?? ΙΣΠΑΝΙΑ: Η Toñi Prieto, διευθύντρια ψυχαγωγίας του TVE, αποκαλύπτει και δηλώνει…

Μία άκρως ενδιαφέρουσα αλλά και αποκαλυπτική συνέντευξη με την κα Toñi Prieto εξασφάλισε πρόσφατα η Ισπανική ιστοσελίδα “Vertele”. Η διευθύντρια ψυχαγωγικού προγράμματος της Ισπανικής κρατικής τηλεόρασης TVE, μιλά για την επιλογή και την ανάθεση του Blas Cantó για το 2020, για τις προηγούμενες Ισπανικές συμμετοχές και τα δυσάρεστα αποτελέσματα αλλά και για την αποφασιστικότητα που υπάρχει από όλη την ομάδα για τον επόμενο διαγωνισμό ενώ δεν παραλείπει να αφήνει αιχμές για το σύστημα της ψηφοφορίας στη Eurovision και στην EBU. 

Σχετικά με την επιλογή του Blas Cantó ως εκπρόσωπο της Ισπανίας στη Eurovision 2020 δήλωσε:

Συναντηθήκαμε όλα τα μέλη της διοίκησης της κρατικής τηλεόρασης και συζητήσαμε για όλες τις προτάσεις που είχαμε. Η απόφαση (σ.σ. για την ανάθεση) ήταν ευτυχώς ομόφωνη. Αρχίσαμε έπειτα να εξετάζουμε ένα ένα όλα τα υποψήφια ονόματα των διαθέσιμων καλλιτεχνών που υπήρχαν στο τραπέζι. Αξιολογήσαμε πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και καταλήξαμε στον Blas, επειδή είναι ένας τύπος με ρεύμα στη νεολαία και σαν καλλιτέχνης είναι ευέλικτος. Μπορεί να τραγουδήσει και να υπερασπιστεί πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής. Αυτό το κομμάτι θα μας ήταν χρήσιμο (και του ίδιου φυσικά) αργότερα, στη διαδικασία επιλογής του τραγουδιού!

Έχει βρεθεί το τραγούδι; 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η κα Prieto στο Vertele, όχι. Η ομάδα της αποστολής από πλευράς της κρατικής τηλεόρασης και η ομάδα που πλαισιώνει τον Blas, βρίσκονται ακόμη σε στάδιο αναζήτησης τραγουδιού. Δουλεύουν όλοι σκληρά για να καταλήξουν σε ένα αλλά πολύ δυνατό τραγούδι το οποίο μπορεί να τους φέρει και τη πρωτιά, πράγμα που όλοι οι Ισπανοί θέλουν διακαώς. Όπως ακριβώς είπε η κα Prieto το να βρεις ένα καλό τραγούδι για τη Eurovision δεν είναι καθόλου εύκολο, όμως ο Blas έχει δίπλα του τη Warnen Music Spain, τη δισκογραφική του, η οποία αποτελείται από τρομερούς επαγγελματίες και υπάρχει τεράστια εμπιστοσύνη.

Οι δηλώσεις συνεχίστηκαν και για το ύφος του τραγουδιού που θέλουν να βρουν αλλά και για τον δημιουργό του. Συγκεκριμένα, η διευθύντρια ψυχαγωγικού προγράμματος του TVE υπερασπίστηκε το γεγονός ότι ο Blas μπορεί να υποστηρίξει πολλά και διάφορα είδη. Επομένως, ακούνε τραγούδια σε διάφορα μουσικά στυλ και έχουν συμφωνήσει όλοι να καταλήξουν σε αυτό που ο ίδιος ο Blas νιώθει να υποστηρίζει πιο καλά σ’ αυτή του τη φάση. Όσο για τους δημιουργούς, δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο όνομα στο μυαλό τους. Έχουν προσκαλέσει και συνεχίζουν να προσκαλούν συνθέτες και στιχουργούς με καταξίωση στο χώρο της Ισπανικής μουσικής, ωστόσο όπως αναφέρει η κα Priento “Δε ξέρεις από που θα σου έρθει το ταλέντο! Μπορεί να είναι από ένα ανερχόμενο τραγουδοποιό. Δε μπορούμε λοιπόν να του αρνηθούμε την ευκαιρία εφόσον μας δώσει ένα καλό τραγούδι, μόνο και μόνο επειδή δεν είναι γνωστός!” 

Τέλος, η Toñi Prieto σχολίασε τις επιδόσεις της Ισπανίας τα τελευταία χρόνια αλλά και το σύστημα ψηφοφορίας που έχει “επιβάλει” η EBU με τις επιτροπές. 

Σχετικά με το 2019, θέλω να τονίσω ότι η στάση του Miki ήταν άψογη. Φέρθηκε σαν ένας έμπειρος επαγγελματίας, το έζησε όλο αυτό που σου προσφέρει ο διαγωνισμός και σίγουρα έμαθε πολλά. Όλες οι υπόλοιπες αντιπροσωπίες, χόρευαν και διασκέδαζαν με τη συμμετοχή μας. Δεν ξέρω γιατί δεν ψηφιστήκαμε όμως. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο η EBU σκέφτεται να πάρει στροφή ιδεών για το κομμάτι της βαθμολογίας. Ζήτησαν από τις αποστολές της κάθε χώρας να εκφράσουμε τις απόψεις μας επάνω στο συγκεκριμένο θέμα, δηλαδή εάν μια κριτική επιτροπή πρέπει να συμμετέχει στη βαθμολογία της Eurovision, αν πρέπει τα αποτελέσματα να είναι μόνο από το κοινό και τα λοιπά… Τώρα, αν μιλάμε για τα προηγούμενα έτη σαφώς και είμαι πολύ απογοητευμένη με τα αποτελέσματα και μου φαίνεται όλο αυτό τρομερά άδικο. Σίγουρα έχουμε κάνει και εμείς τα λάθη μας, άνθρωποι είμαστε, αλλά σε γενικές γραμμές, δεν θεωρώ πως η Ισπανία έπρεπε πάντα να τερματίζει σε μία από τις τελευταίες θέσεις. Ελπίζω το 2020 να αλλάξει αυτό. Το 2020 ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ!

Ο εκπρόσωπος της Ισπανίας Blas Cantó πρόσφατα δήλωσε πως ο ίδιος θέλει να τραγουδήσει στα Ισπανικά καθότι νιώθει πιο οικεία και άνετα, και επιπλέον θεωρεί πως το να καταλαβαίνει ο κόσμος απόλυτα το τι τραγουδάς δεν είναι απαραίτητο καθώς η μουσική δεν έχει γλώσσα. Από την άλλη, δήλωσε πως υπάρχει πιθανότητα το τραγούδι του να είναι στα Αγγλικά εφόσον έτσι του προταθεί από τη δισκογραφική.

Σε ότι αφορά στο στυλ του κομματιού, ο ίδιος δεν επιθυμεί ούτε κάποια μπαλάντα αλλά ούτε και κάτι “τρελό” και “ξέφρενο” που να απαιτεί κάποιο ιδιαίτερο show επί σκηνής.

Πως κρίνετε τις δηλώσεις τόσο της κας Toñi Prieto όσο και του Blas Cantó;

Εσείς πως θα θέλατε να είναι η συμμετοχή της Ισπανίας στη Eurovision 2020; 

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Ισπανίας στη Eurovision 2020! 

Πηγή: Vertele 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δυστηχώς η Ισπανία δεν ψηφίζεται και ποτέ δεν κατάλαβα το γιατί….εχουν αδικηθει καποιες καλες της συμμετοχες. Απο τις πιο συμπαθείς χώρες στην Ευρώπη….

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ