?? ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Παρούσα στο Ρότερνταμ!

Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ουκρανίας, UA:PBC, επιβεβαίωσε σήμερα τη συμμετοχή του στον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Παρά την αποχώρηση της Ουκρανίας από τον διαγωνισμό του Τελ Αβίβ, επανέρχεται για το 2020!

Η διαδικασία επιλογής του εκπροσώπου της χώρας δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή. Για το 2019 διεξήχθη εθνικός τελικός, μέσα από τον οποίο νικήτρια αναδείχτηκε η Maruv με το τραγούδι «Siren song». Δυστυχώς όμως δεν διαγωνίστηκε ποτέ στο Τελ Αβίβ, διότι το κρατικό κανάλι βρέθηκε σε αδιέξοδο, οφειλόμενο στην άρνηση τόσο της Maruv όσο και των συγκροτημάτων που ήρθαν στη 2η και 3η θέση, οπότε αποσύρθηκε. Μπορείτε να διαβάστε τα σχετικά άρθρα μας ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Η συμμετοχή της Ουκρανίας για το 2019 που αποσύρθηκε

πηγή: esctoday


Η Ουκρανία στη Eurovision

Ukrainian flag on a flag pole gif animation

  • Πρώτη συμμετοχή: 2003
  • Συμμετοχές ως 2019: 15
  • Παρούσα στον Τελικό: 15
  • Νίκες: 2 (2004 «Wild dances» – Ruslana | 2016 «1944» – Jamala)
  • Τελευταία θέση:
Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. […] Η Ουκρανία, μετά την περσινή επεισοδιακή αποχώρησή της από τον διαγωνισμό της Eurovision, επιστρέφει φέτος στον 65ο διαγωνισμό στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο μας (δείτε εδώ). […]

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ