?? ΛΕΤΟΝΙΑ: Είπε το “ναι” τελικά – στις 8 Φλεβάρη ο εθνικός τελικός!

Η Λετονία είναι μία από τις 38 χώρες που έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στην επόμενη διοργάνωση της Ολλανδίας με στόχο ένα καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό στο Ισραήλ. Έτσι, οι μηχανές πήραν μπρος με τις αλλαγές στο Supernova 2020 να ανακοινώνονται καθώς και την προθεσμία υποβολής τραγουδιών.

Το Supernova αποτελεί την εθνική επιλογή της χώρας, ένα format που θα ακολουθηθεί τελικά για  συνεχόμενη χρονιά. Ο νικητής του show θα είναι και ο εκπρόσωπος της χώρας στη Eurovision του Ρότερνταμ. ‘Ετσι, παρά τα όποια προβλήματα είχαν παρουσιαστεί το καλοκαίρι, η Λετονία θα δώσει το παρών στην Ολλανδία.

Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Λετονίας LTV, ανακοίνωσε μερικές αλλαγές για το Supernova 2020.

  • Η Ilze Jansone (LTV) δήλωσε ότι πλέον μπορούν να υποβάλλουν συμμετοχή και μη Λετονοί καλλιτέχνες. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι αλλάζουν ρότα στη μέχρι τώρα “πολιτική” τους.

To Supernova θα εργαστεί και πάλι για να προωθήσει τη μουσική της Λετονίας σε όλο τον κόσμο με τη βοήθεια της Universal Music Group. Οι ξένοι παραγωγοί, οι συνθέτες και οι τραγουδιστές θα μπορούν να λάβουν μέρος στην επιλογή, ωστόσο αυτό δεν αφορά τους solo ερμηνευτές.

Προθεσμία υποβολής τραγουδιών

Οι τραγουδιστές, παραγωγοί και συνθέτες θα μπορούν να υποβάλουν τις συμμετοχές τους από τις 10 Οκτωβρίου έως τις 20 Νοεμβρίου. Μετά από το διάστημα αυτό, θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το πως θα κινηθεί το διαγωνιστικό κομμάτι του Supernova 2020.

Ωστόσο, έχουμε ημερομηνία τελικού! Το κρατικό κανάλι ανακοίνωσε ότι ο μεγάλος τελικός του Supernova 2020 θα διεξαχθεί το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου!

Οι Carousel κέρδισαν τo Supernova 2019 και εκπροσώπησαν τη Λετονία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2019 με το τραγούδι τους «That night». Κατετάγησαν 15οι στον δεύτερο ημιτελικό με 50 βαθμούς συνολικά μένοντας εκτός του Μεγάλου Τελικού του διαγωνισμού.

Μείνετε συντονισμένοι στο ogaegreece.com για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το Supernova 2020.

Γιώργος Φλίγκος

[Photo: escbeat.com]

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ