Παρούσα στη Eurovision 2020! [Αποκλειστικό]

Η Ελλάδα μας, ως γνωστόν, συμμετείχε στη Eurovision του Τελ Αβίβ για 40η φορά στην ιστορία της στο μεγάλο μουσικό και τηλεοπτικό γεγονός της Ευρώπης, στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Η ταλαντούχα Katerine Duska και το Better Love έφεραν ξανά τη χώρα μας στο Μεγάλο Τελικό (καθώς προκρίθηκε με άνεση από τον Α′ Ημιτελικό), αλλά παρά την επαγγελματική προσέγγιση της εμφάνισής μας, δεν κατάφερε να διακριθεί περαιτέρω, καθώς περιορίστηκε στην 21η θέση ανάμεσα σε 26 φιναλίστ.

Η Eurovision του Τελ Αβίβ αποτελεί παρελθόν, και έτσι, μετά τη νίκη της Ολλανδίας με το Arcade που ερμήνευσε ο Duncan Laurence, ο 65ος διαγωνισμός τραγουδιού θα φιλοξενηθεί στη χώρα της τουλίπας. Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες όπως σας ενημερώσαμε εδώ, η πόλη που επιλέχθηκε για να διοργανώσει τη Eurovision 2020 είναι το Ρότερνταμ (12 Μαϊου ο Πρώτος Ημιτελικός, 14 Μαϊου ο Δεύτερος Ημιτελικός και 16 Μαϊου ο Μεγάλος Τελικός).

Ήδη αρκετές χώρες έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό του Ρότερνταμ, με τις περισσότερες να αναμένεται να το κάνουν το προσεχές διάστημα. Η Ελλάδα μας άραγε θα είναι παρούσα στη Eurovision 2020; Πως σχολιάζουν από τον εθνικό μας ραδιοτηλεοπτικό φορέα την ανάληψη της Eurovision από το Ρότερνταμ;  Υπήρξε αποτίμηση της περσινής μας συμμετοχής από τη Ελληνική Αποστολή και την ΕΡΤ;

Στα ερωτήματα αυτά που έθεσε ο OGAE Greece απάντησε με ιδιαίτερη προθυμία η περσινή αρχηγός της Ελληνικής Αποστολής και Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ (τμήμα που έχει και την αρμοδιότητα για το project της Eurovision) κα.  Μαρία Κουφοπούλου.

Η Ελλάδα θα είναι παρούσα και στη Eurovision 2020, καθώς η κα. Κουφοπούλου δήλωσε:

Το deadline για την πρώτη αυτή φάση του project της Eurovision είναι στις 16/9 . Μέχρι τότε θα είμαστε έτοιμοι!

Σχετικά με την ανάληψη από το Ρότερνταμ της διοργάνωσης της προσεχούς Eurovision σχολίασε:

Χαίρομαι για την επιλογή του Ρότερνταμ γιατί αυτή η πόλη-λιμάνι ήταν το φαβορί ανάμεσα στους ψηφοφόρους στη δημοσκόπηση του ιστότοπου της Eurovision…

Και σε ερώτημά μας εάν έχει υπάρξει αποτίμηση της περσινής μας συμμετοχής και αποτύπωση της εμπειρίας της ελληνικής αποστολής, η Κα. Κουφοπούλου απάντησε:

Ναι, ασφαλώς και έχει γίνει η αποτίμηση από την εταιρεία της εμπειρίας της συμμετοχής μας. Συζητήσαμε εκτενώς τα θετικά και τα αρνητικά της εμπειρίας της συμμετοχής, όπως και τις δυνατότητες βελτίωσης, καλύτερης λειτουργίας και επικοινωνίας με το κοινό, ενώ προσπαθήσαμε να αξιολογήσουμε τι δεν πήγε καλά με δεδομένη τη θέση της τελικής μας κατάταξης και τι είναι αναγκαίο να είναι διαφορετικό στο μέλλον. Επιπροσθέτως πραγματοποιήθηκε και μία συνάντηση με τους ανθρώπους που αγαπούν τον θεσμό περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, όπως έχω διαπιστώσει στον έναν χρόνο παρουσίας μου στις Διεθνείς Σχέσεις, και που είναι κοντά μας από την πρώτη στιγμή όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου. Έτσι, λοιπόν, με πρωτοβουλία του Δ/ντος Συμβούλου της εταιρείας, κου Δρόσου, και παρόντος του ιδίου, εκπρόσωποι των fan clubs συναντήθηκαν στην ΕΡΤ για μία ειλικρινή και χαλαρή συζήτηση με τα μέλη της επίσημης αποστολής της ΕΡΤ στο Τελ Αβίβ. Ειπώθηκαν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα που θα μας είναι χρήσιμα στο μέλλον.

Σίγουρα η επικοινωνία και η συνεργασία των fans του διαγωνισμού με την ΕΡΤ και την εκάστοτε Ελληνική Αποστολή είναι πολύτιμη, όπως φάνηκε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της συμμετοχής μας πέρσι, όσο και από τη συνεχή παρουσία και υποστήριξη της Ελληνικής συμμετοχής στους χώρους διεξαγωγής του διαγωνισμού. Ευχή όλων, και του επίσημου σωματείου των φίλων της Eurovision, OGAE Greece, τώρα που είναι δεδομένο ότι η νέα μας συμμετοχή (η 41η πλέον) στο διαγωνισμό είναι προ το πυλών, αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί με ακόμα περισσότερο ζήλο και θετική προσέγγιση.

Τέλος, είναι σαφές ότι δεν υπάρχει κάτι νεώτερο σχετικά με τον τρόπο επιλογής της συμμετοχής μας, αφού, όπως σας είχαμε ενημερώσει εδώ, σε προγενέστερη επικοινωνία που είχε ο OGAE Greece με την κα Μαρία Κουφοπούλου, δεν επιβεβαιώθηκαν όσα έχουν γραφτεί από διάφορες πηγές σχετικά με τον τρόπο επιλογής του εκπροσώπου της Ελλάδας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2020.

Μείνετε σταθερά στον OGAE Greece για την έγκυρη ενημέρωσή σας σχετικά με τη Eurovision 2020!


Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquiz, παιχνίδια και διάφορα Euro-battles! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όσους αγαπάνε τον θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό! 

Επίσης, πολλά Eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

23 ΣΧΟΛΙΑ

    • Αν στείλουν όμως Eleni Foureira σίγουρα δεν θα γελασεις!! Θα ρίχνουμε πυροτεχνηματα απο τη χαρά μας!! Αλλά εφόσον η ΕΡΤ δεν θέλει να ακούσει και κάνει του κεφαλιού της δεν πρόκειται να την πάρουμε ξανά την χαρά της νίκης.

  1. Ναι δεν λέω ειμασταν αρκετά καλοί για να περάσουμε στον τελικό αλλά λίγες θέσεις πιο πάνω να ήμασταν δεν θα έβλαπτε, παρά την υπέροχη φωνή η Κατερίνα έκανε το λάθος του να μην χρησιμοποιήσει σωστά την σκηνή… Μόνο ροζ φώτα καθόλου πυροτεχνήματα ή φωτιές κάτι τέλος πάντων να ξεσηκώσει τον κόσμο ήταν απλά ένα χαριτωμένο σκηνικό

    • Χαχαχα φωτιές κ πυροτεχνήματα; Σιγά μην έβγαζε κ ελέφαντες. Μια χαρα ήταν η σκηνική παρουσία. Έκαναν ο,τι μπορούσαν ανάλογα με το μπάζετ που είχαν. Έκαναν κάτι διαφορετικό. Έτσι είναι η Eurovision δοκιμάζεις και κάτι σου βγαίνει και κάτι οχι, φέτος ήταν η ευκαιρία να δείξουμε στο εξωτερικό ότι δεν έχουμε μόνο χαζοχαρούμενα ποπ, ούτε τσιφτετέλια κ μπουζούκια.

  2. καλή μας επιτυχία λοιπόν! θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην κ. Κουφοπούλου για τον τρόπο που αντιμετωπίζει το θεσμό.. δείχνει να έχει την ίδια αγάπη για εμάς και πραγματικά το προσπαθούν, το προσπαθεί και η ίδια πολύ και πιστεύω ότι η επιτυχία είναι ζήτημα χρόνου. θα έρθει.
    αν και τα περσινά τα αναλύσαμε όλοι πολύ. εμένα μου άρεσε πάρα πολύ και η κατερίνα και το τραγούδι και η ιδέα για το στήσιμο. θεωρώ ότι τηλεοπτικά δεν έγραψε πολύ καλά, εκεί παίχτηκε το παιχνίδι καθώς και ότι σκηνοθετικά θεωρώ ότι το τραγούδι μας αδικήθηκε πάρα πολύ. ωστόσο συνολικά, ήταν μια πάρα πολύ καλή παρουσία, αξιοπρεπέστατη. και πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι περάσαμε με άνεση στον τελικό. εκεί πιστεύω απόλυτα ότι αξίζαμε κάποιες θέσεις παραπάνω, κάπου κοντά στο 12 με 15 για μένα. αλλά οκ, αυτά πλέον λίγη σημασία έχουν.
    θα ήθελα φέτος να γίνει κάποιος ελληνικός τελικός και να ακούσουμε λάιβ τα τραγούδια.
    δεν ξέρω αν θα θέλαμε φέτος αλλαγή στυλ, εμένα αυτή η στροφή μου άρεσε, είναι και πιο κοντά στα δικά μου γούστα.. πάντως δε θα πω ψέματα, αν είναι να στείλουμε κάτι πιο χορευτικό, όπως αυτά που έχουμε συνηθίσει εκεί τους φίλους μας στην ευρώπη, τότε και εγώ, θα ήθελα να γίνει ανάθεση στη φουρέιρα.. νομίζω μπορεί και την πρωτιά.. αλλά να επιλέξουμε εμείς τραγούδι, να υπάρχει μια λίστα 3-5 τραγουδιών να τα τραγουδήσει ζωντανά και να επιλέξουμε.
    ό,τι κι αν αποφασίστεί να γίνει, καλή μας επιτυχία λοιπόν και καλό ταξίδι!!

    • Υποθετικά όλοι μπορούν να φέρουν την πρωτιά. Αν πάει η Φουρειρα κ πέσει σε μια χρόνια με πολυ δυνατά τραγούδια;;;; Αν για παράδειγμα η Φουρειρα με το fuego πήγαινε το 2015 κ είχε να ανταγωνιστεί 3 χώρες μεγαθήρια όπως η Σουηδία η Ρωσσια κ η Ιταλία θα έβγαινε πάλι δεύτερη;; Μπορεί να μην ήταν καν στην πρώτη εξάδα αφού ολα τα τραγούδια ήταν πολυ δυνατά εκείνη τη χρόνια. Το θέμα είναι κάποιος να θέλει να πάει η Φουρειρα γιατί πραγματικά του αρέσει οχι γιατί έχει εξασφαλισμένη μια καλή θέση. Η Eurovision δεν είναι μόνο οι θέσεις είναι κ το καλλιτεχνικό ειδικά όπως έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια.

      • Για μένα οποιαδήποτε θέση στην 6αδα επιτυχία είναι. Απόλυτα πιστεύω ότι και το 15 να ήταν, πάλι 5αδα θα ήταν. Μην εξάγεις λανθασμένα συμπεράσματα.. 1ον και έτσι να είναι, το να πιστεύεις σε έναν καλλιτέχνη ότι μπορεί να φέρει την πρωτιά ούτε κακό είνσι, ούτε αθέμιτο. Διαγωνισμός είναι και στοχεύουν όλοι και στη διάκριση..
        2ον εγώ δεν είπα ότι δεν μου αρέσει η φουρέιρα. Είπα τα ακούσμαρα μου είναι διαφιρετικά αυτό δε σημαίνει ότι ακυρώνω άλλους ικανούς καλλιτέχνες πουπροέρχονται από άλλους χώρους. Γιαυτό και βλέπω το διαγωνισμό γιαυτό και κάθε χρόνο μου αρέσουν και άλλα τραγούδια που οροέρχονται από άλλους χώρους. Οκ δεν είναι εύκολο να το δεις αλλά χρόνια τώρα φώναζα για τη φουρέιρα εδώ.. δεν ακούω συστηματικά το είδος της όμως ναι, ησυγκεκριμένη μου αρέσει, την θεωρώ εκρηκτική και πάντα πιστεύω ότι μπορεί επάξια να εκπροσωπήσει τη χώρα χωρίς να νιώθωντροπλη γιαυτήν την εκπροσώπηση. Από εκεί και μετά κάθε χρόνο, όποιο τραγούδι και να επιλεγεί, ακόμη κι αν δε μου αρέσει, πάντα το υποστήριζα και το υποστηρίζω.. νομίζωη ελένη μπορεί και μπορεί νατο κάνει με τρόπο ώστε όλοι, πέρα από τα ακούσματα μας τα προσωπικά ναείμαστε ικανοποιημένοι.

      • Ναι συμφωνώ μαζί σ δεν μίλησα συγκεκριμένα για σένα. Αυτό που είπα είναι ότι έχει πολλούς που το μόνο που τους νοιάζει είναι η θέση. Δεν είναι αυτός ο (μόνος) λόγος που πρέπει κάποιος να βλέπει τον διαγωνισμο. Την Eurovision την βλέπεις γιατί αγαπάς τη μουσική. Επομένως, δεν μπορώ να καταλάβω την λογική κάποιων που λένε να στείλουμε δοκιμασμένη συνταγή όπως παλιά, μπας κ πάρουμε καλή θέση. Και στην τελική την Φουρειρα να στειλουμε δεν ξέρεις ποτέ τι θα φέρει, γιατί ο διαγωνισμός είναι πάντα απρόβλεπτος.

  3. Κατι που δεν έχει να κάνει με το τραγούδι.
    Η κατάσταση με τους έλληνες Eurofans ήταν απαράδεκτη! Θερμή, θερμή Θ Ε Ρ Μ Η παράκλιση φέτος. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΖΩΑ ΣΕ ΟΤΙ EUROVISION ΒΙΝΤΕΟ ΈΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Μην μαζεύεστε σαν όχλος σε κάθε βίντεο που έχει να κάνει με την ελληνική συμμετοχή και να την αποθεώνετε λες και έχει κερδίσει ήδη, μην κροϊδεύετε κάποιον στον οποίο πολύ απλά ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ή να κάνετε dislike επειδή λέει μια γνώμη ή να λέτε ότι πρέπει να δεί γιατρό (wtf), μην γλύφετε τον κώλο όποιου λέει το ελάχιστο καλό για το τραγούδι, ΜΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΊΖΕΤΕ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΌ ΣΑΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ!
    Δεν καταλαβένετε ότι και ρεζιλεύεστε οι ίδιο και δημιουργείτε ένα αρνητικό image για όλους τους Έλληνες? Χαλαρώστε λίγο φέτος.

    • Συμφωνώ ως προς την συμπεριφορά μερικών! Το κλίμα όμως δεν διαμορφώνεται απο τι γράφει ο καθένας στα social media! Απο την άλλη πέρυσι όποιος τολμούσε να γράψει την άποψη του για την Ντούσκα είτε ακόμη και για το οτι ο τρόπος επιλογής της ΕΡΤ δεν ήταν σωστός περνούσε απο Ιερα Εξέταση…
      .

  4. Τις δυο τελευταιες φορες πειραματιστήκαμε και στείλαμε πιο αξιόλογα τραγούδια ώστε να δείξουμε και ενα άλλο πιο εθνικ ή πιο ανεξάρτητο μουσικό ύφος! Αποτύχαμε! Σχεδόν παταγωδώς! Αλλά το κάναμε. Κανείς δεν θα μπορεί να πει οτι η Ελλάδα στέλνει όλο τα ιδια και τα ίδια ποπ τραγουδάκια!

    Άσχετα, αν προσωπικά πιστεύω οτι ήταν από τις καλύτερες μας συμμέτοχες ever! Τωρα, ας αναστείλουμε κάνα dance, pop, ξένο για να δούμε θεού δεκάδα!

    Καλή επιτυχία και καλά κουράγια από τώρα. Καλή Γιουροβιζιινικη χρονιά σε όλους παιδιά και να είμαστε εδω να σχολιαζουμε!

  5. Η εξαρχής κριτική για την απειρία της Ντούσκα αποδείχτηκε εύστοχη, παρά το καλό τραγούδι και την ενδιαφέρουσα χροιά της, η ίδια δεν ήταν σταθερή και δυναμική στο live.
    Επίσης, χρειάζεται επίβλεψη και κατεύθυνση από την ΕΡΤ στο σκηνικό στήσιμο. Ο κάθε καλλιτέχνης έχει το προσωπικό του όραμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κουμπώνει με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις ενώ τηλεοπτικού show. Παρά τις καλές προθέσεις και το μεγαλύτερο budget πέρσι, η σκηνική προσέγγιση ήταν ακατάλληλη και μη κατανοητή από το ευρύ κοινό. Αν φυσικά και η ΕΡΤ έχει πάρει χαμπάρι που κινείται σήμερα ο διαγωνισμός και δεν έχει μείνει στο 1992.

  6. Όλα άθλια στέλνουμε… Ας μη στείλουν πάλι άτομο που έχει κάνει live σε 500 άτομα το πολύ όπως Ντούσκα, Τερζή, Demy

    • Η Demy δεν είχε κάνει σε “500 άτομα το πολύ”, είχε τραγουδήσει σε αρκετές συναυλίες στην Ελλάδα, εκτός αν πχ την ημέρα θετικής ενέργειας στο ΟΑΚΑ την θεωρείς τόσο μικρή.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ