Πρώτη συνέντευξη τύπου.

Κέρδισε τις εντυπώσεις με την γλυκύτητα και το χαμόγελό της, ενώ στα ουσιαστικότερα της συνέντευξης τύπου ήταν η παρέμβαση του Κωνσταντίνου Ρήγου που εξήγησε με πολύ παραστατικό τρόπο, τη φιλοσοφία και την έμπνευση της χορογραφίας.

Η ιδέα της χορογραφίας ξεκινά από τη θεά της ομορφιάς  στην Ελληνική μυθολογία, την Αφροδίτη. Και πηγή έμπνευσης τρία έργα τέχνης που αποτυπώνουν αυτά που εκπροσωπεί η Αφροδίτη. Η Αφροδίτη του Μποντιστέλι, η Νίκη της Σαμοθράκης και η Αφροδίτη της Μήλου, είναι τα έργα που η  στάση τους αναγνωρίζεται μέσα στη χορογραφία του ελληνικού τραγουδιού. Αντίγραφα των τριών αγαλμάτων ήταν στην έδρα μπροστά από την Ελευθερία.

Σε γενικές γραμμές, η Ελευθερία δείχνει ότι κερδίζει τις εντυπώσεις εδώ στο Μπακού!

 

Κώστας Ζήσης

 

128 ΣΧΟΛΙΑ

  1. φαντάζομαι απλά το ύφος των ξένων δημοσιογράφων όταν ο Ρήγος εξηγούσε πως εμπνεύστηκε το τραγούδι… δεν θα καταλάβαιναν τίποτα! Όλο αυτό μου κάνει λίγο θέατρο του παραλόγου… Μια χορογραφία όπου μόνο ο χορογράφος καταλαβαίνει τι έχει κάνει και οι άλλοι ψάχνουν να βρουν το point… α ρε Ελλάδα!

  2. Χαχα,συγνωμη ο Ρηγος θελει να τους τρελανει ολους στο Μπακου ετσι? Ειδατε εσεις πουθενα στη χορογραφια την Αφροδιτη του Μποτιτσελι ή τη Νικη της Σαμοθρακης? 😛 Οχι τιποτα αλλο,επιβαρυνει και τη θεση του με τετοιες δηλωσεις…

    • Κοπέλα μου συγνώμη η την τρελή παριστάνεις ή είσαι απ την Αλβανία. Εδώ έχουμε κάργα ιστορία αυτό σε πείραξε, γιατί τόση χολή σε κάτι τόσο ρομαντικό όπως τα αγάλματα από σένα; δεν σε καταλαβαίνω

  3. αυτό που κάθε φορά πρέπει να έχουμε τους αρχαίους και όλη την ιστορία μας μαζί, πόσο γραφικό είναι? Άκου λέει έιχαν τα αγάλματα μαζί… Ντρέπομαι..Κατα τα άλλα, η Ελεθερία θα σκίσει .

  4. Που ήταν ρε Ρήγο αυτά που μας πουλάς;;; Τα είδε κανείς;;; Εμένα σε γενικές γραμμές δεν μου άρεσε τίποτα στην πρόβα, ελπίζω να γίνουν κάποιες βελτιώσεις στην χορογραφία, αλλαγή στα γραφικά απο πίσω και η Χαλκίτη να σώσει την κατάσταση..
    Δεν είμαι από τους ανθρώπους που δεν τους αρέσει τίποτα, αντιθέτως πέρσι ήμουν ευτυχής με την πρόβα του Λούκας ενώ όλοι γκρίνιαζαν, φέτος είμαι απλά αισιόδοξος αλλά απογοητευμένος

  5. KALA MONO O MOUSAKAS KAI TO TAZIKI LEIPEI PANW APO TO TARPEZI.GIATI TOSI KATANTIA GIATI TOSO KITSARIO GAITI TOSO FOLKOR?O RIGOS OTI ANE,EPNEYSTIKE APO THN A FRODITH LEEI.AISXOS KAI LIPIRO……

    • Ο Ρηγος θα ριξει και ιδεα να μοιραζουν σουβλακια την ωρα που ειναι η Εlle στη σκηνη! 😛 Ρε τι αλλο θα ακουσουμε!

      • Η “Έλε” κλήθηκε για να πει ένα ατόφιο λαικό κομμάτι, δεν λέει ξένα όπως το never εδώ, οπότε αν χρειαστεί θα πετάξουνε και κάνα 2 σουβλάκια αμαλάκι…

    • μάθε να γράφεις ελληνικά πρώτα, δεν θα σχολιάσω καν τι να ασχοληθώ με τις βλακείες αλλά κακώς που δεν υπάρχει λογοκρισία στα comments καταντήσαμε να γράφουνε τα νήπια απ το Νταχάο και τα Τίρανα

  6. Το concept όπως το περιέγραψε ο Ρήγος πριν κανένα μήνα στην τηλεόραση είναι να δείξει ότι και εν μέσω κρίσης η Ελλάδα έχει ακόμη νιάτα, λάμψη, φρεσκάδα, φως. Και νομίζω ότι η χορογραφία είναι αυτό ακριβώς. Έτσι κι αλλιώς η καθαρά σεξουλιάρικη χορογραφία στον ελληνικό τελικό είχε κραχτεί ως δεύτερη.

  7. Ego nomizo fetos oti pame katefthian gia panolethria… mporei apo moni mas na paramithiazomaste oti kerdizi tis entiposeis alla ta sxolia pou afinoun ou ksenoi sto video tis protis provas mas einai apokardiotika kai em to dikaio tous. einai epiikos athlia i xorografia 10000 fors kaliteri ekini tou ellinikou telikou

  8. paidia prepei epeigontos na veltiw8oun ta fwnitika , 9a prepei na epikratei polys xoros sto shmeio fotia kai prepei na alla3oume fonto valte fwties apo pisw. ti nomizate ?oti to polyxromo fonto 8a htan e3isou wraio san ekeino tou riverwest?

  9. Γιατί τόσος αρνητισμός βρε παιδιά; Μη βιάζεστε να χύσετε χολή γιατί το βράδυ του Σαββάτου μπορεί να σας βρει με τις σφουγγαρίστρες…

  10. na do pote I ELLADA THA STAMATISEI NA TROEI TA PAIDIA TIS kai de to leo gia to riga kai oute gia ti xorografia, alla gia merikous apo esas edo pou de stamatate na ksekatiniazestai, eimai sigouros oti auto pou perimenate eitane auto kai oxi i pragmatiki rehaursal..krima sas

  11. ΕΠΙΓΟΝΤΩΣ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ
    ΜΗ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ :S

    • ΣΥΜΦΩΝΟ ΝΑ ΜΠΕΙ Η ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ ‘Η ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!

    • ΣΥΜΦΩΝΟ ΝΑ ΜΠΕΙ Η ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ ‘Η ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ

  12. Ο κ. Ρήγος από την εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας μεταπήδησε στην Αφροδίτη του Μποτιτσέλι και τη Νίκη της Σαμοθράκης ως πηγή έμπνευσης. Φυσικά δεν θα μπορούσε να υστερεί σε τίποτα μια ακόμα δημιουργία του πολυτάλαντου αυτού προσώπου που μας έχει συνηθίσει σε έργα με υψηλό καλλιτεχνικό και φιλοσοφικό υπόβαθρο ως χορογράφος, βίζουαλ άρτιστ κλπ. Για μια ακόμη φορά η Ευρώπη, χάρη στον κ. Ρήγο, θα πλημμυριστεί με το φώς του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

    • Να σε φέρω στην πραγματικότητα λέγοντας πως η Ελλάδα δεν είναι ο σκύλος ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΚΑΙ Η ΤΑΤΙΑΝΑ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΟΥΣΕΙΑ (μουσείο Ακρόπολης – Αρχαιολογικό μουσείο) και αξιοθέατα (στηλες ολυμπιου Διος, Σουνιο) που έχει και καλλιτεχνικές σκηνές και θέατρα να μην στα αναφέρω τώρα αυτό θες? οπότε – Δεν υπάρχει καμία διαφορά παρά στο κολλημένο μυαλό σου στο μνημόνιο…

      • ΣΑΝ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ *τα άλλα που κολλάνε?

  13. Πάντως ο επαγγελματισμός των Αζέρων είναι μέχρι στιγμής άψογος!Πιστεύω πως θα βάλουν τα γυαλιά στους Ευρωπαίους φέτος!

  14. Ναι να βγει να εξηγήσει τη χορογραφία με τα αγαλματίδια στο χέρι και πριν την εμφάνιση στον ημιτελικό! Εγώ είδα μια ακαλαίσθητη χορογραφία. Τα υπόλοιπα είναι απλά λόγια. Ελπίζω στους ξένους τηλεθεατές να αρέσει. Η χορογραφία του Μαριάνου στον τελικό μας μου άρεσε περισσότερο. Ο Ρήγος είναι ικανός για το καλύτερο (Λούκας) και για το χειρότερο (τελικός Λούκας στην Αθήνα, πρόβες Ελευθερίου)

  15. Παιδια διαβασα 10 διαφορετικα reviews και ΟΛΑ εγραφαν οτι περιμεναν κατι καλυτερο ελεοςςςςςςς με μερικους μην τυχον πουμε κατι.
    ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΤΕΛΙΚΟ ΑΚΟΜΑ ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΜΙΣΗΣ ΩΡΑΣ ΜΗΝ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ….!
    Ειναι εθνικ ποπ τετοια χορογραφια κανε και ασε τα μοντερνα να κουνιουντε σαν γουρουνια και να χορευουν διαφορετικα ο καθενας….λιγοι καταλαβαν οτι αυτο ηταν μερος του χορευτικου νομιζαν οτι οι χορευτες ηταν ασυγχρονιστοι….σε εφαγε η ματαιοδοξια να δειξεις κατι διαφορετικο απο τον ελληνικο τελικο με αποτελεσμα να δημιουργησεις μια μπουρδα(ουτε τα γραφικα δεν δουλεψες τοσο καιρο).
    Απο την αρχη ειπαμε οτι αυτες οι δυο οι κοπελλες ηταν αντιαισθητικες τις εβαλες θα φας το κεφαλι σου….ο κοσμος θελει να βλεπει κατι ομορφο….!
    Τα εχω παρει σημερα εχω τσακωθει και σε ολα τα σαιτ προσπαθωντας να υπερασπισω τι…..ΤΙΙΙΙΙ???

  16. O Conp τα λέει άψογα. Ο Ριγος έκανε μια ακαταλαβιστικη ΜΠΟΥΡΔΑ μέσα σε μια μέρα, δεν εκαναν και πολλες πρόβες…και το αποτέλεσμα ειναι να χαντακωνεται ένα σουπερ ξεσηκωτικό τραγούδι που μπορούσε να τους ξυπνήσει όλους και να σαρώσει !Αν δεν καταλαβαίνει κανεις Ευρωπαίος τη χορογραφία και τη βρίσκει κίτς του κερατα, πιο το νόημα ; Διάβασα άπειρες κριτικες που τους τρελαίνει το κομμάτι αλλα λένε ότι η χορογραφία του χαλάει τη δυναμική ! Ο Ριγος δεν ειναι για Γιουροβίζιον, ας κάνει εναλλακτικά και ότι θέλει . ΚΡΙΜΑ!!!!

    • Ωραία συμφωνό απλά υπάρχει και μια τρελή που (μάλλον απ τα Τίρανα είναι) κάνει σχόλια του τύπου. Έβγαλε τα αγάλματα τι φολκλόρ, μα τι θες να βγάλει κυρά μου το σώβρακό του να το φας, ΕΙναι απαράδεκτη!

  17. Έλεος ρε παιδια ειδαμε ολοι την πρωτη προβα απο μια δυο ερασιτεχνικες καμερες…πως να καταλαβουμε τι γινοταν εκει πανω? ΠΟΤΕ δεν δειχνει η ελληνικη αποστολη στην πρωτη προβα ολοκληρωμενη την χορογραφια. ΠΟΤΕ ομως. Θυμαστε την Παπαριζου που στην προβα φαινοταν στο πλανο προς το τελος να πεφτουν κατω οι χορευτες? Μονο στα επισημα τηλεοπτικα πλανα φαινοταν οτι επεσαν για να σχηματισουν με τα σωματα τους το νουμερο 1. Αν δεν δουμε τα τηλεοπτικα πλανα δυστυχως δεν θα ξερουμε παρα μονο ενα 30 τις εκατο του συνολικου αποτελεσματος. Και βασικα απο οτι ειδαμε εστω και ετσι εχουμε μακραν την πιο δυναμικη σκηνικη παρουσια. Περιμενα να μασ βαλει τα γυαλια η Ρουμανια αλλα ηταν τοσο υποτονικη η δικια της προβα σε σχεση με μας που παρα το ξεσηκωτικο τραγουδι σε επαιρνε ο υπνος.

    Επισης, το φοντο μας θα αλλαξει οπως ειπαν, η σημερινη προβα δεν εγινε για αυτο παρα μονο για τα φωνητικα. Στην επομενη προβα θα βαλουν το φοντο στο οποιο εχουν απο καιρο καταληξει και θα δειχνει θαλασσα…και μια εκπληξη στα τελευταια 15 δευτερολεπτα`.

    Πιο πολυ γελαω με τυπακια που καθε μα καθε χρονο μπαινουν και κραζουν το χορευτικο μας και μετα με το που μπουμε δεκαδα ερχονται και γραφουν οτι αν δεν υπηρχε αυτο το δυναμικο χορευτικο δεν θα τα πηγαιναμε τοσο καλα. Θελετε και ονοματα?? Να κραξω?? 😀

    • αξαιτιας του σχολιου σου με εκανες να σκεφτω αισιοδοξα οτι θα σκισουμε τελικα 🙂

    • Εμενα δεν μου αρεσε η χορογραφια και δεν πιστευω οτι θα μου αρεσε απο οποια καμερα και να την εβλεπα…..σε μερικα σημεια ειναι σαν breakdance σε αλλα χορευουν ο καθενας διαφορετικα για να το συνδυασουν με το dancing like a maniac….καταρχας με χαλανε οι δυο χορευτριες πολυ…!

  18. ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΒΡΗΚΑΝ ΝΑ ΞΕΔΩΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ APRHRODISIAC ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΝ ΛΕΓΟΤΑΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΘΑ ΕΦΕΡΝΑ ΤΟΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ – ΜΑΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΑ ΑΦΩΤΙΣΤΑ ΕΝ ΕΤΗ 2012!

  19. Δεν θα γραψω την γνωμη μου για την ελλην.προβα.η γνωμη μου για την φετεινη συμμετοχη ειναι αρνητικη απο την αρχη ,οποτε ουτε καν στεκομαι στ’αγαλματιδια ,τον εκφρασου ελευθερα χορο της προβας ,το συρτακι,το τζατζικι,σουβλακι που προσθεσαν καποιοι σχολιαστες,το μουσακα που μαγειραψα εγω σημερα,ΟΜΩΣ πειτε ποια απο τις προβες που ειδατε σημερα σας αρεσε;Για μενα ως και της Ισλανδιας με βαση το τραγουδι και τις φωνες που εχουν ηταν κατωτερη των προσδοκιων μου.Για να μην αναφερω οτι η Ελευθεριτσα γραφει υπεροχα στο φακο ενω Sorry Islandia η τραγουδιστρια τους βγαινει χαλια.Ενα ευχαριστω στα παιδια του OGAE που μας ενημερωνουν

  20. Η ΕΛΛΕ πιστεύω πως θα σκίσει γιατί ξέρει να υποστηρίξει τον πολιτισμό της Ελλάδας. έχει νεανική φατσούλα πολύ πιασάρικη και θα αρέσει στο κοινό, λίγο περισσότερο Ελλάδα μόνο αν γίνεται!

  21. Πατε καλα ρε?????Ο Ελληνικος πολιτισμος ειναι αυτος.Ο πολιτισμος μας αν οχι ο μεγαλυτερος απο τους μεγαλυτερους.Και ναι καλα κανουμε που τον δειχνουμε γιατι τωρα τελευταια τον εχουμε και τον εχουνε ξεχασει.Να τους θυμισουμε τι προσφεραν οι προγονοι μας στην ανθρωποτητα.xxxxxx

  22. Εννοειται φιλε. ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΕΣ ολος ο πλανητης το ξερει πως ο κυριαρχος ειναι ο Ελληνικος Πολιτισμος σε όλους!

  23. Εγώ είμαι από αυτούς που πίστευα στο τραγούδι και ακόμα πιστεύω δηλαδή καθώς είναι δυναμικό και όσο και αν οι Ευρωπαίοι λένε ότι στέλνουμε μια από τα ίδια στην πραγματικότητα αυτό θέλουν και γι΄ αυτό είμαστε πάντα στη δεκάδα. Το χορευτικό με απογοήτευσε πλήρως αλλά έχω να παρατηρήσω τα εξής: Πρώτον οι χορευτές, Ευγένιος και Γιώργος αν δεν κάνω λάθος είναι γνωστοί από παλαιότερες συμμετοχές μας και από όσο θυμάμαι δεν είχαν κανένα πρόβλημα στο να συγχρονιστούν τότε (Βλ. Καλομοίρα ελληνικό τελικό, Σάκη 2009 και Αλκαίο) άρα αδυνατώ να πιστέψω ότι ο κακός συγχρονισμός είναι θέμα κακών χορευτών. Δεύτερον όλοι φαίνονται σαν να χορεύουν χαλαρά, σαν να κάνουν απλά κάποιες κινήσεις και όχι το χορευτικό αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν έχουμε δει ακόμα τίποτα. Τρίτον οι κινήσεις της Ελευθερίας στη γέφυρα…αυτό το τσιφτετέλι τέλος πάντων που προσπαθεί να χορέψει είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που έκανε στις εμφανίσεις του promo tour. Αυτό που θέλω να πω εν τέλει είναι πως έχω την αίσθηση ότι ο Ρήγος τους είπε βγείτε στη σκηνή, κάντε δέκα απλές κινήσεις απλά για να τσεκάρουμε τον ήχο και το backround στην πρώτη πρόβα και αποκαλύπτουμε το χορευτικό στη δεύτερη ή στο dress rehearsal. Αν τώρα αυτή η αίσθηση που έχω είναι λάθος και τελικά η χορογραφία είναι αυτή και έδωσαν το 100% τότε σίγουρα θέλει κάποια σημαντική βελτίωση γιατί πραγματικά αυτό που είδαμε ήταν κάπως ερασιτεχνικό και φυσικά δεν οφείλεται στην ερασιτεχνική κάμερα όπως υποστηρίζουν κάποιοι.

  24. Στη γέφυρα αυτό που χορεύει εσύ το βλέπεις συρτάκι ή μπάλο; Στη γέφυρα είπα χορεύει τσιφτετέλι εκεί που κουνάει το στήθος της. Μπες να το δεις και μετά με λες βλάκα, ανεγκέφαλε τύπε.

  25. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ τσιφτετελι ΝΑ ΧΟΡΕΥΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ-ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΓΟΦΩΝ ? μη χειροτερα Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΓΟΦΩΝ ΠΡΟΣΔΟΙΟΡΙΖΕΙ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ? ΚΑΙ ΤΟ NOSSA-NOSSA ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙ ΕΙΝΑΙ ΕΣΥ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΗ ΤΥΠΙΣΣΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ Ε ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΗ – ΕΜ ΠΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΧΕΙ ΕΞΕΔΩΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο OGAE, ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΡΤΟ – ΣΥΡΤΑΚΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ γελοιοτητεσ αλλες, ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ – ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ ΕΣΥ…

  26. υστερογραφο Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΓΟΦΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΚΤΙΣΜΑ – ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΧΟΡΕΥΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ (ΚΟΡΔΑΚΑΣ-ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ)

  27. Μπορείς να πληκτρολογήσεις Turkik Syrtos στο Youtube, να δεις τι χόρευε ακριβώς η αγαπημένη σου (γνωστοί κλέφτες ελληνικών μουσικών) Sertab στην τουρκια…στην… έξυπνη τηνν άλλη αναφέρομαι!

    • Αρχικα και συ εισαι πολυ εξυπνη γιατι εχεις αλλο nickname,αλλα ιδιο mail και εικονιδιο!Γι’αυτο κοιτα το εαυτουλη σου!Και τα απωθημενα σου αλλου

  28. Ποια αποθυμένα θα μας τρελάνεις κυρά μου επειδή λέει την αλήθεια αυτό έχει να πεις μονο δεν ξερεις τι λες σήμερα!. Προσωπικά δεν μαρέσει καθόλου της τουρκίας είναι απεχθές κομμάτι προτιμώ το ΣΥΡΤΑΚΙ!

  29. ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΟΜΜΑΤΙ – ΣΥΡΤΑΚΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΦΕΤΟΣ ΠΑΙΔΙΑ! ΟΣΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΥΝΗΜΑ ΕΤΣΙ ΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΜΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕ και ο χορογράφος θέλει να μιμηθεί τις στάσεις της Αφροδίτης Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

  30. Δεν φαινεται οτι εισαι το ιδιο ατομο,καθολου ομως!Ρε δεν μας παρατατε ολοι,αν δεν εχετε να πειτε κατι ουσιαστικο για το κομματι και την παρουσιαση,το κουβαδακι σας και αλλου!Μονο προσωπικες επιθεσεις ξερετε να κανετε και να βριζετε τον κοσμο!Μαθετε πρωτα τι θα πει ευγενεια και μην κατεβαζετε το επιπεδο σας μερικοι μερικοι!

    • Ξεχνας οτι καποιοι φοβεροι τραγουδιστες και δημιουργοι εχασαν απο την αλλη πασιγνωστη τραγουδιστρια Ελευθερια….μερικοι εχουν απωθημενα ποτε δεν ξερεις τον λογο μιας επιθεσης και το θεωρω χαζο σε ενα σαιτ..προτιμω να διαβαζω αποψεις με επιχειρηματα ακομα και αν δεν συμφωνω…!!!
      Μην χαλιεσε…!!!

  31. Κοίτα να κοιταχτείς σύντομα στον ψυχίατρο- Οι αρλούμπες και επιθέσεις του καθένα είναι αρμοδιότητα προσωπική

    • Ναι καλα κοιτα να δεις,θα παρεις ενα αεροπλανο και θα πας στο Λονδινο.Εκει σε ενα μαυσωλειο υπαρχει ενα αρχαιοελληνικο αγγειο μεσα στο οποιο κρατειται η σταχτη ενος κυριουλη που λεγεται Φρόυντ.Θα κατσεις μαζι του και θα συζητησετε διαφορα πραγματα,θα σε βοηθησει!Τους χαιρετισμους μου!

      • Εκτός από αγράμματη το μόνο που κάνεις είναι να βρωμάς τη σελίδα με τα σχόλια σου, Χώσε στο μπιντέ το κεφάλι σου και κάνε μπουμπουλήθρες αν δεν γουστάρεις την ελληνική συμμετοχή θα ρθούμε να σου τραβήξουμε το καζανάκι!

  32. Αντί να λες γελοιοποιείτα, μπορεί να προσφέρει εργασία γελωτοποιού στην αρένα της Eurovision αλλά δεν την έχω δει στην εμφάνιση πως είναι!

  33. giannis / Στο 157 τώρα που το πρόσεξα, είναι ένα είδος χορού τώρα να το πω αυθόρμητου μερικοί χορεύανε έτσι και στην Αρχαία Ελλάδα και δεν διαφέρει και πολύ, δεν μπορώ να καταλάβω με ποιο κριτήριο έκρινες ότι είναι ¨σόνι και καλά¨τσιφτετέλι, αλλά και το τσιφτετέλι είναι αρχαίος ελληνικός χορός μην ξεχνάμε, παλιά ονομαζότανε κόρδακας. Να ρωτήσουμε τους χορογράφους να μας το ξεκαθαρίσουνε. Πάντως όλο το κομμάτι είναι ένα συρτάκι. Τίποτα λιγότερο και ΤΙΠΟΤΑ περισσότερο με κινήσεις που θυμίζουν ΑΡΧΑΙΑ Ελλάδα. Τώρα ένας στραβός μπορεί να πει ό,τιδήποτε άλλο – αν βοήθησα καλώς!

  34. Αυτό είπα και γω είναι συρτομπάλος (νησιώτικος για την ακρίβεια) ή συρτάκι δεν διαφέρει και πολύ. και το έχει πει και ο OGAE στο 157 δεν το παρατήρησα!

  35. http://www.youtube.com/watch?v=DUT5rEU6pqM Αυτό είναι το τραγούδι Hips Don’t Lie της Shakira.. Η αλήθεια είναι πως ο Μπάλος ή αλλιώς συρτός διαδόθηκε στην Σικελία και από εκεί στην Ιταλία, στην Ισπανία κλπ . Αυτό το είδος είναι ένα είδος Συρτού, οι παραπάνω είχαν δίκιο συνεπώς. Από εκεί βγαίνουν και τα: Μπαλέτα, Μπαλάρε, Μπάλα κλπ. Όποιος το πει τσιφτετέλι θα τον παίρουνε με τις ντομάτες το λιγότερο. Προς άπαντες η ημιμάθεια είναι χειροτέρα της αμαθείας κ.Χαλκιόπουλος Καθηγητής Πανεπιστημίου

  36. Σε όλους αυτούς έξω στην Ευρώπη γιατι μας παραπρήξανε-που ο κόσμος τους έμαθε απο τη γιουροβίζιον,ενώ εμάς απο την αρχή του κόσμου-λένε ”Ουφ.Πάλι Ελληνικά σοιχεία και τέτοια!Στείλε κάτι άλλο Ελλάδα!Θυμήθηκες τον πολιτισμό σου τώρα που βουλιάζεις”
    ΒΡΕ ΖΩΑ ΟΡΘΙΑ. ΜΕ ΑΥΤΑ ΜΕΡΑΚΛΩΝΕΤΕ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ Τ’ΑΚΟΥΜΠΑΤΕ! ΒΓΑΖΕΤΕ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΕΤΕ ΓΥΜΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΑΣΕΒΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟΙ ”ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ”! ΚΑΙ ΣΑΣ ΞΙΝΙΖΟΥΝ; ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΓΚΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΥΛΑΚΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΣ ΝΕΡΩΝ! ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΖΗΛΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΣΑΣ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΣΑΝ ΕΜΑΣ! ΕΧΕΤΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΛΛΑ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ. ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ. ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ; ΟΚ. ΔΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ,ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΠΝΙΓΕΙΤΕ! Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΤΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΜΠΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΥΒΛΑΚΙΟΥ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΩΤΕ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΜΙΛΙΑ! ΒΛΑΧΟΓΕΛΑΔΑΡΗΔΕΣ! ΑΝΤΕ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ! ΕΧΟΥΝ ΧΕΣΤΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ *ΑΜΑΕΙ!!!ΓΚΕΓΚΕ?ΑΜΑ ΤΟ ΒΑΡΙΕΣΤΕ ΚΟΥΝΗΣΤΕ ΦΡΑΠΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΣΑΣ ΜΕ ΚΑΝΑ ΖΑΛΕΛΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕ ΤΗ ”ΦΩΝΑΡΑ” ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΤΑΞΕ ΚΑΙ ΦΟΡΕΣΕ ΤΑ ΛΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΚΑΙ…..
    ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΟΥ ΦΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΙΑ! ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!
    Το χουν παρακάνει πια…!!

    • φιλε μ +φωνω μαζι σου,αλλα μη το κανουμε αυτο.Απλα αδιαφορησε,ειναι οτι καλυτερο μπορεις να κανεις.Μη το κανουμε ποδοσφαιρο,ας μη βριζομαστε.Δεν χρειαζεται να κανουμε τπτ για να υποστηριξουμε την ελλαδα οταν μας την λενε οι ξενοι.Το αποτελεσμα θα ξανακλεισει στοματα και το γεγονος οτι θα χορευουν στους ρυθμους της Ελλαδα τους υποβιβαζει χωρις εμεις να χασουμε το επιπεδο μας βριζοντας και νευριαζοντας για ενα απο τα πιο αγαπημενα μας πραγματα στη ζωη μας,τη γιουροβιζιον.

  37. Φιλε Αχαιε/Μιγα/Πετρο και γω δεν ξερω τι αλλο(μην το αρνηθεις,μην κοροιδευομαστε και μεταξυ μας!) αρχικα ειπα να σε γραψω ωραια και καλα και να μην ξανααπαντησω αφενος γιατι χανω τον χρονο μου με ηλιθιοτητες και αφετερου γιατι πιστευω ακραδαντα σ’ενα ρητο που λεει ‘ποτε μην μαλωνεις με εναν ηλιθιο γιατι σε ριχνει στο επιπεδο του και σε κερδισει λογω εμπειριας’ Παρ’ολα αυτα θα ηθελα να σου επισημανω τα εξης:
    1.Ο κορδακας που αναφερεις ηταν χορος των Σατυρων.Δεν νομιζω οτι οι Σατυροι κουναγαν πανω κατω τα στηθη και τα οπιστια τους για να δοξασουν το θεο Διονυσο.Ο χορος της ελληνικης συμμετοχης ειναι ενας ποπ χορος με ενα συρτακι της κακιας ωρας στο τελος και με ενα ψιλοτσιφτετελι της Ελευθεριας,χορος που μας εμεινε απ’την Τουρκοκρατια
    2.Εγω δεν ειπα ποτε οτι δεν μου αρεσει το τραγουδι της Ελλαδας,εσυ απο που το συμπερανες?
    3Σαν λατρης της ελληνικης ιστοριας,μαλλον αγνοεις τον ‘καλο καγαθο’ πολιτη της αρχαιας Ελλαδας,του οποιου τις ιδιοτητες δεν εχεις.Ντροπιαζεις τους φανς της Eurovision και της ελληνικης συμμετοχης που απλα μπαινουν εδω και σχολιαζουν για το διαγωνισμο.Οι χαρακτηρισμοι σου προς εμενα και τον χρηστη Γιαννη ειναι το λιγοτερο απαραδεκτοι και δειχνουν πληρη ανωριμοτητα και παλιμπαιδισμο ενος ανθρωπου που δεν εχει κατι πιο ενδιαφερον να κανει απ΄το να βριζει αγνωστους στο site του OGAE.
    Αυτα,και ελπιζω οι διαχειριστες της σελιδας να παρουν τα μετρα τους

    • Να επισημάνω ένα – δύο πραγματάκια και γω:
      1. Σε έχει φάει η ζήλεια για την ελληνική συμμετοχή μας και όλοι μας βλέπουνε και το κρίνουνε.
      2. Η μωρία που σε καταβάλει σε κάνει να βλέπεις αρκούδες όπως το ότι είμαι ο Πέτρος, ο Μανώλης και ο φ χ ψ άλλος! (αν μπορεις να το αποδείξεις θα πάω πάσο)!
      3. Ο χορός τσιφτετέλι υπάρχει εδώ και κάτι αιώνες στην Αρχαία Ελλάδα, δεν μπορεί να είμαστε πρώτοι στην Μεσόγειο πριν έρθουν οι Μογγόλοι και να πήραμε εμείς κάτι από αυτούς αντί αυτών, εφόσων ήρθαν τελευταίοι, παρένθεση, εφόσων τον χορεύανε οι Σάτυροι όπως και συ το παραδέχεσαι, τόσο το καλύτερο να παρομοιαστεί πέρα ως πέρα με το Κούνημα της Ελευθερίου (που το έχεις βγάλει με το ζόρι τσιφτετέλι) !
      4. Δεν έβρισα κανένα χρήστη Γιάννη, εκτός του ότι -κακώς έδωσα σημασία και- αναφέρθηκα σ σένα.
      5. Λες βλακείες πέρα ως πέρα οι οποίες σε ακυρώνουνε και
      6. και τελευταίο μάθε να γράφεις ελληνικά και να χρησιμοποιείς τους τονισμούς σωστά επάνω στις λέξεις και τότε τα λέμε!

      • Σε λυπαμαι.Και αν νομιζεις οτι ο Ελληνας αποδεικνυεται με τη χρηση τονισμου ή οχι εισαι βαθεια νυχτωμενος (ξαδερφακι του Αδωνη εισαι? :P) Εσυ τοτε γιατι δεν χρησιμοποιεις πολυτονικο? ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙ!!!!

    • ΚΙ ΕΓΩ ΧΟΡΕΥΩ Τango. ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΧΩ ΕΠΙΡΡΟΗ ΑΠ ΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΚΡΑΤΙΑ – ΤΙ ΓΕΛΟΙΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΒΟΥΡΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΚΙ Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟΡΕΙ ΜΕ ΣΕΝΑ!

      • Ρε Συ Στέλιο ωραίες πάσες δίνεις Άμα ανοίξουμε το θέμα των τούρκων, έχουν καταπάρει τον ελληνικό πολιτισμό τόσα θέατρα και αγάλματα μέσα στην τουρκία και δείχνουν βυζαντινές τοιχογραφίες του Ιησού,στα διαφημιστικά τουριστικά τους σποτ. Το τι πήραν απ την Βυζαντινοκρατία δεν λέγεται όλα αυτά μόνο τα φαγητά (ιμάμ μπαιλτί, σουτζούκια κλπ) ειναι ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ~!

  38. Λορίντα Μπορείς να μου στείλεις μια φωτογραφία επειγώντος; Η Αλβανία π.χ. ελευθερώθηκε μόλις το 12 και έχει και ισλαμικό καθεστός! Θέλω να δω αν είσαι άσπρη ή μαύρηη. Θέλω να δω αν σου έμεινε τίποτα απ την Τουρκοκρατία όχι τίποτε άλλο μωρέ!

  39. ΝΑ “ΠΕΘΑΝΟΥΝΕ” ΟΣΟΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΖΗΛΕΥΟΥΝΕ ) ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΘΕΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΦΕΤΟΣ & ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ! ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΙΚΗ!

  40. O κόσμος παραπλανάται από τα φωνητικά σαφώς και θα Βελτιωθούν
    Σε κάποιο site που διάβασα, λείπουν βασικά μουσικά στοιχεία. Λοίπουν μπάσα, πρίμα και ούτω καθεξής Εν αναμονή της επόμενης πρόβας! 🙂

  41. “Σε λυπαμαι.Και αν νομιζεις οτι ο Ελληνας αποδεικνυεται με τη χρηση τονισμου ή οχι εισαι βαθεια νυχτωμενος”
    Αυτό έγραψε ο Larentia εκτός αν είσαι το ίδιο άτομο τι να συμπεράνω ότι δεν είσαι απο Ελλάδα και στέλνεις από αλλού….

    • Αν θα ρίξει σουβλάκια ο Ρήγος είναι τώρα πρόταση, ενώ υποστήριζε(ς) το τραγούδι από ένα σημείο και μετά χάλασε και άρχισε το μένος.

  42. συγνωμη αλλα καπιοι απο δω ειστε τελειως για τα πανηγυρια…κιτς η ελληνικη ιστορια?? εσεις ντροπιαζεται την ελλαδα μ αυτα που λετε και οχι ο ρηγος και η ελευθερια που εβαλαν τον πολιτισμο μας ( τα αγαλματα)
    πανω στο παγκο…στον ελληνικο τελικο φαινοταν το σορτσακι της την βλαλατε πουτανα τωρα θελετε παλι την χορογραφια της αθηνας..τι σκατα θελετε τελικα ουτε εσεις ξερετε..

    • H Laurinta και κάθε Laurinta, είναι από τα άτομα που στον διάλογο δεν στέκουν ούτε ένα δευτερόλεπτο γιατί επικρατεί η λογική. Δεν ξέραμε όλη η Ελλάδα να πούμε τον Ρήγο να μην βάλειτα αγάλματα της Αφροδίτης για να κάνουμε το χατήρι της Layrintas ρε δεν πάς να γαμηθείς…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ