?? ΙΣΛΑΝΔIΑ: 20% αυξημένο ενδιαφέρον για τη Eurovision 2020!

Ο τεράστιος ντόρος που κατάφεραν να προκαλέσουν μέσα στο έτος οι Hatari αλλά και η εντυπωσιακή 10η θέση που κατέλαβε η συμμετοχή τους “Hatrið mun sigra” στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision σίγουρα έχει επηρεάσει θετικά το Ισλανδικό κοινό, το οποίο δείχνει να έχει αυξημένο ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό της EBU. 

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ισλανδίας, RÚV, ανακοίνωσε πως για το 2020 έχουν κατατεθεί 157 επίσημες συμμετοχές, υποψήφιες να εκπροσωπήσουν τη χώρα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Από αυτές, μόλις οι 10 θα καταφέρουν να πάρουν το πράσινο φως και να διαγωνισθούν στον εθνικό τελικό της Ισλανδίας “Söngvakeppnin” συνεχίζοντας έτσι να διεκδικούν το εισιτήριο για το Ρότερνταμ. Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει στο προηγούμενο άρθρο μας, το “Söngvakeppnin” θα διεξαχθεί σε 3 φάσεις: δύο Ημιτελικοί γύροι και ένας Τελικός. Σε κάθε Ημιτελικό θα διαγωνιστούν πέντε τραγούδια εκ των οποίων μόλις τα δύο θα πάρουν τη πρόκριση για τον Τελικό. Το κανάλι, έχει δικαίωμα να προσθέσει μία wildcard συμμετοχή εξ’ αυτών που έχουν αποκλειστεί από τους Ημιτελικούς γύρους, εφόσον το κρίνει απαραίτητο.

Björg Magnúsdóttir © RÚV

Η προθεσμία υποβολής των υποψήφιων συμμετοχών τελείωσε στις 17 Οκτωβρίου και η Björg Magnúsdóttir, δημοσιογράφος και τηλεοπτική παρουσιάστρια του RÚV και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του διαγωνισμού, σχολιάζει ως πολύ θετικό το γεγονός ότι για το 2020 κατατέθηκαν στον κρατικό φορέα 20 παραπάνω τραγούδια απ’ ότι πέρυσι. Όπως τόνισε στις δηλώσεις της, αυτή τη περίοδο η επταμελής εκτελεστική επιτροπή εξετάζει τα 157 υποψήφια τραγούδια και σύντομα θα καταλήξει στα τελικά 10 που θα προκριθούν στην επόμενη φάση. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, η ανακοίνωση των 10 φιναλίστ θα γίνει τον Ιανουάριο του 2020.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο Ημιτελικοί του “Söngvakeppnin 2020” θα διεξαχθούν στις 8 και 15 Φεβρουαρίου 2020 στο κλειστό γήπεδο Háskólabíói του Reykjavík ενώ ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 29 Φεβρουαρίου 2020 πιθανότατα στη κλειστή αρένα Laugardalshöll, επίσης στο Reykjavík!

Για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Ισλανδίας στη Eurovision 2020, μείνετε συντονισμένοι σταθερά στον OGAE Greece!

Πηγή: RÚV 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ