Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου!

Το Ηνωμένου Βασίλειο θα εκπροσωπηθεί στην Eurovision 2012 από τον Engelbert Humperdinck και το τραγούδι Love Will Set You Free (Η αγάπη θα σε απελευθερώσει), που έχουν γράψει οι Martin Terefe και Sacha Skarbek και θα ερμηνευτεί στα Αγγλικά.

Ο Engelbert Humperdinck – το πραγματικό του όνομα είναι Arnold George Dorsey – γεννήθηκε στις 2 Μαΐου του 1936 στο Madras της Ινδίας, από Βρετανό πατέρα – που υπηρετούσε στο Βρετανικό στρατό εκεί – και Ινδή μητέρα. Η οικογένεια του επέστρεψε στη Βρετανία και εγκαταστάθηκε στο Leicester όταν ο Engelbert ήταν 10 ετών. Από νωρίς έδειξε το ενδιαφέρον του για τη μουσική και ξεκίνησε να παίζει σαξόφωνο και από την εφηβεία του έπαιζε σε κλαμπ του Λονδίνου, αλλά δεν ξεκίνησε να τραγουδά πριν τα 17, όταν οι φίλοι του τον παρακίνησαν να πάρει μέρος σε διαγωνισμό τραγουδιού. Η θητεία του στο Βρετανικό στρατό διέκοψε την όποια πορεία του μέχρι το 1958, οπότε και απολύθηκε και κυκλοφόρησε το πρώτο του τραγούδι “I’ll never fall in love again“, το οποίο, ωστόσο, δεν έγινε επιτυχία. Το 1965 ο Engelbert συνεργάστηκε με τον παλιό του συγκάτοικο και μάνατζερ του Tom Jones, Gordon Mills, ο οποίος μάλιστα ευθύνεται και για το καλλιτεχνικό του όνομα, εμπνευσμένο από όπερα του 19ου αιώνα. Τότε, ουσιαστικά, άρχισε η καριέρα και η αναγνωρισιμότητα για τον Engelbet: συμβόλαιο με την Decca Records, διεθνείς διαγωνισμοί και η πρώτη μεγάλη επιτυχία “Release me” στις αρχές του 1967, η οποία μάλιστα εκτόπισε τους Beatles από το νούμερο ένα και παρέμεινε στο Βρετανικό chart για 56 εβδομάδες. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’60, εκτός από την επιτυχία του στο αδύναμο φύλο, ο Engelbert είχε κυκλοφορήσει πολλές επιτυχίες και συγκεκριμένα μπαλάντες, μεταξύ άλλων τα “There goes my everything“, “My last waltz“, “Am I that easy to forget?” και “A man without love”. Τη δεκαετία του ’70 κυκλοφόρησε και άλλα τραγούδια όπως τα  “We Made It Happen”, “Sweetheart”, “Another Time, Another Place” και “Too Beautiful To Last” αλλά καθώς οι μπαλάντες έπαψαν να είναι τόσο δημοφιλείς, η καριέρα του περιορίστηκε σε live εμφανίσεις και πωλήσεις δίσκων. Το 1976 κυκλοφόρησε το τραγούδι “After the lovin‘”, το οποίο έφτασε στο νούμερο ένα του Αμερικανικού chart, έγινε χρυσό, προτάθηκε για Grammy και βραβεύτηκε ως το τραγούδι που είχε παιχτεί περισσότερο στα juke box! Το γεγονός ότι ο Engelbert διατήρησε ένα αυστηρά οικογενειακό προφίλ – εκείνος και η σύζυγός του Patricia παντρεύτηκαν το 1964, έκαναν 4 παιδιά και είναι μαζί μέχρι και σήμερα – τραγουδούσε μπαλάντες και δεν είχε τον πρώτο λόγο στην επιλογή των τραγουδιών του τον έφερε πίσω, χωρίς ωστόσο να πάψει ποτέ να δίνει συναυλίες τη δεκαετία του ’80, ούτε καν όταν αποκαλύφθηκε η ύπαρξη ενός εξώγαμου παιδιού στη Νέα Υόρκη. Το 1989, εκτός από την κυκλοφορία νέου άλμπουμ, ο Engelbert απέκτησε το δικό του αστέρι στη Walk of Fame στο Hollywood και κέρδισε ένα Golden Globe Award ως ο διασκεδαστής της χρονιάς, ενώ παράλληλα ξεκίνησε την έντονη έκτοτε φιλανθρωπική του δράση. Με τη νέα χιλιετία ο Engelbert παρέμεινε στην ενεργό δράση με την κυκλοφορία άλμπουμ gospel και χριστουγεννιάτικων τραγουδιών, με τη φιλανθρωπική του δράση και συναυλίες παγκοσμίως, όπως στην Αυστραλία και την Ινδία, όπου είναι ιδιαίτερα δημοφιλής.

Το Love Will Set You Free θα διαγωνισθεί στην πρώτη θέση στον τελικό, στις 26 Μαίου.

[youtube id=”pFNv9pjqZkk” width=”600″ height=”350″]

Love Will Set You Free Η αγάπη θα σε απελευθερώσει
So graceful and pureΓεμάτη χάρη και αγνή
A smile bathed in lightΈνα χαμόγελο λουσμένο στο φως
No matter the distanceΗ απόσταση δεν έχει σημασία
A miracle of sightΈνα θαύμα μπροστά στα μάτια μου
Though I should have knownΑν και θα έπρεπε να ξέρω
I could not turn awayΌτι δεν θα μπορούσα να φύγω
When faced with your beautyΌταν θα αντικρίσω την ομορφιά σου
No reason can stayΔεν υπάρχει λόγος να μείνω
As you kiss him in the moonlightΚαθώς φιλάς εκείνον στο φεγγαρόφως
With heavy words I sayΜε λόγια βαριά μπορώ να πω
If you love someoneΑν αγαπάς κάποιον
Follow your heartΑκολούθησε την καρδιά σου
‘Cause love comes onceΓιατί η αγάπη σε βρίσκει μόνο μια φορά
If you’re lucky enoughΑν είσαι αρκετά τυχερός
Though I’ll miss you foreverΑν και πάντα θα μου λείπεις
The hurt will run deepΤο πλήγμα θα είναι βαθύ
Only love can set you freeΜόνο η αγάπη μπορεί να σε απελευθερώσει
Trust in your dreamsΕμπιστέψου τα όνειρά σου
Run with no fearΤρέξε δίχως φόβο
And if you should stumbleΚι αν σκοντάψεις
Remember I’m nearΘυμίσου πως είμαι κάπου κοντά
As a ghost I will walkΣαν φάντασμα θα πορευτώ
I’ll look deep in my soulΘα κοιτάξω βαθειά μέσα στην ψυχή μου
I might find anotherΜπορεί να βρω κάποια άλλη
You gave me that hopeΕσύ μου έδωσες αυτή την ελπίδα
So as you kiss him in the moonlightΚαθώς λοιπόν φιλάς εκείνον στο φεγγαρόφως
With heavy words I sayΜε λόγια βαριά μπορώ να πω
If you love someoneΑν αγαπάς κάποιον
Follow your heartΑκολούθησε την καρδιά σου
‘Cause love comes onceΓιατί η αγάπη σε βρίσκει μόνο μια φορά
If you’re lucky enoughΑν είσαι αρκετά τυχερός
Though I’ll miss you foreverΑν και πάντα θα μου λείπεις
And the hurt will run deepΤο πλήγμα θα είναι βαθύ
Only love can set you freeΜόνο η αγάπη μπορεί να σε απελευθερώσει
And if you love someoneΚι αν αγαπάς κάποιον
Follow your heartΑκολούθησε την καρδιά σου
‘Cause love comes onceΓιατί η αγάπη σε βρίσκει μόνο μια φορά
If you’re lucky enoughΑν είσαι αρκετά τυχερός
Though I’ll miss you foreverΑν και πάντα θα μου λείπεις
The hurt will run deepΤο πλήγμα θα είναι βαθύ
Love will set you freeΗ αγάπη θα σε απελευθερώσει

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΤΙ Υ Π Ε Ρ Ο Χ Ο!Σε ταξιδευει μερικες δεκαετιες πριν τοτε που η μουσικη ηταν ακομα….μουσικη!Με ομορφους τρυφερους στιχους και ομορφες φωνες…Εξαισια φωνη,μεγαλος καλλιτεχνης και μακαρι να δουμε το Ην.Βασιλειο οσο πιο ψηλα γινεται!Η αυλαια του τελικου ανοιγει πολυ ωραια φετος!Good luck Engelbert!Good luck UK!

  2. Ένα τραγουδι με υπέροχους στίχους..Σου εμπνέει σεβασμό και ο κύριος Engelbert και το τραγουδι..Του εύχομαι ότι καλύτερο στο διαγωνισμό..Καλή επιτυχία Ηνωμένο Βασίλειο..!!!

  3. Δεν μ’αρεσει,ειναι βαρετο,χλιαρο και κυριως παμπαλαιο οχι του 80 ουτε του 70 δεν ειναι αυτο.Τουλαχιστον τα κοριτσια ( οι γιαγιαδες) ειναι πιο ξεσηκωτικα και πιο “συγχρωνα”.Βεβαια θα μου πεις δεν εχουν φωνες ενω ο κυριουλης ομολογω οτι εχει πολυ ωραια φωνη.Στο τοπ μου ειναι 37ο.Good luck UK(ελπιζω να μας ψηφισεις φετος,αν περασουμε)!!!!

  4. Καλοί στίχοι, τέλεια φωνή αλλά βαριέμαι λίγο…

    29/42 για μένα και νομίζω ότι κάπου στο 15-20 θα είναι στον τελικό, δεν αξίζει πάντως άλλη μία τελευταία θέση στον Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα υπάρξει(φέτος τουλάχιστον)

  5. Δε μου αρέσει καθόλου… Τραγικά βαρετό… Θα μας πάρει ο ύπνος από την αρχή της βραδιάς και θα χάσουμε το υπόλοιπο

  6. Ο τυπος ειναι θρυλος ετσι!σκεφτομαι συχνα πως το bbc επεισε ενα τετοιο καλλιτεχνη να παρει μερος ε εναν νεανικο,οχι κ τοσο ποιοτικο διαγωνισμο…λογικα θα το κανει ως τιμη στη χωα του γτ δεν νμζω να θελει να αποκτησει περιτερω αναγνωριση…Ελπιζω να μη πιστευει οτι μπορει να κερδισει.

  7. Πριν διαβάσω τους στιχους στα ελληνικα,το βαριώμουν τωρα το βλέπω διαφορετικά!Στα Top μου είναι 25η(αξίζει πιο πάνω)Καλή Τύχη!

  8. Απο παιδακι ακουγα τα τραγουδια του που ακουγε η μητερα μου…μπορω να ειμαι δικαιος…??
    Αν μπορεσει να τραγουδησει καλα μονο γιαυτο που ειναι και που εχει προσφερει πρεπει να ειναι τοπ10.
    Βεβαια το τραγουδι δεν ειναι “φανταστικο” αλλα αρκετα καλο σε μια χρονια με πολλα μετρια τραγουδια…..δεν θελω αυτος ο θρυλος να πληγωθει…!

  9. Oldervision ή Γεροβίζιον! Εντάξει δεν θα πω τίποτα άσχημο γιατί φέτος διογρανώνουν Ολυμπιάδα και έχουν σίγουρα πολλές σκοτούρες στο κεφάλι τους.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ