Sofi Marinova: Το “Σ’αγαπώ” σε 12 γλώσσες θα φέρει τη νίκη!

Η εκπρόσωπος της Βουλγαρίας στη Eurovision 2012 Sofi Marinova εμφανίστηκε στον ελληνικό τελικό ως επίσημη καλεσμένη του OGAE Greece. Την επόμενη μέρα συναντήθηκε με τα μέλη και τους φίλους του OGAE Greece στο φιλόξενο χώρο του Αθηναίων Πολιτεία στον πεζόδρομο του Θησείου και μας παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη.

Την ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε ότι καλύτερο στο Baku και στη μελλοντική της πορεία.

1. Πως αισθάνθηκες όταν κέρδισες τον βουλγάρικο εθνικό τελικό για τη Eurovision;
Ήμουν πραγματικά ενθουσιασμένη καθώς ήταν η τρίτη φορά που συμμετείχα στην εθνική επιλογή και επιθυμούσα πολύ να κερδίσω. Ήταν στόχος ζωής για μένα και θα έπαιρνα μέρος στη διαδικασία μέχρι να τα κατάφερνα.

2. Πώς νιώθεις τώρα για τη συμμετοχή σου στη Eurovision;
Είμαι πολύ αγχωμένη, η ευθύνη είναι μεγάλη. Υπάρχουν πολύ ωραία τραγούδια στο φετινό διαγωνισμό. Θα εμφανιστώ σε μια μεγάλη σκηνή με πολύ κόσμο και όλο αυτό με αγχώνει αλλά παράλληλα με ενθουσιάζει.

3. Σε προβληματίζει το γεγονός ότι η Βουλγαρία δεν έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να προκριθεί στον τελικό;
Με αγχώνει πολύ αλλά παράλληλα είναι ένα επιπλεόν κίνητρο για μένα. Πιστεύω στο τραγούδι μου, σε μένα. Πιστεύω ότι εγώ θα είμαι εκείνη που θα δώσει τη νίκη στη Βουλγαρία και θα φέρει τη Eurovision στη Σόφια.

4. Ποιά είναι η γνώμη σου για τις φετινές συμμετοχές στη Eurovision;
Έχω ακούσει όλα τα τραγούδια. Το επίπεδο είναι πολύ ηψηλό. Το τραγούδι της Ελευθερίας μου αρέσει πολύ, έχει ωραία μελωδία και καλό στήσιμο. Πολύ καλό είναι και το τραγούδι της Κύπρου και ελπίζω η Ήβη Αδάμου να πετύχει κάτι καλό.

4. Έχεις σκεφτεί πως θα είναι η σκηνική παρουσία σου στο Baku;
Θα είμαι μόνη μου στη σκηνή. Στοχεύω στο τραγούδι και στο υπέροχο μήνυμα της αγάπης που μεταδίδει σε 12 διαφορετικές γλώσσες. Αυτό είναι το δυνατό σημείο που θα κερδίσει τον κόσμο και θα μαζέψει τους βαθμούς. Θα μας βοηθήσουν πολύ οι φωτισμοί, τα ρούχα και η προσωπική μου παρουσία στη σκηνή.

5. Θα κάνετε αλλαγές στο τραγούδι;
Όχι. Το τραγούδι θα είναι ακριβώς όπως το άκουσε το βουλγαρικό κοινό στον τελικό, το ξεχώρισε και το ψήφισε.

6. Θα κάνεις άλλα ταξίδια για την προώθηση της της συμμετοχής σου;
Έχουμε προγραμματίσει εμφανίσεις στην Τουρκία, τη Γαλλία, τη Σερβία και συζητάμε και για άλλα ταξίδια.

7. Μίλησέ μας λίγο για σένα, το ξεκίνημά σου, την πορεία σου μέχρι σήμερα.
Βρίσκομαι 15 χρόνια στη μουσική σκηνή της Βουλγαρίας. Έχω κυκλοφορήσει 18 cd και singles μέχρι σήμερα και πολλά τραγούδια μου έχουν γίνει μεγάλες επιτυχίες στη χώρα μου. Έχω περάσει πολλά δύσκολα χρόνια και ότι έχω καταφέρει δεν έγινε εύκολα αλλά έχω πετύχει καλά πράγματα.
Το ξεκίνημα μου ήταν σε ένα πανηγύρι όταν ήμουν 12 χρονών. Υπήρχε εκεί πολύς κόσμος, που έπινε και έτρωγε και άκουγε παραδοσιακή μουσική του τόπου μας. Η μητέρα μου ήταν εκείνη που με πήρε από το χέρι, με ανέβασε στη σκηνή και τραγούδησα ένα τραγούδι της Dragana Mirkovic από τη Σερβία. Ξαφνικά όλοι άφησαν τη μπίρα και τους κεφτέδες και κοίταξαν να δουν ποιο είναι αυτό το κορίτσι με αυτή την υπέροχη φωνή.
Σε ηλικία 17 ετών συμμετείχα σε τσιγγάνικο φεστιβάλ τραγουδιού όπου κέρδισα το πρώτο βραβείο με την επιτροπή να ενθουσιάζεται και να με χειροκροτάει όρθια.

8. Ποιά μουσική προτιμάς να ακούς και να τραγουδάς;
Μου αρέσει πολύ η βαλκανική μουσική, σέρβικη, βουλγάρικη, τουρκική και φυσικά ελληνική. Μου αρέσουν όλα τα είδη αρκεί το τραγούδι, η μελωδία και οι στίχοι να είναι όμορφοι.

9. Έχεις κάποιους αγαπημένους Έλληνες τραγουδιστές;
Μου αρέσει πολύ η Άννα Βίσση, ο Ζαφείρης Μελάς, ο Νότης Σφακιανάκης, ο Νίκος Βέρτης και η Γλυκερία.

10. Ετοιμάζεις κάποια καινούργια δισκογραφική δουλειά;
Αυτή την περίοδο ολοκληρώνω το νέο μου cd. Έχω 3 χρόνια να κυκλοφορήσω κάποια τραγούδια και ανυπομονώ.

11. Ποιό είναι το μήνυμά σου στους Έλληνες;
Να είστε πάντα καλά, να είστε πάντα τόσο ζεστοί και χαρούμενοι. Έχω έρθει πολλές φορές στην Ελλάδα και πάντα περνάω υπέροχα και σας ευχαριστώ για αυτό.

Σου εύχομαι τα όνειρα σου να γίνουν πραγματικότητα και καλή επιτυχία στη Eurovision 2012.

Λουκάς Βλαβιανός

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Nα στιριξουμε τη Βουλγαρια γιατι και αυτη μας στιριζει καθε χρονο και μαλιστα αμεσως μετα την Κυπρο. Μονο οι πρωην Γιουγκοσλαβοι οι Σκανδιναυοι και οι πρωην ΕΣΣΔ θα εχουν συμμαχιες?

    • Δεν μπορούμε να την στηρίξουμε φέτος τη Βουλγαρία, αφού διαγωνίζεται στον άλλο ημιτελικό και δεν βλέπω να περνάει τελικό.

      Τα τελευταία πέντε χρόνια Ελλάδα και Βουλγαρία διαγωνίζονται μονίμως σε διαφορετικόυς ημιτελικούς.

      Όσο για το ότι «θα φέρει τη νίκη», το αφήνω ασχολίαστο. Εκτός αν εννοεί τη Νίκη Βενέγκα (πού την θυμήθηκα;)

  2. Δε χρειάζεται τόση κακία και τόση αρνητίλα! Και από το να δω πχ τη νορβηγική αηδία στον τελικό, ε, προτιμώ αυτό!!!

  3. Οντως,τοση κακια προς την συμπαθεστατη Sofi δεν την καταλαβαινω,εμενα και το τραγουδι της μ’αρεσει και θα ειναι κριμα να μην περασει,αλλα ας ειμαστε αντικειμενικοι,δεν ειναι και για πρωτια!Για την ακριβεια με συμμετοχες οπως της Σουηδιας,της Νορβηγιας,της Κυπρου,της Ισλανδιας κτλ δεν ειναι καν για πενταδα…

  4. Υπέρμετρα φιλόδοξη η δήλωση της, θα ήταν προτιμότερο να στοχεύσει αρχικά σε μια πρόκριση στον Τελικό, καθώς ο 2ος ημιτελικός αποδεικνύεται ιδαίτερα περίεργος κ απρόβλεπτος ..
    Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι κ το Ισραήλ είχε ακολουθήσει το ίδιο μοτίβο με τα Σ αγαπώ στο ρεφραίν -σε πιο φολκλόρ ρυθμούς- αλλά βρέθηκε 19ο ..

  5. Ευχομαι να παιρασει στον τελικο…στον 2ο Ημητελικο στα προγνοστικα μου η Βουλγαρία ειναι 8η..!Καλή Επυτηχία!!!

  6. ΜΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΟ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ 2 ΜΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ

  7. Σιλβύυυυυυυυυυυυυυυυυυυ………… Καλέ Σιλβύυυυυυυυυυυυυυυυυυυ, έγινε η μετάλλαξη?
    Από Ιουλιέτα Συλβύ? Μπράβο βρε, και εις ανώτερα.

  8. Όσον αφορά το τραγούδι της Βουλγαρίας δεν είναι και από τα χειρότερα. Μια χαρά στέκει. Και αν λάβουμε υπόψη πόσο μας στήριξε η γείτονα χώρα δεν πρέπει να λέμε το παραμικρό. Η Σόφη έχει μια ιστορία στη Βουλγαρία. Και μείς από την Βαλκανική Ελλάδα είμαστε και λαϊκό ποπ στέλλουμε φέτος και λαϊκά ακούμε και τα σπάμε και λαϊκή κουλτούρα έχουμε. Δεν είμαστε από το Λουξεμβούργο !!! Η Σόφη μας πείραξε?.

  9. ΜΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΟΛΟ ΦΩΝΑΖΕΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΤΟΥ.τεσπα το τραγουδι της σοφι ειαι το ποιο ωραιο που εχουν στειλει και αυτη ειναι γλυκυτατη

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ