?? ΒΕΛΓΙΟ: Οι Hooverphonic θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στο Ρότερνταμ!

Όπως είχε γίνει γνωστό από χθες, ο φλαμανδικός τηλεοπτικός σταθμός VRT, ο οποίος έχει αναλάβει την αναζήτηση του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει το Βέλγιο στον 65ο Διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2020, επρόκειτο να αποκαλύψει σήμερα το όνομα αυτού. Πριν από λίγο, λοιπόν, ανακοινώθηκε πως τη χώρα της Βορειοδυτικής Ευρώπης θα εκπροσωπήσουν τον ερχόμενο Μάιο στο Ρότερνταμ οι Hooverphonic.

Η γειτονική στην Ολλανδία χώρα γίνεται έτσι η πρώτη που ανακοινώνει τον εκπρόσωπο της για τον διαγωνισμό της Eurovision. Επιμένοντας σταθερά στην εσωτερική επιλογή ήδη από τις αρχές του Σεπτεμβρίου, ο Gerrit Kerremans, μουσικός συντονιστής του VRT, είχε δηλώσει στην ιστοσελίδα songfestival.be«Είναι αλήθεια ότι έχουμε έναν επιθυμητό υποψήφιο, το νούμερο ένα στη λίστα μας. Αυτός εξετάζει τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό της Eurovision στην Ολλανδία και θέλει ένα πολύ δυνατό τραγούδι». Όπως φαίνεται, οι προσπάθειες του VRT ευοδώθηκαν και οι Hooverphonic  θα εκπροσωπήσουν το Βέλγιο με σκοπό να επαναφέρει τη χώρα στις επιτυχίες μετά  τα ανεπιτυχή αποτελέσματα  των δύο τελευταίων ετών.

Οι Hooverphonic είναι διάσημο συγκρότημα του Βελγίου. Ιδρύθηκαν το 1995 και έκτοτε γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία με συναυλίες ανά τον κόσμο. Ο Alex Callier, ο Raymond Geerts και η Luka Cruysbergh, η καινούρια τραγουδίστρια του συγκροτήματος η οποία κέρδισε την πέμπτη σεζόν του Voice αποτελούν την τωρινή σύνθεση του συγκροτήματος. Μεγάλη τους επιτυχία το “Mad about you”. Αναμφισβήτητα μια πολύ δυνατή παρουσία τον ερχόμενο Μάιο στο Ρότερνταμ.

Εν αναμονή του τραγουδιού που θα ερμηνεύσουν οι Hooverphonic, πως σας φαίνεται η επιλογή του Βελγίου;

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή του Βελγίου στη Eurovision 2020! 


Η ιστορία του ?? Βελγίου στη Eurovision με μια ματιά:

  • Αριθμός συμμετοχών ως 2019: 61.
  • Παρούσα στον Τελικό: 51 φορές.
  • Πρώτη συμμετοχή: 1956 «Messieurs les noyés de la Seine» Fud Leclerc (4η θέση, 11 βαθμοί).
  • Νίκες: (1986)
  • Τελευταία θέση: (1961, 1962, 1965, 1973, 1979, 1985, 1993, 2000)
Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Mαλιστα! Εξαιρετική επιλογή! Τους λατρεύω! Αν πάνε με κάτι τόσο όμορφο και ατμοσφαιρικό όπως το Mad About you ή προσφιλές στο μουσικό τους στίγμα…θα σκίσουν! Το Βέλγιο θέλει να κερδίσει φέτος!

  2. Η ιστορία έχει δείξει ότι ένα μεγάλο όνομα που όμως πια δεν έχει την αίγλη των πρώτων χρόνων του, δεν φτάνει.

  3. Σημασία έχει το τραγούδι και η σκηνική παρουσία τους σ αυτή την περίπτωση και όχι ότι είναι το συγκεκριμένο συγκρότημα.

  4. Το κομμάτι θα πρέπει να είναι ψαγμένο μουσικά και όχι συνηθισμένο, Εάν θέλει να ξεχωρίσει !!!
    ????

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ