ΣΟΥΗΔΙΑ: Το Melodifestivalen αλλάζει “σπίτι”!

Μεγάλες αλλαγές ετοιμάζει η Σουηδία για το Melodifestivalen της επόμενης χρονιάς. Η μεγαλύτερη από αυτές όπως ανακοίνωσε το SVT είναι η μεταφορά του Μεγάλου Τελικού του δημοφιλούς φεστιβάλ από το Globen Arena στο νέο υπερσύγχρονο στάδιο Swedbank Arena.

Το Ericsson Globe ή αλλιώς Globen Arena, χωρητικότητας 16.000 θέσεων, φιλοξένησε για πρώτη φορά τον Τελικό του Melodifestivalen το 1989, ενώ τον φιλοξενούσε κάθε χρόνο από το 2002, χρονιά δηλαδή που ξεκίνησε το σύστημα των Ημιτελικών, μέχρι και φέτος. Επίσης ήταν ο χώρος διεξαγωγής του 45ου διαγωνισμού της Eurovision που πραγματοποιήθηκε στη Στοκχόλμη το 2000.

Σύμφωνα όμως με τους υπεύθυνους του φεστιβάλ, η αλλαγή διεξαγωγής του Τελικού ήταν επιβεβλημένη, μιας και η χωρητικότητα του Globen ήταν πλέον περιοριστικός παράγοντας για το στήσιμο των shows αλλά κυρίως λόγω της μεγάλης ζήτησης των εισιτηρίων του τελικού.

Με το που τελείωσε λοιπόν ο Τελικός του Melodifestivalen 2012, ανακοινώθηκε πως ο επόμενος τελικός, θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαρτίου 2013, στο Swedbank Arena το οποίο θα ανοίξει τις πόρτες του στις 27 Οκτωβρίου 2012, οπότε και θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια.

Το Swedbank Arena βρίσκεται στην περιοχή Solna, βόρεια της Στοκχόλμης. Είναι χωρητικότητας 50.000 θέσεων για αθλητικά γεγονότα και 65.000 για μουσικά events ή άλλου είδους εκδηλώσεις.

Ίσως δεν είναι τυχαίο πως αυτές οι ανακοινώσεις γίνονται τόσο νωρίς πριν από το Melodifestivalen 2013, αφού σε δύο περίπου μήνες από τώρα θα μάθουμε αν θα φιλοξενήσει και τον 58ο διαγωνισμό της Eurovision σε περίπτωση που νικήσει το μέχρι στιγμής φετινό μεγάλο φαβορί, το τραγούδι Euphoria.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες του Swebank Arena θα βρείτε εδώ.

Αλέξανδρος Λιάπης

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χαχα,τρομεροι οι Σουηδοι!Ειναι 100% σιγουροι για τη φετινη νικη τους και σου λεει ‘ας διαφημισουμε απο τωρα τον ολοκαινουριο χωρο διεξαγωγης της Eurovision 2013!!!’ Απαιχτοι! Μην απογοητευτουν απ’την αγνοια των televoters φοβαμαι(οπως περυσι)

  2. Όχι, Σωκράτη, δεν είναι καθόλου ψωνάρες, ούτε 100% σίγουροι για τη νίκη, απλά βρήκαν την ευκαιρία να διαφημίσουν το νέο απόκτημά τους, και πολύ καλά κάνουν, όχι σαν φέτος που ακόμα χτίζουν, ή σαν τη Γερμανία, που κόντευε να βγει το 2010 για να ανακοινώσουν τη διοργανώτρια πόλη, και τελικά ταλαιπώρησαν όσους ταξίδεψαν εκεί, αφού οι περισσότεροι έμεναν στην Κολωνία, γιατί το Dusseldorf φιλοξενούσε ταυτόχρονα κι ένα διεθνές Ιατρικό συνέδριο! Τουλάχιστον η Σουηδία ξέρει πως να διοργανώσει έναν τέτοιο διεθνή διαγωνισμό, και το έχει αποδείξει και τις 4 φορές που τον έχει αναλάβει (1975, 85, 92 και προπάντων το 2000)!!!

  3. Παιδιά κακά τα ψέματα οι Σουηδοί είναι μανουλες στα τηλεοπτικά σόου!μακάρι να παει η εσκ στην Σουηδία και όχι σε καμία Ιταλία!

    • Πλάκα κάνεις; Ανάμεσα σε σουηδούς και Ιταλούς, φυσικά οι δεύτεροι είναι μανούλες στα τηλεοπτικά σόου…

  4. Γεια σας παιδια.Εγω θα συμφωνησω με ολους σας.Συνδιασμος και των 2 αιτιων ειναι οι κινησεις τους.

  5. A! A! AAAAAAAAAAAHAAAAAAAA! pite mou etsi………………… etsi e3igite gt o ERIC bgike 3tos kai oxi protos TO NEO IPERTERASTIO GIPEDO FTEEI GT DN HTAN ETIMO N FILO3ENISI EUROVISION ENO TR POU NAI PANETIMO GT NA MIN KERDISI!!! ELEOS TR E3IGOUDE OLA… KAI EURIZA TIN EBU EGW… TELOS PADON TI N PO…

  6. paidia mi skate…21 dekemvriou 2012…to telos tou kosmou erxetai…oi souidoi tin niki tha tin paroun alla diorganwsi de tha prolavoun na xaroun…tzampa to wraio ktiriaki…:p

  7. Ναι, f—-,σπουδαία σώου κάνουν οι Ιταλοί, όπως την τραγική διοργάνωση της Γιουροβίζιον 1991!!! Τέλος πάντων, τότε νίκησε η Σουηδία στη Ρώμη, ας γίνει του χρόνου το αντίθετο, να νικήσει η Ιταλία στη Στοκχόλμη (αν το αξίζει, βέβαια, γιατί φέτος, ούτε στη δεκάδα δεν πρέπει να είναι η μπότα της Μεσογείου, αλλά ας όψονται οι επιτροπές ασχέτων)!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ