?? ΙΤΑΛΙΑ: Buonasera Europe, this is Rome calling!

Eurovision χωρίς την Ιταλία γίνεται; Όχι προφανώς, και κάπως έτσι ο κρατικός φορέας της χώρας επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στην επόμενη διοργάνωση του Ρότερνταμ! Μόλις εχτές η RAI, ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στη Eurovision της Ολλανδίας, λύνοντας έτσι το “μυστήριο” που υπήρχε τόσο καιρό.

Επομένως, για ακόμη μία φορά, (δέκατη συνεχή χρονιά), το ιταλικό τραγούδι θα εκπροσωπηθεί στο μεγαλύτερο μουσικό τηλεοπτικό γεγονός στον κόσμο.

Ωστόσο, ακόμα δεν έχει γνωστοποιηθεί ο τρόπος με τον οποίο θα επιλεγεί ο επόμενος εκπρόσωπος της χώρας. Βέβαια σύντομα θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι ημερομηνίες του φεστιβάλ Σαν Ρέμο (μέσα από το οποίο τα προηγούμενα χρόνια επιλέγονταν ο εκπρόσωπος της) είχαν δοθεί στη δημοσιότητα από το καλοκαίρι.

Το Φεστιβάλ Τραγουδιού του Σαν Ρέμο το 2020 θα διεξαχθεί από τις 04-08 Φεβρουαρίου με τον μεγάλο τελικό να είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου. Το πολυπόθητο φεστιβάλ τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο Teatro Ariston στο Σαν Ρέμο.

Η Ιταλία στη Eurovision 2019 του Τελ Αβίβ, εκπροσωπήθηκε από τον ταλαντούχο Mahmood. Το τραγούδι του «Soldi» κατέλαβε στο μεγάλο τελικό την 2η θέση με 472 βαθμούς!

Ας παρακολουθήσουμε ξανά την εμφάνιση του στο μεγάλο τελικό του Ισραήλ.

Ποιον θα θέλατε να δείτε στη σκηνή της Eurovision με τα χρώματα της Ιταλίας;

[Photo: diregiovani.it]

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ