Ο OGAE Greece παρουσιάζει το 2ο ημιτελικό και τον τελικό της Eurovision 2012!

Μετά την παρουσίαση όλων των χωρών που θα λάβουν μέρος στη φετινή 57η Eurovision, από τον OGAE Greece, σας παραθέτουμε τον κάθε ημιτελικό ξεχωριστά με τα αντίστοιχα links από τις χώρες που περιλαμβάνονται σε αυτούς, καθώς και τα αντίστοιχα των συμμετοχών που έχουν περάσει απευθείας στον τελικό (Big 5+ διοργανώτρια χώρα). Με ένα κλικ επάνω στις χώρες μπορείτε να δείτε τα βιογραφικά των καλλιτεχνών, να παρακολουθήσετε τα επίσημα βίντεο κλιπ και να διαβάσετε τους στίχους των τραγουδιών καθώς και τη μετάφρασή τους στα ελληνικά, έτσι ώστε να έχετε μία συνολική εικόνα του κάθε ημιτελικού λίγο πριν την τελική ευθεία του διαγωνισμού και τις εμφανίσεις επί σκηνής των συμμετοχών, τις οποίες  ο OGAE Greece θα καλύψει ζωντανά από το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν από την πρώτη μέρα των προβών.

Ο Β΄ Ημιτελικός θα λάβει χώρα στις 24 Μαΐου 2012 και περιλαμβάνει:

01   Σερβία
02   Π.Γ.Δ.Μ.
03   Ολλανδία
04   Μάλτα
05   Λευκορωσία
06   Πορτογαλία
07   Ουκρανία
08   Βουλγαρία
09   Σλοβενία
10   Κροατία
11   Σουηδία
12   Γεωργία
13   Τουρκία
14   Εσθονία
15   Σλοβακία
16   Νορβηγία
17   Βοσνία Ερζεγοβίνη
18   Λιθουανία

Ο Τελικός θα λάβει χώρα στις 26 Μαΐου 2012 και περιλαμβάνει ήδη:

01   Ηνωμένο Βασίλειο
09   Γαλλία
10   Ιταλία
13   Αζερμπαϊτζάν
19   Ισπανία
20   Γερμανία

 

Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

46 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τι καλα!Ολα τα αγαπημενα μου(εκτος απο την Ισλανδια)ειναι στον 2ο ημιτελικο και δεν μπορω να τα ψηφισω! 😛 Θελω να περασουν Νορβηγια,Σουηδια,ΠΓΔΜ,Σλοβακια,Τουρκια,Ουκρανια,Σλοβενια,Σερβια,Μαλτα και Εσθονια 🙂

  2. 1.Σουηδια
    2.Νορβηγια
    3.Σερβια
    4.Βουλγαρια
    5.Τουρκια
    6.Σλοβενια
    7.Κροατια
    8.Εσθονια
    9.Ολλανδια
    10.Λευκορωσια

  3. Απο big 5+το Αζερμπαιτζαν:

    1.Ιταλια
    2.Γαλλια
    3.Αζερμπαιτζαν
    4.Γερμανια
    5.Ισπανια
    6.Η.Β.

  4. Θελω να περάσουν:
    1.Νορβηγια
    2.Σερβία
    3.Σουηδία
    4.Μάλτα
    5.ΠΓΔΜ
    6.Βοσνια
    7.Βουλγαρία
    8.Τουρκια
    9.Σλοβενία
    10.Ουκρανία
    Big 6:
    1.Αζερμπαιτζαν
    2.Ιταλία
    3.Ισπανία
    4.Ηνωμένο Βασίλειο
    5.Γαλλία
    6.Γερμανία

  5. Poli wraios imitelikos….vasika afta p thelo na perasoun einai:
    12 sweden
    10 serbia
    8 norway
    7 slovenia
    6 slovakia
    5 turkey
    4 belarus
    3 malta
    2 bulgaria
    1 fyrom
    11 esthonia
    12 ukraine
    13 lithuania
    14 portugal
    15 kroatia
    16 ollandia
    17 bosnia
    18 georgia

  6. Θέλω να περάσουν με αγαπημένη σειρά:
    1. Σουηδία
    2. Νορβηγία
    3. Μάλτα
    4. Σερβία
    5. Σλοβακία
    6. Βουλγαρία
    7. Σλοβενία
    8. Ουκρανία
    9. Τουρκία
    10. Ολλανδία

    Big five -azerbaijan
    1. France
    2. Spain
    3. Italy
    4. Germany
    5. Azerbaijan
    6. UK

  7. Αυτά που θα ήθελα να περάσουν με τυχαία σειρά είναι:
    Λευκορωσία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Σουηδία, Νορβηγία, Σερβία, Βουλγαρία, Τουρκία, Σλοβακία, Μάλτα

    Και από όλα ξεχωρίζω της Σουηδίας και της Νορβηγίας!!!

  8. λοιπον…σαφώς πιο δυνατός ο δευτερος ημιτελικος…ποιες νομίζω πως θα περασουν:
    1)Σερβία(ωραία μελωδία,το τραγουδάει και ο ζέλικο είναι και σερβία που παραδοσιακά είναι στον τελικό,όπως και περισυ με το σαχλοτραγουδο δεκαετιας 70′)
    2)σουηδία(κομματάρα-το τεράστιο φετινο φαβορι!πιστεύω βέβαια πως στον τελικό δεν θα νικήσει….το βλέπω μέχρι και 5η θέση)
    3)ουκρανία(περνάει μόνο και μόνο επειδή είναι η ουκρανία,νομίζω παντως πως ειναι απο τις χειροτερες συμμετοχες της χώρας)
    4)νορβηγια(ωραιο ποπ με στοιχεια εθνικ και περιμενω καλη παρουσια επι σκηνης,περνάει σίγουρα και βρίσκεται ήδη στο τοπ 5….το βλέπω 3η θέση στον τελικό)
    5)τουρκία(περίεργη μουσική θα ψηφιστεί απο το κοινό,ειναι και τουρκία επομένως το βλέπω και ψηλά στον τελικό,ίσως και τοπ5 εκει)
    6)βοσνία-ερζεγοβίνη(το έχω ξαναπει…είναι μια ήρεμηδυναμη ικανή για μεγάλα πράγματα,η απλότητά του θα κερδίσει πολλούς και κυρίως επιτροπές,νομίζω πως μπορεί να κάνει την έκπληξη φέτος…γενικά το παλεύει κάθε χρόνο η βοσνια με ψαγμένα τραγούδια)
    7)σλοβενία(απο τις επιτροπές κυρίως θα βρεθεί τελικό,προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου)
    8)Π.Γ.Δ.Μ.(η καλύτερη ίσως φωνή του φετινού διαγωνισμού απο γυναίκες μαζί με την αλβανία,θα κερδίσει επιτροπές και τη θεωρώ δεδομένη στον τελικό αλλά εκεί δεν θα κάνει και σπουδαία πράγματα)
    9)Ολλανδία(πολύ γλυκό νοσταλγικό κομμάτι με υπέροχη μελλωδία,αν εμφανιστεί χωρίς τα φτερα στη σκηνή ή έστω με ένα φτερό όπως στο video clip θα περάσει η ολλανδία μετά από πολλά χρόνια…νομίζω ήρθε η ώρα)
    10)Εσθονία(δεν ξέρω τι μπορεί να αρέσει στο τραγούδι αυτό φέτος…σίγουρα θα ευνοηθεί από επιτροπές θα περάσει τελικό κι εκεί το βλέπω γύρω στην 11-15 θέση…θέλω να ελπίζω όχι πιο ψηλά γιατί μετά θα αρχίσουμε τα αχχ κούλααααα!!!!)

    • niko exei diafora poia xwra einai an mia xwra pou exei steilh pollu kalo tragoudh kai den einai apo ths xwres pou mpainoun ston teliko dld den tha perash

      • οχι απλως θα εχει λιγοτερες πιθανότητες απο αυτές που είναι συνεχώς τελικό…πχ βλέπε ουκρανία αλλα και βοσνία,ελλαδα,τουρκία!μπορεί βέβαια σε κάποιες περιπτώσεις να τύχει και να μην περάσει κάποια απο αυτές όπως έγινε και πέρισυ με τουρκία και τραβούσα τα μαλλιά μου όπως και πολλοί άλλοι άσχετα που το τραγούδι τους ήταν άθλιο!!!ωστόσο οι χώρες αυτές όπως και άλλες(βλ.σουηδία)ακόμα κι αν δεν στείλουν καλά τραγούδια και πάλι θα ψηφιστούν όχι πολύ αλλά θα ψηφιστουν από τους γείτονες,είτε απο βαλκανικές είτε απο σκανδιναβικές…για παράδειγμα ακόμα και φέτος που κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν στέλνουμε τόσο καλότραγούδι όσο τα προηγούμενα χρόνια θεωρώ δεδομένη την παρουσία μας στον τελικό κι εκεί σίγουρα τα 12αρια κύπρου,βουλγαρίας,αλβανίας,ρουμανίας και υψηλούς βαθμούς από σερβία,ην.βασίλειο,βέλγιο και γερμανία!δυστυχώς οι ψήφοι της διασποράς περιορίστηκαν με τις επιτροπές αλλα δεν καταστάλθηκαν!:/

  9. Όσον αφορά τώρα τις χώρες που είναι ήδη τελικό:
    1)Iσπανία(γιατί όχι 2013 Μαδρίτη?αν και λίγο χλωμό το βλέπω.πάντως εξασφαλισμένη η θέση στη 10αδα)
    2)Ιταλία(θυμίζει έντονα και η εμφάνιση της τραγουδίστριας Amy Winehouse,θα αρέσει σίγουρα και σε κοινό και κυρίως σε επιτροπές και το βλέπω πολύ ψηλά να τερματίζει ίσως και να κερδίσει το διαγωνισμό αντί της πολυαναμενόμενης Loreen…Θα δουμε!)
    3)Γερμανία(εύστοχα διάβασα κάπου πως είναι μια ωραία συνταγη το φετινό τραγούδι,αυτό που αρέσει στη νεολαία κυρίως…την γερμανία τη βλέπω ή στην 8η-6η θέση ή 15η-19η!)
    4)Αζερμπαιτζάν(καλή μπαλάντα,όμορφη γυναίκα και δυνατή φωνή,δεν ξέρω βέβαια πως θα το παρουσιάσουν στο μπακού…πάντως λίγο το όλο πακέτο λίγο η διοργανώτρια χώρα το βλέπω το Αζερμπαιτζάν άλλη μια χρονιά 10αδα)
    5)Ην.Βασίλειο(είναι ένα υπέροχο κομμάτι απο την φωνάρα ενός μεγάλου τραγουδιστή…πολλοί τον θεωρούν ξεγραμμένο…εγώ νομίζω μπορεί να κάνει την έκπληξη και να φέρει το διαγωνισμό στη χώρα του ενόψει και των ολυμπιακών αγώνων…θα το καταψηφίσουν εξάλλου σίγουρα και οι επιτροπές!!!)
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ OGAE GREECE ΓΡΑΦΟΝΤΑς ΑΡΘΡΑ,ΕΣΤΕΙΛΑ E-MAIL ΣΤΟΝ OGAE ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ?ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?

    • Γεια σου Νικο! 🙂 Πρωτον συμφωνω με τα οσα ειπες για Ιταλια και Ισπανια! Δευτερον,χωρις να ξερω πως λειτουργουν τα πραγματα εντος OGAE,νομιζω πως αρχικα πρεπει να στειλεις αιτηση και οταν μπεις στο σωματειο να ξεκινησεις και τις περαιτερω διαδικασιες 😀

      • γεια σου και σε σένα Laurinda!!!:Dσ’ευχαριστώ πολύ για την απάντηση…εσυ είσαι στο σωματειο?

      • αχα…γνωρίζεις καποιον που να ειναι μηπως μπορει να με βοηθησει σ’αυτο που ρώτησα?που να ειναι μεσα στον ogae?

      • Γεια σου Γιαννικο!Πανω αριστερα στη σελιδα εχει το λινκ OGAE που λεει Καταστατικο και Γινε μελος.Αν θες διαβασε πρωτα το καταστατικο και μετα συμπληρωσε τα στοιχεια σου για να κανεις αιτηση 🙂 Τουλαχιστον εγω ετσι ξερω οτι μπορεις να γινεις μελος,αν κανω λαθος καπου να με διορθωσει καποιος που ειναι ηδη μελος του σωματειου 🙂 Νικο μου δυστυχως δεν ξερω καποιον

  10. 2ος ημιτελικός:

    18. Γεωργία
    17. Σκόπια
    16. Πορτογαλία
    15. Λιθουανία
    14. Βουλγαρία
    13. Εσθονία
    12. Λευκορωσία
    11. Σλοβενία
    10. Σλοβακία
    09. Βοσνία-Ερζεγοβίνη
    08. Ολλανδία
    07. Κροατία
    06. Ουκρανία
    05. Μάλτα
    04. Σερβία
    03. Νορβηγία
    02. Τουρκία
    01. Σουηδία αλλά μόνο στον ημιτελικό πρώτη, γενικώς για μένα είναι τρίτη

  11. Big 6:
    06: Γαλλία (γενικά κάπου στο 20-26)
    05: Ηνωμένο Βασίλειο (18-20)
    04: Γερμανία (15-17)
    03: Αζερμπαιτζάν (12)
    02: Ισπανία (09)
    01: Ιταλία (01)

  12. ξεχασα τη Γαλλία προηγουμένως…είναι μια συμμετοχή που ειλικρινά φέτος σιχαίνομαι!δεν μ’αρέσει καθόλου η anguun και αυτή η μουσική μου τρυπάει τ’αυτια!!!!ελπιζω να τη δω χαμηλά εννοώντας 20-25!τωρα τι θα κάνει είναι άλλο θέμα γιατί είναι και τραγουδίστρια με πανευρωπαική καριέρα κι έχει κάνει και μεγάλο προ τουρ φέτος!

  13. Αυτός ο ημιτελικός είναι καλύτερος από τον 1ο. Πιστεύω θα περάσουν Σερβία, Λευκορωσία, Πορτογαλία, Ουκρανία, Σλοβενία, Σουηδία, Τουρκία, Εσθονία, Νορβηγία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Για την πρώτη θέση πιστεύω ότι κι εγώ ότι θα κονταροχτυπηθούν τα 2 φαβορί: Σερβία & Σουηδία. Προσωπικά λατρεύω το σέρβικο κομμάτι. Είναι τέλειο. Ποιοτικότατο. Δεν το πιστεύω μόνο εγώ. Το πιστεύουν επίσης η Ελ.Αρβανιτάκη και η Μ. Ασλανίδου που συνεργάστηκαν με τον Joksimovic στα τραγούδια “Το τέλος μας δες” και “Πόσο” αντίστοιχα. Και δεν νομίζω ότι ύπαρχει κανείς ανάμεσά μας που δεν θεωρει ποιοτικές αυτές τις δύο τραγουδίστριες.

  14. θα περασουν: Sweden,Serbia,Bosnia,Estonia,FYROM,Croatia,Slovenia,Netherlands,Turkey, Norway. apo ton teliko 1. Spain,2. Germany,3. Azerbaijan,4, Italy,5. Uk,6 France

  15. 01.Sweden
    02.Serbia
    03.Norway
    04.Slovenia
    05.Bosnia and Herzegovina
    06.Netherlands
    07.Estonia
    08.Turkey
    09.Macedonia (FYR)
    10.Ukraine
    11.Bulgaria
    12.Croatia
    13.Belarus
    14.Portugal
    15.Slovakia
    16.Lithuania
    17.Malta
    18.Georgia
    auth pustevw pws tha einai h katataksh( den einai kata shra prothmhshs)

  16. Έχουμε και λέμε:
    1-Σουηδία
    2-Νορβηγία
    3-Σερβία
    4-Βοσνία-Ερζεγοβίνη
    5-Λευκορωσία
    6-Σλοβενία
    7-Ουκρανία
    8-Βουλγαρία
    9-ΠΓΔΜ
    10-Ολλανδία
    ••••••••••••••••••••••••••
    11-Τουρκία
    12-Μάλτα
    13-Κροατία
    14-Πορτογαλία
    15-Σλοβακία
    16-Εσθονία
    17-Λιθουανία
    18-Γεωργία(0 points, δεν ακούγεται!)

    BIG•5
    1)Ιταλία (1η-4η θέση)
    2)UK (5η-10η θέση)
    3)Γερμανία (ή θα πατώσει, ή θα ανέβει ψηλά, δεν έχω ιδέα)
    4)Ισπανία (αγαπημένο των fan που φέτος δεν θα τα πάει καλά;;; 11η-17η θέση)
    5)Γαλλία (εκτός συναγωνισμού, 20η-26η θέση).

  17. egw thelw n perasoun…
    1)malta
    2)belarus
    3)netherlands
    4)sweeden
    5)serbia
    6)norway
    7)FYROM
    8)turkey
    9)bulgaria
    10)ukraine

  18. Για το Αζερμπαϊτζάν που είναι τελικό, κάτι μου λέει ότι θα το δούμε να τερματίζει στην 11η-12η θέση. Φυσικά και θα εξαρτηθεί από την παρουσία ή μη της Τουρκίας στον τελικό. Ένας ενδεχόμενος αποκλεισμός δίνει ώθηση για δεκάδα.

  19. για τις big 5+1 αναλογα με την αποψη μου………………………………..1)ισπανια(ενα παρα πολυ δυναμικο τραγουδι με την πιο ωραια φωνη για φετος πιστευω) 2)αζερμπαιτζαν (για αλλη μια φορα με εχει τρελανει ΤΕΛΕΙΟ μετα απο ισπανια) 3)ιταλια (πολυ ωραιο απλα) 4)γαλλια (καλο,τελειως γαλλια) 5)η.β. (μαγικο μα ως εκει) 6)γερμανια (σε αυτο το τραγουδι μονο η φωνη του μαρεσει και ειναι και η χωρα που δεν…)

  20. Σερβία,Ολλανδία,Σλοβενία,Σουηδία,Τουρκία, Νορβηγία,Βοσνια-Ερζεγοβίνη και μετα 3 απο τις ακόλουθες Πορτογαλία,Ουκρανία,ΠΓΔΜ,Λευκορωσία και Λιθουανία.

  21. Εγώ θέλω να περάσουν Νορβηγία-Σουηδία-Ολλανδία-Σερβία-Σλοβενία-Τουρκία-Σλοβακία-Λευκορωσία-Εσθονία-Βοσνία Ερζεγοβίνη.

  22. 18. Ουκρανία
    17. Γεωργία
    16. Κροατία
    15.Βοσνία
    14. Σλοβενία
    13. Πορτογαλία
    12. Λιθουανία
    11 Εσθονία
    ————————
    10. Λευκορωσία
    9. Σλοβακία
    8. Μάλτα
    7. Ολλανδία
    6 Σουηδία
    5. Βουλγαρία
    4. ΠΓΔΜ
    3. Τουρκία
    2. Σερβία
    1 . Νορβηγία

  23. ‘Οσον αφορά big 5 + AZ

    6. Γαλλία
    5. Ισπανία
    4.Ην. Βασίλειο
    3. Αζερμπαιτζάν
    2. Γερμανία
    1. Ιταλία

  24. sweden
    serbia
    norway
    turkey
    belarus
    netherlands
    bosnia
    fyrom
    slovenia
    lithuania

    i lithuania pisteuo tha perasei mono xaris stis epitropes, i ollandia pisteuo oti prepei na perasei kai einai krima more meta apo tosa xronia na minei pali exo, oi ipoloipes nomizo autes tha nai!

  25. It is time 4 the great anouncment
    12 points to SWEDEHN
    10 points to SERBIA
    08 points to NETHERLANDS
    07 points to SLOVENIA
    06 points to NROWAY
    05 points to TURKEY
    04 points to SLOVAKIA
    03 points to BULGARIA
    02 points to ESTONIA
    01 point to P.Y.F.MACEDONIA
    with love wanna belive this are the entries who will end to the final 🙂

  26. ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ
    1.ΣΟΥΗΔΙΑ
    2.ΣΕΡΒΙΑ
    3.ΝΟΡΒΗΓΙΑ
    4.ΒΟΣΝΙΑ
    5.ΣΛΟΒΕΝΙΑ
    6.ΟΥΚΡΑΝΙΑ
    7.ΚΡΟΑΤΙΑ
    8.ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
    9.ΕΣΘΟΝΙΑ
    10.ΠΓΔΜ

  27. ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ
    1.ΙΣΠΑΝΙΑ
    2.ΙΤΑΛΙΑ
    3.ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ
    4.ΑΓΓΛΙΑ
    5.ΓΑΛΛΙΑ
    6.ΓΕΡΜΑΝΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ