OGAE INTERNATIONAL POLL: Πως ψήφισε ο OGAE Σερβίας;

Από τη μεγάλη “γειτονιά” των Βαλκανίων προέρχεται η επόμενη βαθμολογία για το poll του διεθνούς δικτύου OGAE International, αφού το 14ο Σωματείο που δημοσιεύει τις ψήφους των μελών του είναι αυτό της Σερβίας. Ψηφοφορία… a la “Ovo Je Balkan”, λοιπόν, για τον OGAE Serbia, και δε μένει παρά να δούμε κατά πόσον η τελική δεκάδα των Σέρβων fans με τις αγαπημένες συμμετοχές από την Eurovision 2012 κρύβει εκπλήξεις και αν ναι, ποιες είναι αυτές.

Αναλυτικότερα, οι ψήφοι του OGAE Serbia κατανέμονται ως εξής:

12 βαθμοί για τη Σουηδία

10 βαθμοί στην Ιταλία

8 βαθμοί στην Ισλανδία

7 βαθμοί για την Ισπανία

6 βαθμοί για τη Σλοβενία

5 βαθμοί για την Π.Γ.Δ.Μ.

4 βαθμοί για τη Νορβηγία

3 βαθμοί για τη Ρουμανία

2 βαθμοί για την Ελλάδα

1  βαθμός για το Ισραήλ

Η συγκεκριμένη δεκάδα του OGAE Σερβίας χρήζει αρκετών σχολίων, καθώς πράγματι επιφέρει κάποιες ανακατατάξεις στον γενικό βαθμολογικό πίνακα. Εκτός λοιπόν από τις πρώτες θέσεις, στις οποίες η εικόνα παραμένει σχεδόν αμετάβλητη, Σλοβενία και Π.Γ.Δ.Μ. ανεβαίνουν στη γενική κατάταξη, καθώς λαμβάνουν 6 και 5 βαθμούς αντίστοιχα, ενώ τον πρώτο της βαθμό αποσπά στο φετινό poll η συμμετοχή του Ισραήλ. Η Ελλάδα έλαβε 2 βαθμούς, που την κατατάσσουν στη 14η θέση, με συνολικό σκορ 17.

Έχοντας τις ψήφους 14 από τα 41 Σωματεία που απαρτίζουν το δίκτυο του OGAE International, η συγκεντρωτική βαθμολογία των χωρών διαμορφώνεται ως εξής:

1.Σουηδία161
2.Ισλανδία89
3.Ιταλία79
4.Σερβία76
5.Νορβηγία60
6.Ισπανία59
7.Κύπρος52
8.Εσθονία32
9.Γαλλία28
10.Ρωσία22
Ρουμανία22
12.Γερμανία21
13.Ολλανδία20
14.Ελλάδα17
15.Ην. Βασίλειο14
16.Ελβετία11
17.Σλοβενία10
18.Δανία9
19.Π.Γ.Δ.Μ.8
20.Βοσνία Ερζεγοβίνη5
21.Σλοβακία4
22.Αγιος Μαρίνος3
Λετονία3
Φινλανδία3
25.Αλβανία2
26.Ιρλανδία1
Ισραήλ1

 

Θανάσης Νάκος

39 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πως φαίνεται ότι τα αποτελέσματα του poll του OGAE δεν έχει καμία σχέση με τα τελικά αποτελέσματα..Ξυπνάτε!! Είναι δυνατόν να μην ψηφιστούν Βοσνία Κροατία Σλοβενία από τους Σέρβους???

    • Συγχαρητήρια (και) στους Σέρβους οπαδούς του διαγωνισμού που ψηφίζουν με μουσικά κριτήρια και όχι γειτονικά. Αυτά τα αποτελέσματα θα έπρεπε να είναι και τα κανονικά αποτελέσματα. Μπράβο Σερβία που δείχνεις τον πάτο σε χώρες όπως η Ελλάδα και το Ισραήλ που στέλνουν σχεδόν κάθε χρόνο σκουπίδια.

  2. Να μην ξαφνιαστούμε αν κερδίσει η Ιταλία και η Loreen μείνει δεύτερη…
    Πότε θα ανακοινώσουμε εμείς τα δικά μας αποτελέσματα;;

  3. Τι εγινε ρε παιδια,μηπως και ο OGAE Σουηδιας θα δωσει 12αρι στη χωρα του? 😛 Α και ευχαριστουμε για τους 2 βαθμους 🙂

  4. Διαβάζω Διαβάζω Διαβαζω..όλα καλά..Κι έρχεται αυτός ο άσσος στο Ισραήλ και μου βγάζει το μάτι.
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ?????

  5. Πως γίνετε να ψηφήστικε το Ισραήλ? Σιγά το τραγούδι. Αντίθετα οι Σουηδοί μάλλον θα ψηφηστούν και από τις 41 χώρες εκτός και αν ψιφήσουν την Σουηδία και οι ίδιοι οι Σουηδοί και τότε έχουμε 42 χώρες. Thanks για τους 2 βαθμούς αλλά μπορούσατε να δώσετε και κάτι παραπάνω.

  6. Πάντως δεν είναι σίγουρο ότι θα νικήσει η Σουηδία. Και πέρυσι τα ίδια γινόντουσαν και με την Γαλλία και στο τέλος η Γαλλία βρέθηκε στην 15 θέση.

    • Ναι αλλα δεν γινοταν τετοιος χαμος για την Γαλλια περυσι ετσι δεν ειναι? Εγω δεν θυμαμαι κατι τετοιο…ουτε ολα τα 12αρια των ogae στην Γαλλια,ουτε πρωτιες στα στοιχηματα,ουτε στα views…λυπαμαι που το λεω,αλλα δεν νομιζω να υπαρξουν ανατροπες φετος

    • Η Γαλλία πέρσι δεν ήταν πρώτη στην ψηφοφορία του OGAE, ούτε και σε όλα τα poll.

  7. να μου το θυμηθείτε πως φέτος θα έχουμε μεγάλη έκπληξη!όλοι περιμένουν νίκη της σουηδίας…ωστόσο εγώ πιστεύω πως δεν θα γίνει άτι τέτοιο…θα έχουμε μεγάλες εκπλήξεις…και μεταξύ των χωρών που θα κάνουν την έκπληξη θα είναι η Ιταλία,η Βοσνία Ερζεγοβίνη και το Ηνωμένο Βασίλειο….που μέχρι τώρα δεν ακούγονται και τοσο αλλα αργότερα θ’αρχίσιυν ν’ανεβαίνουν και με των επιτροπών τη βοήθεια θα εκτοξευθούν ψηλα!Οσο για εμάς θεωρώ πως θα είμαστε άλλη μια χρονιά 10αδα γύρω στην 9η-7η θέση ενώ δυστυχώς για πολλούς η κύπρος θα περάσει τελικό αλλά θα πατώσει!!!!τη βέπω πολύ χαμηλά την ήβη!αυτά βέβαια μέχρι να δούμε και τις πρώτες πρόβες….

    • Πρόσεξε μήπως συμβεί το τελείως ανάποδο. Δεις την Κύπρο στο Τοπ10 και την Ελλάδα στον πάτο ή ακόμα και εκτός τελικού.

    • Θεωρώ ότι κανένα από τα 3 τραγούδια που ανάφερες δεν μπορεί να έχει τη δυναμική να κερδίει televoting και επιτροπές (η Βοσνία μπορεί να μην περάσει καν στο τελικό, από έναν ημιτελικό γεμάτο μπαλάντες και με άλλες 4 γιουγκοσλαβικές χώρες να μοιράζονται τις ψήφους).
      Η Ελλάδα νομίζω ότι φέτος έχει τις περισσότερες πιθανότητες να βρεθεί εκτός δεκάδας, στέλνωντας για πολλοστή φορά το ίδιο πράγμα. Για την Κύπρο περιμένω να δω τι και πως θα το παρουσιάσει.

  8. Paidia sorry kiolas e? mhpws afto to tragoudaki gia thn ellada to exoume vgalei emeis fetos? tragoudia pou eixame steilei sto parelthon htan gia ta skoupidia (vlepe rouvas) kai omws “kapoioi” mas ekanan na to latrepsoume! alla vevaia ama dineis 1.500.000e poios tha to amfisvitisei? to tragoudi den einai fthno! einai teleiws anta3io me tis simmetoxes toooswn xronwn! kai tha eimaste sti 10ara stadaraki! afto to “cheap” pou akougetai genika..mas exoune kanei na to pistevoume! Oso gia ti souhdia ama to tragoudi to lege allh xwra me allh shmaia..den tha to prosexe kaneis giati den exei tipota to idiaitero! afta! 😀

  9. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΩΣ Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΑ ΜΠΕΙ 10ΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ EUROVISION ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΛΛΑ Ο-ΧΙ- 10ΑΔΑ ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ?ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΩ…..ΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ?ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ?ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ?ΤΙ ΨΗΦΙΣΕ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ?Ε ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΒΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΜΕ

  10. 5 ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ 12 ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ!!!!!!
    ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΩ???????
    0 ΣΤΗ ΒΟΣΝΙΑ & ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ????????????????????????ΝΤΑΞΕΙ ΩΡΑΙΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΦΤΑΝΕΙ! ΑΡΚΕΤΑ ΓΕΛΑΣΑΜΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!
    ΠΟΣΟ ΜΟΥ ΤΗ ΣΠΑΕΙ ΑΥΤΟ!!! ΟΚ. Η ΣΟΥΗΔΙΑ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΤΙΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ,(ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΗ….)!!!!!ΧΑΧΑΧΑΧΑ

  11. to euphoria an stelnotan apo kapia alli xwra (vlepe portogalia, lefkorosia h tin kroatia) den tha itan kan apo ta dinata favori gia 10ada,
    i islandia kai i italia fetos einai poli pio epikindines apo tin souidia gia tn prwti 8esi afu i kritiki epitropi 8a ta yper4ifisi (g gnwstous logous) enw to tragoudi tis souidias den einai apo ta tragoudia p 4ifizonte efkola apo kritiki epitropi (pou sini8ws 4ifizoun tragoudia pou kollane sto mialo sou alla exoun mia melodikotita kati pou den exei i souidia)
    evala to euphoria se olous mou tous filous pou den exoun akousi oute ena tragoudi (ta 3/4 twn 4ifoforwn etsi kanoun ston teliko) kai mou eipan pws einai apla metrio (oute kan kalo) enw se anti8esi to tragoudi tis islandias kai italias ixan kaliteri tixi…
    pistevw pws i kipros fetos tha erthei stin 3i 8esi apo kino kai 12i apo kritiki. diladi peripu 6i-7i
    tin ekpliksi tha kani i dania pou einai ena poli oreo tragoudi alla den tha to 4ifisoun poli (oti egine persi), tha simvivasti me tin 15i 8esi apo to koino
    kamia apo tis pio panw apo4is den ekfrazoun tis epi8imies mou, apla einai simperasma apo ta apotelesmata twn teleftewn dio etwn

  12. Na ara3i to petsoni tis h souidia gt poli fora exei pari kai sto telos apo oles autes tha mazeui fragodifraga kai tha kleme apo t gelia… kai oi souidia apo t neura tous gt einai siouri stin niki tous oxi oti egw dn thelo n kerdisi alla da3i eleos

  13. αντε παλι η Σουηδια 1η μα καλα τι τους αρεσει σε οποιον εχω βαλλει το τραγουδι ουτε καν καθησε να το ακουσει ολο..ασε που κινείται σαν αγγουρι που χοροπηδάει

    • Χαχα,και γω σε οσους το εδειξα ουτε το μισο δεν εκατσαν να ακουσουν! ‘Αυτο ειναι το φαβορι?’ μου λενε! Με ρωτησε και ενας τι να στοιχηματισει για φετος και του ειπα Σουηδια,το ακουσε και μου λεει ‘εισαι τρελη?’ Τι να πω ρε παιδια…:P

    • Χαχαχαχαχαχα……..Συμφωνώ!Έλεος ρε σεις!Νταξει τελικό και δεκάδα να το δεχτώ αλλά όχι και πρώτη και με 300+ψήφους που φαντασιώνονται κάποιο!!Έλεος!!!!Μας κουράσανε!!

  14. Pantws den antexw to oti exei ginei tosos xamos gia th Souidia, giati
    1.To tragoudi dn a3izei na nikhsei
    2.Mexri kai stadio xtisane ypoti8etai gia to Melodifestivalen, olokliro Globen dn tous ekane
    3.H Loreen kounietai san aggourw
    Mporei na fenomai kana spastiko pou 4axnei gia meionekthmata alla ousiastika xanetai h mageia tou diagwnismou pou perimename 1 olokliro xrono.

      • Μαλλον εννοει οτι χανουμε τη μαγεια επειδη το εχουμε βγαλει νικητη εδω και 3 μηνες! 🙂

  15. Μπορειτε ΟΣΟΙ θελετε και ΟΣΟ θελετε να γκρινιαζετε για τη συμμετοχη της Σουηδιας φετος,αλλα η αληθεια ειναι μια!και αυτή δεν ειναι η δικη μου γνωμη αλλα τα νουμερα που συγκρινουν to euphoria ,οχι με τα αλλα esc songs,αλλα με τα υπολοιπα τραγουδια στη μουσικη βιομηχανία.
    Ολα δειχνουν οτι το euphoria θα ανταγωνιστει μεγαλα ονοματα και θα προσπαθησει να σκαρφαλωσει στα charts της ευρωπης,οπως προπερσυ το satellite που καταφερε να παρει την 5η θεση στο τοπ100 των ευρωπαικων chart!Οπως και ο rybak kai h Lenaετσι και η Loreen θα μπει και στα chart της Αυστραλιας.Ενδεικτικα σας δίνω αυτα τα στοιχεία:
    29th στο τοπ100 των ευρωπαικων chart,πανω απο τη Μαντονα και την Αντελ.
    itunes;
    2nd sth filandia
    4th sth norvigia
    6th sth souidia
    kai exei mpei sta itunes allwn 21 xwrwn!
    !Εγω δεν εχω βαρεθει τη Σουηδια να παιρνει απανωτα 12αρια αλαλ εσας να γκρινιαζετε.Γνωμη σας ειναι και τη λετε,αλλα καταλαβετε πια οτι το τραγουδι αρεσει σε παρα παρα παρα πολλους και επομενως δεν ειναι crap και οντως αξιζει!!!

  16. συμφωνω με την laurinda εμενα η αδερφη μου μου αυτο ειναι το φαβορι με μια λεξη ευφορια και τσιριζει κιολας!

  17. Πω,πω!Τι ανόητη και κακοπροαίρετη γκρίνια!Το “Euphoria” κάνει ήδη τεράστια επιτυχία ακόμη πριν την Eurovision.Δεν έχει γίνει με άλλο κομμάτι αυτό… Έχει μπει και στο Greek i-tunes chart.Αν δεν σας αρέσει έχει καλώς αλλά μην μας πρήζετε με την μιζέρια και τα γκαντεμοσχόλια σας και εμάς που μας αρέσει.

  18. Paidia kalws ‘h kakws to songaki ths souidias aresei! emas sthn ellada den mas entupwsiazei epeidh den einai tou goustou! egine megalos salos me ti souhdia fetos! upokinoumenh stantar gt 8elei polu tn nikh h sigkekrimeni xwra!
    as nikhsei! alla egw pistevw se megalh anatroph..kai nta3ei enas provlepomenos diagwnismos einai spastikos! ellas entos 10adas stadaraki!

  19. Ypokinoumenos salos den ginetai.To tragoudi exei revma eite aresei se kapoious eite oxi.Mexri thema se amerikanika blogs egine.Trelo promotion itan to “drip drop” to 2010.Perysi psaxname na vroume to favori kai ola itan xliara.Itan synarpastiki i psifoforia enw den eixame 1 favori pou na ksexwrizei?Oxi.Fetos einai san to 2009 me ton Rybak.Apomenei na doume an tha epivevaiwthoun oi prosdokies.

  20. εγω το εχω βαλει να το ακουσουν οι φιλοι μου και μου ειπαν πως αν τολμησω να το ξαναβαλω δεν θα μου ξαναμιλισουν..
    οταν οδηγαω και το εχω δυνατα και ακουγεται το euphoria,κοσμος με βριζει και τροχονομοι μου δινουν κλησεις..και αλλα πολλα….
    λοιπον ενταξει καταλαβαινω που μας τα κανατε τσουρεκια και αντιλαμβανομαι γιατι ”ξερνατε” με το τραγουδι της σουηδιας αλλα δυστηχως αυτο ειναι..κατανοηστε το…
    το οτι ειναι κομματι για πανευρωπαικη και διεθνη καριερα ειναι δεδομενο..δεν ειναι ομως δεδομενη η νικη..ηρεμηστε..
    και το satellite η ελλαδα το μισουσε (μαζι κι εγω) αλλα νικησε και πηγε πολυ καλα σε πωλησεις και charts..
    συμφωνω οτι θα ειναι ξενερωτο να γινει οτι και το 2009 που απ τις 4 πρωτες βαθμολογιες ξεκαθαρισε η νικη..
    αλλα αν το αξιζει ας γινει ετσι και μαγκια της..
    αν εχουμε θριλερ ακομα καλυτερα..απ τη νικη της Sertab εχουμε να ζησουμε ενα καλο θριλερ στη eurovision..
    υπομονη..
    οσο για την ψηφοφορια της σερβιας νομιζω πως μεχρι το 4 ψηψησε τα φαβορι.το 5ο φαβορι ειναι η σερβια..αυτες τις 5 ψηφιζουν σχεδον ολα τα ogae..
    με εξαιρεση το ακυρο ισραηλ ολα τ’αλλα ειναι μια χαρα..

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ