EUROVISION 2019: Τους την «έσκασε» η Madonna;

© Yedioth Ahronoth

Τέσσερις μήνες μετά τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2019, ο κρατικός τηλεοπτικός φορέας του Ισραήλ, ΚΑΝ, στρέφεται δικαστικά ενάντια στην εταιρία που ήταν πίσω από την εμφάνιση της Madonna. Ο λόγος είναι ανεξόφλητα χρέη προς τον ΚΑΝ, παρά τα συμφωνηθέντα.

Οι συμφωνίες

Η εμφάνιση της Madonna στο διάλειμμα του Μεγάλου Τελικού της Eurovision 2019 υπήρξε το πιο πολυσηζητημένο θέμα της φετινής διοργάνωσης. Μετά από συμφωνία που έκλεισε ο Εβραιο-Καναδός δισεκατομμυριούχος Sylvan Adams, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια δέχτηκε να ερμηνεύσει 2 τραγούδια στη σκηνή της Eurovision έναντι του ποσού του 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Μέσα στη συμφωνία προβλεπόταν ο ΚΑΝ να παράσχει υλικοτεχνική υποστήριξη καθώς και ασφάλεια για την εμφάνιση της Madonna στο Τελ Αβίβ. Για όλα αυτά η εταιρία Live Nation συμφώνησε να πληρώσει εκ των προτέρων 352.235 € συν φόρους στον ΚΑΝ. Τα χρήματα αυτά όμως δεν κατατέθηκαν ποτέ. Τα επιπλέον έξοδα για την εμφάνιση της Madonna επωμίστηκε ο ΚΑΝ μέσω της Promarket Group, έξοδα που υπερέβησαν το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό.

Η μήνυση

Ο ΚΑΝ, λοιπόν, καταφεύγει δικαστικά εναντίον της Live Nation και της εκπροσώπου της στο Ισραήλ, Live Nation Israel, ζητώντας αποζημίωση συνολικά 1 εκατομμύριο NIS (255.000 €). Αιτιολογία η μη τήρηση της συμφωνίας και μη καταβολή των χρημάτων. Ο ΚΑΝ ζητά από το δικαστήριο να αποδεχτεί τη διεκδίκηση του οφειλόμενου ποσού από τις εταιρίες.

Εκπρόσωπος της Live Nation δήλωσε: «Μελετούμε την υπόθεση και θα απαντήσουμε στο δικαστήριο».

Η εμφάνιση της Madonna στη Eurovision 2019

πηγή: Yedioth Ahronoth

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ