?? ΙΣΛΑΝΔΙΑ: “Ναι” στη Eurovision 2020 – Μέσω του Söngvakeppnin η επιλογή του εκπροσώπου!

Η Ισλανδία θα είναι από τις χώρες που λάβουν μέρος στον επερχόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάη του 2020 στο Rotterdam της Ολλανδίας. 

Μέσω του κρατικού καναλιού της, RÚV, η Ισλανδία δήλωσε επισήμως τη συμμετοχή της στη Eurovision ανακοινώνοντας μάλιστα ότι ο εκπρόσωπος και το τραγούδι θα προκύψουν για ακόμη μία φορά μέσω του εθνικού τελικού “Söngvakeppnin“. Οι κανονισμοί του εθνικού τελικού παραμένουν ίδιοι με τους αντίστοιχους περσινούς ενώ ίδιο παραμένει και το format του διαγωνισμού: Δέκα τραγούδια θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση. Θα διεξαχθούν δύο Ημιτελικές βραδιές στις οποίες θα διαγωνιστούν από πέντε υποψήφια τραγούδια με μόλις τέσσερα από αυτά (δύο από τον κάθε Ημιτελικό) να κερδίζουν το εισιτήριο για τη φάση του τελικού. Φυσικά, το κρατικό κανάλι κρατά τη δυνατότητα να επιλέξει extra συμμετοχές ως wildcard, εάν το κρίνει αυτό απαραίτητο. Τα τραγούδια θα πρέπει αυστηρώς να διαγωνισθούν στις Ημιτελικές φάσεις στην Ισλανδική γλώσσα όμως για τον γύρο του τελικού, η αγγλική γλώσσα είναι επιτρεπτή εφόσον το επιθυμούν οι δημιουργοί και οι συνθέτες. Οι δύο Ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 8 και 15 Φεβρουαρίου στο κλειστό γήπεδο Háskólabíói του Reykjavík ενώ ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 29 Φεβρουαρίου 2020 πιθανότατα στη κλειστή αρένα Laugardalshöll, επίσης στο Reykjavík!

Οι ενδιαφερόμενοι τραγουδοποιοί καλούνται να καταθέσουν τις συμμετοχές τους στο κρατικό φορέα μέχρι τις 17 Οκτωβρίου 2019.  

Το 2020, η Ισλανδία θα συμμετάσχει στη Eurovision για 33η φορά. Η παρθενική εμφάνιση της χώρας ήταν το 1986 ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία της συμμετοχή να κερδίσει τη πρώτη θέση. Ωστόσο, δύο από αυτές έχουν φτάσει μέχρι την υψηλή 2η θέση! Η πρώτη ήταν το 1999 χάρη στη σύνθεση “All out of luck” με ερμηνεύτρια τη Selma (η οποία εκπροσώπησε την Ισλανδία και το 2005) ενώ η δεύτερη ήταν δέκα χρόνια μετά, το 2009, χάρη στη σύνθεση “Is it true?” με ερμηνεύτρια την Yohanna. To 2019, η Ισλανδία εκπροσωπήθηκε από το συγκρότημα Hatari και το ιδιαίτερο τραγούδι “Hatrið mun sigra”. Η συμμετοχή διαγωνίσθηκε αρχικά στον Α’ Ημιτελικό τερματίζοντας στην υψηλή 3η θέση με 221 βαθμούς. Η θέση αυτή έδωσε στην Ισλανδία την ευκαιρία της πρόκρισης στον Τελικό γύρο, όπου η συμμετοχή τερμάτισε στην επίσης υψηλή 10η θέση με 232 βαθμούς.

Ποια από τις 32 μέχρι στιγμής συμμετοχές της Ισλανδίας σας έχει αρέσει περισσότερο; 

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το Söngvakeppnin 2020 και τη συμμετοχή της Ισλανδίας στη Eurovision 2020 γενικότερα. 

Πηγή: RÚV

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ