OGAE INTERNATIONAL POLL: Ανακατεύει την “τράπουλα” η βαθμολογία του OGAE Πορτογαλίας;

Το δέκατο τρίτο κατά σειρά Σωματείο-μέλος του δικτύου OGAE International που ψήφισε και διαμόρφωσε την τελική του δεκάδα για τις συμμετοχές της Eurovision 2012 είναι αυτό της Πορτογαλίας. Τα μέλη του club έδωσαν τη βαθμολογία τους για τα 42 φετινά τραγούδια, διαμορφώνοντας το TOP 10 των προτιμήσεών τους. Θα αλλάξει, άραγε, η ψηφοφορία αυτή τα δεδομένα του πίνακα της γενικής βαθμολογικής κατάταξης; Ποια χώρα απέσπασε το πολυπόθητο 12αρι; Για να απαντήσουμε στα ερωτήματα αυτά, ας δούμε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των Πορτογάλων fans.

Η βαθμολογία του OGAE Portugal, λοιπόν, έχει ως εξής:

12 βαθμοί για τη Σουηδία

10 βαθμοί για την Ισπανία

8 βαθμοί για τη Σερβία

7 βαθμοί για την Ισλανδία

6 βαθμοί για την Ιταλία

5 βαθμοί για την Κύπρο

4 βαθμοί για τη Γερμανία

3 βαθμοί για την Εσθονία

2 βαθμοί για τη Γαλλία

1 βαθμός για την Ελβετία

Εξετάζοντας την δεκάδα αυτή και τις αλλαγές που επιφέρει στη συγκεντρωτική κατάταξη, διαπιστώνουμε πως η Σουηδία εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, λαμβάνοντας το δωδέκατο -μέχρι στιγμής- 12αρι της, το οποίο αυξάνει τη διαφορά της από τις υπόλοιπες χώρες. Η Ισλανδία ακολουθεί σταθερά στην δεύτερη θέση, ενώ στις υπόλοιπες θέσεις της πεντάδας συναντάμε τη Σερβία, την Ιταλία και τη Νορβηγία, αντίστοιχα, με την Κύπρο να βρίσκεται στην έκτη, ισοβαθμώντας με την Ισπανία. Εντυπωσιακή είναι η άνοδος για τη συμμετοχή της Γερμανίας, η οποία πλέον πλασάρεται στην ενδέκατη θέση.

Συνεπώς, η γενική βαθμολογική κατάταξη των χωρών με τις μέχρι τώρα ψηφοφορίες των Σωματείων διαμορφώνεται ως εξής (έχουν ψηφίσει 13 από τα 41 clubs του δικτύου):

1.Σουηδία149
2.Ισλανδία81
3.Σερβία76
4.Ιταλία69
5.Νορβηγία56
6.Κύπρος52
Ισπανία52
8.Εσθονία32
9.Γαλλία28
10.Ρωσία22
11.Γερμανία21
12.Ολλανδία20
13.Ρουμανία19
14.Ελλάδα15
15.Ην. Βασίλειο14
16.Ελβετία11
17.Δανία9
18.Βοσνία Ερζεγοβίνη5
19.Σλοβακία4
Σλοβενία4
21.Π.Γ.Δ.Μ.3
Αγιος Μαρίνος3
Λετονία3
Φινλανδία3
25.Αλβανία2
26.Ιρλανδία1

 

Θανάσης Νάκος

 

 

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Eμένα μου κάνει εντύπωση που η Νορβηγία είναι τόσο χαμηλά, θα περίμενα καλύτερη υποδοχή από τους φαν σε αυτό το κομμάτι με βάση το τι τους έχει αρέσει στο παρελθόν.

  2. Η Ελλάδα γιατί τόσο χάλια σε όλα τα ogae polls ρε παιδιά;;; Λέτε να είναι η χρονιά που θα βρεθούμε εκτός δεκάδας;;;

  3. EKTOS 10DAS?????????? FOWAMAI PWS DEN THA PERASOUME KAI STON TELIKO………EKTOS AN PAROUME PSHFOUS APO TOUS GEITONES MAS …………. TOTE XARH SE AYTOUS PENAME…….. TO TRAGOUDI FETOS .PAIDIA EINAI OLIGON…….CHEAP…………………………………………………………………………………………………….
    .

  4. ΕΛΑ ΡΕ ΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΒΛΑΣΗ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΜΙΛΑΤΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΝΟΡΒΗΓΙΑ,Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΜΕΣ ΤΗ ΔΕΚΑΔΑ ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΛΥΠΟΘΗΜΗΣΑ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΕΙΔΑ

  5. Περυσι η ελλαδα στα πολλς του ογκαε ηταν 24η και προπερσι με τον αλκαιο 15η!!

  6. ρε μην εμπιστευεστε το ogae σε θεματα ψηφοφοριας!το 2009 ειμασταν 2οι εδω και βγηκαμε 7οι.ο ριμπακ ηταν 4ος και εσκισε.και για θυμηθειτε τι ελεγαν περσι για τον λουκα!οτι δεν θα περασουμε,οτι ειναι απ τα χειροτερα φετος και μπλα μπλα μπλα…και τι εγινε??περασαμε ΠΡΩΤΟΙ απ τον ημιτελικο και βγηκαμε ΕΒΔΟΜΟΙ στον τελικο,και αν δεν ηταν οι επιτροπες θα βγαιναμε ΤΡΙΤΟΙ!οποτε χαλαρωστε και μην κρινετε τιποτα προς το παρον.ΟΛΑ θα κριθουν τις τρεις βραδιες.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ