?? ΠΟΛΩΝΙΑ: Επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της στη Eurovision 2020!

Η λίστα των χωρών που θα λάβουν μέρος στον 65ο Διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision σιγά σιγά ολοκληρώνεται. Μια από τις χώρες που δεν είχαν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους μέχρι σήμερα ήταν η Πολωνία. Ο τηλεοπτικός φορέας TVP ανακοίνωσε πως η χώρα της κεντρικής Ευρώπης θα συμμετάσχει κανονικά στο διαγωνισμό τον ερχόμενο Μάιο στο Ρότερνταμ.

Στο Τελ Αβίβ, η Πολωνία εκπροσωπήθηκε από το συγκρότημα Tulia και το τραγούδι Fire Of Love (Pali się) καταλαμβάνοντας την ενδέκατη θέση μη καταφέρνοντας να προκριθεί στον τελικό. Οι Tulia επιλέχθηκαν μέσω εσωτερικής επιλογής, ενώ φέτος δεν έχουν δοθεί ακόμα περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο επιλογής του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την Πολωνία στον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision.

Για όλα τα νέα της Eurovision και της συμμετοχής της Πολωνίας μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!


Η ιστορία της Πολωνίας στη Eurovision με μια ματιά…

  • Συνολικές συμμετοχές: 22
  • Συμμετοχές σε Τελικούς: 14
  • Πρώτη συμμετοχή: 1994 («To nie ja» – Edyta Górniak, δεύτερη θέση)
  • Καλύτερο αποτέλεσμα: 1994 («To nie ja» – Edyta Górniak, δεύτερη θέση)
  • Χειρότερο αποτέλεσμα: 2011 («Jestem»- Magdalena Tul , 19η- τελευταία στον Ημιτελικό)
Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ