ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Η πρώτη πρόβα

Μαγευτική ατμόσφαιρα για την Ισλανδία. Στα γραφικά περιπλανιόμαστε σε χιονισμένα βουνά, παγωμένα μονομάτια, και χείμαρους κρυσταλλένιων νερών σε χρώματα της νύχτας , θαυμάζουμε το βόρειο σέλας, ενώ τελειώνουμε με χρώματα ανατολής της παγωμένης χώρας.

Ερμηνεύτρια και φωνητικά είναι ντυμένοι στα μαύρα, ο Jonsi φοράει κρεμ σακάκι (που μάλλον δε θα είναι το τελικό ρούχο), και που στη δεύτερη απόδοση το άλλαξε σε μαύρο.

Στην πρώτη εκτέλεση του τραγουδιού υπήρξαν κάποια προβληματάκια στην απόδοση του τραγουδιού, ωστόσο στην πορεία βρήκαν το ρυθμό τους.

Ένα από τα αγαπημένα τραγούδια των fans, που με τη σκηνική τους παρουσία δικαιολόγησαν απόλυτα την αγάπη που όλοι εδώ τους δείχνουν.

[youtube id=”Ox9SoL5gqJo” width=”600″ height=”350″]

Κώστας Ζήσης

videophotosource – eurovisiontv

49 ΣΧΟΛΙΑ

  1. καλα στη πρωτη στροφη δεν πατησαν σε νοτα και οι δυο τους, αλλα ειναι λογικο, ειναι τεχνικη η πρωτη προβα! Κατα τα λοιπα, η ισλανδια χρησιμοποιει ξανα επιβλητικο σκηνικο, το οποιο θα την βοηθησει πολυ σε ενα ουτως η αλλως δυνατο τραγουδι (βλεπε Γιοχανα 09)! Καλη επιτυχια!!

  2. Οπως ακριβώς έπρεπε να είναι! Εξαιρετικοί! Θα φορέσουν αυτή μια επιβλητική μαύρη τουαλέτα, κι αυτός ένα σακάκι με φουλαράκι, στυλ γραβάτας, και μποτάκια έξω από το παντελόνι! Καλή επιτυχία!

  3. Θεωρώ ότι τελικά θα γίνει μεγάλη μάχη μεταξύ Ισλανδίας και Σουηδίας για την πρωτιά….

  4. Μακάρι να νικήσουν! Αυτό το τραγούδι είναι πολύ πιο ωραίο από της Loreen.

  5. poli kali erminia alla den pethenw kiolas.. ontos stn proti strofi den patisane nota… sigouraki gia tn teliko apo eki ke pera tha di3ei..!

  6. Δεν είδα και πάλι την πρόβα αλλά ακουσα μονο την στιγμή που πέζει βιολί η Greta και σιγουρεύτηκα πως δεν θα είναι αυτό η εκπλήξη που δεν προκριθεί,να ρωτισω κατι..αυτη η παρουσια,τα ρουχα,οι φωτισμοί θα είναι ίδια με την βραδιά του Ημιτελικού???

    • Τα ρουχα της κοπελας θα ειναι αυτα του αντρα ειχα δει κατι αλλο…απλως δοκιμες κανουν με τον φωτισμο μπορουν να αλλαξουν καποια πραγματα οπως καθε χρονο(οπως γραφικα..αν και η Ισλανδια εχει υπεροχα γραφικα γιατι να τα αλλαξει…).

    • Τα ρούχα τους δε θα είναι αυτά, αλλά θα είναι λίγο-πολύ σε αυτές τις αποχρώσεις. Ο σκοπός εδώ είναι να ρυθμιστούν κυρίως τα φώτα, τα πλάνα (και ο ήχος, βέβαια). Ελπίζω να σε κάλυψα Μαρίνο! 🙂

  7. Τελεια η Ισλανδια αντιθετα παιδια η ελληνικη χορογραφια ειναι απαισια…θα την δειτε….τιπ[οτα καινουργιο μαλλον μπορω να πω οτι στον ελληνικο τελικο ηταν καλυτερη…!

  8. ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!Μπραβο ρε Ισλανδια σου ευχομαι ολοψυχα να νικησεις.Τελειο σκηνικο τελειες κινησεις αυτο που δεν θα’θελα και μου φανηκε ασχημο τωρα οπως το ειδα ειναι το μαυρο φορεμα θα ηθελα να φορεσει κατι αλλο αλλα που ξερεις καμια φορα ισως στο τελος φανει ωραιο!Καλη επιτυχια αγαπημενη μου Ισλανδια!!!!!11

    • Ελένη, το φόρεμα θα είναι μαύρο με χρυσό κέντημα στο στήθος. Είναι πολύ ωραίο! 🙂

  9. Τώρα ως βαρεμένος με την Ισλανδία (ως χώρα) απόλυτα αντικειμενικός δεν είμαι, αλλά το τραγούδι μου άρεσε και εξακολουθεί να μου αρέσει και ως σκηνική παρουσία στο Μπακού. Η μόνη ένσταση στα γραφικά. Καλά βρε παιδιά πόσα υπέροχα τοπία έχει η Ισλανδία, ήταν ανάγκη να είναι digital? (εκτός αν είναι ανέφικτο τεχνικά αν και δεν το πιστεύω)

    • ειναι digital?δεν το προσεξα..βεβαια εσυ ως ειδικος στη χωρα λογικα να καταλαβεις το αληθινο απ το ψευτικο 🙂

      • Ψηφιακό όσο δεν πάει. Κρίμα. Θα συμφωνήσει με το σχόλιό σου για τα φωνητικά, ειδικά του Jonsi, αλλά πρώτη πρόβα είναι και δεδομένου ότι είναι ένα τραγούδι που έχουμε ακούσει ΖΩΝΤΑΝΑ στον τελικό της χώρας, δεν έχω αμφιβολίες για το τελικό αποτέλεσμα (αυτό για να κατακεραυνώσω τα χάλια του δικού μας τελικού, αλλά ακόμα ακόμα και του υπερφαβορί. Η Loreen είχε playback φωνητικά κι αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά)

      • αν και ψηφιακα μαρεσαν τα βουνα τα χιονια το πολικο σελας.
        ε ναι κι εγω πιστευω στον ημιτελικο θα ειναι αρτια φωνητικα..
        περιμενω με ανυπομονησια την προβα της σουηδιας..νομιζω η φωνη της θα ειναι αφυσικη και παλι..τωρα για τα φωνητικα πιστευω να τα εχουν δουλεψει και να δενουν με την εκπληκτικη φωνη της lorren.

  10. καλα το backround με πολικες εικονες ισλανδιας ειναι απλα τελειο και δινουν πολλους ποντους..
    φωνητικα δεν μου αρεσαν καθολου αλλα πιστευω θα βελτιωθουν,αλλωστε πρωτη προβα ηταν.

  11. Φωνή,μουσική εμφάνιση..Όλα ΤΕΛΕΙΑ!!!Μακάρι να κερδίσει ΤΡΑΓΟΥΔΙ επιτέλους σ’αυτό το διαγωνισμό!Εύχομαι Ρεϋκιαβικ 2013!ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!ΤΙ ΠΛΑΝΑ ΤΙ ΕΙΚΟΝΕΣ!
    ΑΡΙΣΤΟ!!!!!!!

  12. edaxei tah skaso ama dn vgei proto.meta to 2009 me ti yohanna nomizo pos i islandia borei na einai korifi..arkei na min vgei pali kanenas rybak apo ta stena kai ti faei…kai stin prokimeni kamia loreen…m aresei kai i loreen alla i islandia trelenei..mazi me servia tha kodaroxtipithun aneta!!!!!…kali epitixia islandia agapimeni m..ade thelo na pao kai vorra tou xronou!!!!!

  13. Μπράβο! Εξαιρετικό! Το πιο ωραίο σημείο που θα κλέψει την παρουσίαση θα είναι το σόλο της Greta με το βιολί !!!

  14. Μακάρι να γίνει ό,τι και πέρυσι, που όλοι ψήφιζαν (όχι άδικα) τον Γάλλο Vassili, ο οποίος ζωντανά, δεν το απέδωσε και σωστά ήταν χαμηλά. Οι Ισλανδοί είναι καταπληκτικοί και έχουν πολύ ωραία σκηνική παρουσία. Παρατήρησα ότι ένα κενό που υπήρχε στο επίσημο βίντεο της συμμετοχής, δεν υπάρχει (μάλλον το έβαλαν για να τονίσουν το δραματικό στοιχείο) και ελπίζω να τους δούμε πρώτους! Το αξίζουν! Εξάλλου τελειώνοντας, προς τους θεατές απευθύνονται και τους λένε “I still believe, that you’ll remember me” και να τους ψηφίσουν!!! Είναι το αντίπαλο δέος της Σουηδίας! Προσωπικά, θα μου άρεσε να είναι στα ισλανδικά, όπου το πρωτοάκουσα και το λάτρεψα!…

  15. ICELAND απλα υπεροχο !!!!!!!!!!!!!!! ΣΕΡΒΙΑ.SWEDEN.SPAIN.ICELAND.ITLAY.AZERBAIJAN……………..ειναι κομματαρες!!!!!!!!!!!!!!!!! δεν ξερω ποιο θα νικησει …………….παντως αυτα …..μου εκλεψαν την καρδια για φετος……ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ & στα 5……του Αzerbaijan …….δεν πιανετε…….νικησε περσυ……………!!!!!!!!!!!!!!!!!

  16. Εγώ απλά πιστεύω ότι είναι άλλη μια φούσκα που θα περάσει μεν στον τελικό αλλά θα πάει μέτρια και θα μείνει στην ιστορία ως άλλο ένα αγαπημένο των fans που είχε μέτρια πορεία…

  17. Και ότι είναι πριν από εμάς που είμαστε αγαπημένη χώρα του διαγωνισμού και στέλνουμε ένα από τα πιο κεφάτα τραγούδια της χρονιάς, απλά εις βάρος τους θα είναι και όχι εις βάρος μας!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ