OGAE SONG CONTEST 2019: Με εκπρόσωπο τον Χρήστο Μάστορα η Ελλάδα!

Όπως κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, έτσι και φέτος, ο OGAE International υποδέχεται τον διαδικτυακό διαγωνισμό τραγουδιού OGAE SONG CONTEST. Τα ηνία της φετινής διοργάνωσης κρατά ο OGAE United Kingdom, μετά τη νίκη του στον αντίστοιχο διαγωνισμό του 2018. 

Για την επιλογή της ελληνικής εκπροσώπησης, το Διοικητικό Συμβούλιο του OGAE Greece δημιούργησε μία λίστα με 15 υποψήφια τραγούδια τα οποία κλήθηκαν να ψηφίσουν τα μέλη του ελληνικού σωματείου. Η ψηφοφορία είχε διάρκεια τέσσερις (4) ημέρες (2-5 Σεπτεμβρίου 2019) και δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία είχαν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη του σωματείου. Τα μέλη είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν μόνο ένα από τα δεκαπέντε υποψήφια τραγούδια, επιλέγοντάς το μέσα στη δημοσκόπηση που δημιούργησε το Δ.Σ. του σωματείου στο Facebook.  Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς του OGAE Song Contest οι συμμετοχές πρέπει να είναι στην εθνική γλώσσα της κάθε χώρας και θα πρέπει να αποτελούν κομμάτι της δισκογραφίας της τρέχουσας χρονιάς.

Τα υποψήφια τραγούδια για την εκπροσώπηση της Ελλάδας και του OGAE Greece για τον OGAE Song Contest 2019 ήταν (στην παρένθεση αναγράφεται η δισκογραφική εταιρία του κάθε καλλιτέχνη):

  1. Είμαι εδώ – ARGO (Spark Records)
  2. Κάρμα – Γιάννα Τερζή (MINOS EMI)
  3. Κάπου σ’ έχω ξαναδεί – Ελεωνόρα Ζουγανέλη (MINOS EMI)
  4. Αυτή είναι η ζωή – Πάνος Μουζουράρκης (MINOS EMI)
  5. Δυο νησιά – Γιώτα Νέγκα (Panik Oxygen)
  6. Mama? – Sin boy, Madclip, Ypo, illeoo (MINOS EMI)
  7. Και τ’ άλλο καλοκαίρι – Δήμητρα Γαλάνη (Panik Oxygen)
  8. Βαβαί – Μαρία Καρλάκη (Heaven Music)
  9. Μεγάλα λόγια – Κατερίνα Λιόλιου (MINOS EMI)
  10. Δεν έχω ιδέα – Χρήστος Μάστορας (Panik Records)
  11. Οινόπνευμα φτηνό – Γιώργος Μαζωνάκης (MINOS EMI)
  12. Απευθείας στη καρδιά – Άλκηστις Πρωτοψάλτη (Heaven Music)
  13. Μη μου πεις για πάντα – Νατάσα Θεοδωρίδου (Heaven Music)
  14. Το πάρτι μας – Διονύσης Σχοινάς (Spicy Records)
  15. Στενοχώρια μου – Βαγγέλης Κακουριώτης (Panik Records) 

Με 16 θετικές ψήφους, νικήτρια αναδείχθηκε η σύνθεση των Αναστάσιου Ράμμου, Παύλου Μανώλη, Diveno και Gabriel Russel “Δεν έχω ιδέα”, με ερμηνευτή τον Χρήστο Μάστορα. 

Ο Χρήστος Μάστορας έγινε ευρύτερα γνωστός το 2008 ως ο βασικός τραγουδιστής του συγκροτήματος Melisses. Η πρώτη τους δισκογραφική κυκλοφορία “Κρυφά” έγινε ένα από τα μεγαλύτερα hits της χρονιάς σε Ελλάδα και Κύπρο. Το 2010 οι Melisses προσπάθησαν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη Eurovision με το τραγούδι “Ο Κινέζος”, χωρίς όμως επιτυχία.

Μέχρι στιγμής, το συγκρότημα μετρά πολλές επιτυχίες όπως τα τραγούδια “Πίκι Πίκι”, “Σαν σκιά”, “Έλεγες”, “Η μόνη επιλογη”, “Όλα μοιάζουν καλοκαίρι”, “Ένα”, “Οι συμμαθητές”, “Το κύμα” κ.α. ενώ στο ενεργητικό τους έχουν συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας σε δισκογραφία, μουσικές σκηνές αλλά και συναυλίες.

Τα τελευταία χρόνια, ο Χρήστος Μάστορας κάνει παράλληλα solo βήματα τόσο στον χώρο της μουσικής όσο και της τηλεόρασης. Το 2016 ήταν κριτής στο talent show του ΑΝΤ1 “Rising Star” ενώ το 2019 θα είναι σε αντίστοιχο ρόλο στο “X-Factor” στο πλευρό του Γιώργου Θεοφάνους, της Μελίνας Ασλανίδου και του Μιχάλη Τσαουσόπουλου.

Η τελική κατάταξη των υποψήφιων τραγουδιών έχει ως εξής:

  1. Δεν έχω ιδέα – Χρήστος Μάστορας (16 ψήφοι)
  2. Mama? – Sin boy, Madclip, Ypo, illeoo (10 ψήφοι)
  3. Κάπου σ’ έχω ξαναδεί – Ελεωνόρα Ζουγανέλη (7 ψήφοι)
  4. Στενοχώρια μου – Βαγγέλης Κακουριώτης (4 ψήφοι)
  5. Οινόπνευμα φτηνό – Γιώργος Μαζωνάκης (3 ψήφοι)
  6. Είμαι εδώ – ARGO (1 ψήφος)
  7. Και τ’ άλλο καλοκαίρι – Δήμητρα Γαλάνη (1 ψήφος)
  8. Απευθείας στη καρδιά – Άλκηστις Πρωτοψάλτη (1 ψήφος)
  9. Μη μου πεις για πάντα – Νατάσα Θεοδωρίδου (1 ψήφος)
  10. Το πάρτι μας – Διονύσης Σχοινάς (1 ψήφος)
  11. Κάρμα – Γιάννα Τερζή (0)
  12. Αυτή είναι η ζωή – Πάνος Μουζουράκης (0)
  13. Δυο νησιά – Γιώτα Νέγκα (0)
  14. Βαβαί – Μαρία Καρλάκη (0)
  15. Μεγάλα λόγια – Κατερίνα Λιόλιου (0)

Υπενθυμίζουμε πως ο OGAE Greece συμμετέχει στον OGAE Song Contest αδιάκοπα από το 1988 και μέχρι στιγμής μετρά ήδη δύο νίκες στο ενεργητικό του: το 1994 με το “Φταις” (Σαμπρίνα) και το 2006 με το “Mambo!” (Έλενα Παπαρίζου). Στον OGAE SONG CONTEST 2018 η χώρα μας κατέκτησε την τιμητική 2η θέση με 171 βαθμούς, ανάμεσα σε 29 συμμετοχές, χάρη στο τραγούδι “Βασίλισσα” (Μουσική: Γιάννης Φρασέρης Στίχοι: Βαγγέλης Κωνσταντινίδης).με την Ελένη Φουρέιρα!

Ας ευχηθούμε και για φέτος, η χώρα μας να έχει την ίδια καλή επιτυχία και γιατί όχι, ο Χρήστος Μάστορας να μας χαρίσει τη τρίτη μας νίκη.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑ! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ OGAE GREECE! 

Για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον OGAE Song Contest 2019, μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece! 

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μακάρι η ert να τον προσεγγίσει ώστε να μας εκπροσωπήσει στο διαγωνισμό φέτος. Αν και το κόβω κομματάκι δύσκολο. Η Φουρέιρα δεν το βλέπω να πηγαίνει ξανά, τουλάχιστον μέχρι να αρχίσει η καριέρα της να περνάει κρίση . Ότι ήταν να κερδίσει από τον διαγωνισμό το κέρδισε και με το παραπάνω .

  2. Από τις συμμετοχές, με εξαίρεση το τραγούδι του Μάστορα το οποίο και κέρδισε, καταλαβαίνουμε πόσο δυστυχώς έχει ξεπέσει η ελληνική μουσική…

  3. […] Η χώρα μας συμμετέχει στον συγκεκριμένο διαγωνισμό ασταμάτητα από το 1988, χρονιά όπου ιδρύθηκε το ελληνικό παράρτημα του OGAE, ο OGAE Greece. Μέχρι στιγμής, το σωματείο και η χώρα μας μετράνε δύο νίκες (1994, 2006) ενώ ο OGAE Greece είχε τη τιμή και τη χαρά να αναλάβει τρεις φορές την διοργάνωση: το 1995, το 1999 (λόγω αδυναμίας της τότε νικήτριας, Πολωνίας) και το 2007. Για φέτος, η χώρα μας συμμετέχει στον OGAE Song Contest με το τραγούδι «Δεν έχω ιδέα» σε μουσική και στίχους των Αναστάσιου Ράμμου, Παύλου Μανώλη, Diveno και Gabriel Russel και σε ερμηνεία του Χρήστου Μάστορα (περισσότερα, μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο μας ΕΔΩ). […]

  4. […] Η χώρα μας συμμετέχει στον συγκεκριμένο διαγωνισμό ασταμάτητα από το 1988, χρονιά όπου ιδρύθηκε το ελληνικό παράρτημα του OGAE, ο OGAE Greece. Μέχρι στιγμής, το σωματείο και η χώρα μας μετράνε δύο νίκες (1994, 2006) ενώ ο OGAE Greece είχε τη τιμή και τη χαρά να αναλάβει τρεις φορές την διοργάνωση: το 1995, το 1999 (λόγω αδυναμίας της τότε νικήτριας, Πολωνίας) και το 2007. Για φέτος, η χώρα μας συμμετέχει στον OGAE Song Contest με το τραγούδι «Δεν έχω ιδέα» σε μουσική και στίχους των Αναστάσιου Ράμμου, Παύλου Μανώλη, Diveno και Gabriel Russel και σε ερμηνεία του Χρήστου Μάστορα (περισσότερα, μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο μας ΕΔΩ). […]

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ