?? ΙΣΠΑΝΙΑ: Ανάθεση του RTVE στον Blas Cantó για τη Eurovision 2020!

Ο Blas Cantó είναι ο δεύτερος κατά σειρά καλλιτέχνης – μετά τους Hooverphonic – το όνομα του οποίου ανακοινώνεται επίσημα για τον επερχόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2020! 

Η ανακοίνωση έγινε σήμερα Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του RTVE, του κρατικού καναλιού της Ισπανίας, ξαφνιάζοντας κοινό και ΜΜΕ καθώς κανείς δεν περίμενε η επιλογή και η αντίστοιχη ανακοίνωση να γίνουν τόσο σύντομα!

Όπως είχαμε αναφέρει και στο προηγούμενο άρθρο μας (διαβάστε ΕΔΩ) το RTVE θα επέλεγε τον εκπρόσωπο της χώρας για τη Eurovision 2020 εσωτερικά και το όνομα του Blas Cantó ήταν ανάμεσα στα υποψήφια. Για τον ίδιο, όπως δηλώνει, εκπληρώνεται ένα μεγάλο του όνειρο που είχε από παιδί και για τον λόγο αυτό ευχαριστεί το επιτελείο του RTVE για την εμπιστοσύνη που δείχνει φέτος στο πρόσωπό του!

Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά το 2015 όπου το κρατικό κανάλι της Ισπανίας επιλέγει εσωτερικά τον εκπρόσωπο της χώρας για τη Eurovision. Το 2016 και το 2017 οι συμμετοχές είχαν προκύψει μέσω του εθνικού τελικού “Objetivo Eurovisión” ενώ τις επόμενες δύο χρονιές (2018 και 2019) το RTVE “εκμεταλλεύτηκε” το δημοφιλές talent show Operación Triunfo για τις ανάγκες της εύρεσης τόσο των εκπροσώπων όσο και των τραγουδιών.

Το RTVE και η αρμόδια ομάδα αυτή τη περίοδο βρίσκονται σε διαδικασίες εύρεσης του τραγουδιού, με το οποίο ο Blas θα εκπροσωπήσει την Ισπανία στη Eurovision 2020!

Ποιος είναι όμως ο Blas Cantó;

Ο Blas Cantó (πλήρες όνομα Blas Cantó Moreno) είναι από τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες της σύγχρονης Ισπανικής μουσικής σκηνής. Είναι 27 ετών (26 Οκτωβρίου 1991) και κατάγεται από τη Μούρθια. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη μουσική σε πολύ μικρή ηλικία. Στα 12 του χρόνια, το 2004, προσπάθησε να εκπροσωπήσει την Ισπανία στη Junior Eurovision, χωρίς όμως επιτυχία αφού έχασε από την María Isabel και το τραγούδι “Antes muerta que sencilla”, το οποίο στη συνέχεια κατάφερε να χαρίσει στην Ισπανία το πρώτο βραβείο. Χρόνια αργότερα, προσπάθησε ξανά, πάλι όμως χωρίς τύχη. Από το 2009 μέχρι και το 2016 υπήρξε μέλος του boyband AURYN, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία στις ισπανόφωνες χώρες. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε συνολικά τέσσερις δίσκους με μεγάλη επιτυχία ενώ το 2011 ήταν υποψήφιο να εκπροσωπήσει την Ισπανία στη Eurovision με το κομμάτι “Volver”. Από τα τέλη του 2016, ο Blas ξεκίνησε τη solo πορεία του στο χώρο της μουσικής και του θεάματος. Από τον Οκτώβριο του 2016 μέχρι και τον Μάρτιο του 2017 συμμετείχε στο τηλεοπτικό, διασκεδαστικό πρόγραμμα “Tu cara me suena” (το αντίστοιχο δικό μας “Your Face Sounds Familiar”) στο οποίο και αναδείχθηκε νικητής. Τον Μάρτιο του 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο του solo single με τίτλο “In your bed” ενώ τον Σεπτέμβριο του 2018 ακολούθησε η κυκλοφορία του πρώτου του προσωπικού ολοκληρωμένου δίσκου “Complicado”.

Δείτε τη πορεία και την εξέλιξη του Blas Cantó από την ηλικία των 12 ετών μέχρι το σήμερα, μέσα από τα παρακάτω video!

Για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Ισπανίας στη Eurovision 2020 μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece!

Πηγή: RTVE 

3 ΣΧΟΛΙΑ

      • Καλά όχι ότι εχεις και αδικο. Αλλα κριμα γιατι ειναι μια χωρα με πάρα πολύ ωραίους καλλιτέχνες , με φωναρες και ωραιες μουσικες.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ