?? ΓΕΩΡΓΙΑ: Georgian Idol και εσωτερική επιλογή τραγουδιού για το 2020!

Το GBP, ο εθνικό ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της Γεωργίας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για την συμμετοχή της χώρας στην Eurovision του 2020! Φέτος, όπως και πέρσι η χώρα θα χρησιμοποιήσει το γνωστό show, “Georgian Idol” για να επιλέξει τον καλλιτέχνη που θα τους εκπροσωπήσει. Λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε σε παλαιότερο μας άρθρο ΕΔΩ.

Το τραγούδι όμως που θα κληθεί να ερμηνεύσει στην σκηνή του Ρότερνταμ το Μάιο, ο νικητής του Idol, δεν θα επιλεγεί από το κοινό όπως πέρσι αλλά με εσωτερική επιλογή από το GBP. Μία ειδική επιτροπή συγκροτήθηκε από το κανάλι της Γεωργίας για τον σκοπό αυτό. H επιτροπή αποτελείται από τον παραγωγό του μουσικού προγράμματος “Acoustics”, Giorgi Asanishvili,  τον παραγωγό του παιδικού μουσικού σόου “Ranina”, Lana Kutateladze,  τον παραγωγό μουσικής του GPB, David Evgenidze, την Head of delegation της Γεωργίας στη Eurovision,  Natia Mshvenieradze και την παραγωγό της Eurovision στη Γεωργία  Natia Uznadze.

Η Γεωργία συμμετείχε στον φετινό διαγωνισμό με τον Oto Nemsadze, το νικητή του προηγούμενου Georgian Idol, ο οποίος ερμήνευσε το τραγούδι «Keep on going». Πήρε τη 14η θέση στον 1ο Ημιτελικό με 62 βαθμούς. Αποκλείστηκε έτσι για 3η συνεχή χρονιά από τον Μεγάλο Τελικό.

Η Γεωργία στη Eurovision

  • Πρώτη συμμετοχή: 2007
  • Συμμετοχές ως 2019: 12
  • Παρούσα στον Τελικό: 7
  • Νίκες: 
  • Τελευταία θέση: 2 (2014, 2018)

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ