EUROVISION 2020: Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχών και ένας νέος τιμητικός ρόλος!

Αποκαλύφθηκε σήμερα η ημερομηνία, μέχρι την οποία θα πρέπει οι συμμετέχουσες χώρες, μέσω των κρατικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών τους, να καταθέσουν το τραγούδι που θα τις εκπροσωπήσει στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Ρότερνταμ: 9 Μαρτίου 2020· το νωρίτερο που έχει οριστεί τα τελευταία χρόνια.

Ο υπολογισμός της ημερομηνίας αυτής προκύπτει και επιβεβαιώνεται από δύο γεγονότα:

  1. Στη υποψηφιότητα του Maastricht για τη διοργάνωση του διαγωνισμού υπήρχε ο σχεδιασμός για συνάντηση των επικεφαλής αποστολών όλων των χωρών στα πλαίσια της Έκθεσης TEFAF στις 9 Μαρτίου 2020.
  2. Τα τελευταία 5 χρόνια, ο τελικός της Σουηδίας, Melodifestivalen, λαμβάνει χώρα πάντα το Σαββατοκύριακο πριν τη συνάντηση των επικεφαλής αποστολών, η οποία γίνεται πάντα Δευτέρα. Εφόσον ο τελικός του Melodofestivalen έχει οριστεί για τις 7 Μαρτίου 2020, εξάγεται το συμπέρασμα ότι η ημερομηνία υποβολής είναι η 9 Μαρτίου.

Δημιουργικός σύμβουλος

Μετά την αποκάλυψη των ονομάτων των δύο σκηνοθετών της επερχόμενης Eurovision, βλ. το σχετικό άρθρο μας, έρχεται και μια νέα αποκάλυψη για έναν τιμητικό ρόλο που θα αποδοθεί σε γνωστό όνομα στην Ολλανδία. Πρόκειται για τον Cornald Maas, τον 57χρονο σχολιαστή της Eurovision για την ολλανδική τηλεόραση από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, που θα αναλάβει τον ρόλο του «δημιουργικού συμβούλου» (creative advisor) δίπλα στις υπεύθυνες οργανωτικές ομάδες για τη Eurovision 2020. Υπήρξε μάλιστα και παράγοντας στην επιλογή των εκπροσώπων Anouk, The Common Linnets και του φετινού νικητή Duncan Laurence.

O Conrald Maas

πηγή: escxtra

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εεετσι έτσι.. κάντε τα όλα σύμφωνα με το πότε θα κλασουν οι Σουηδοί. Μην τυχόν και δε βολευτουν λιγο.. απαπαπα τζιζ κακά.

  2. Εγώ προτείνω να γίνεται ο διαγωνισμός κάθε χρόνο στη σουηδία, από σουηδούς με δικούς τους όρους, καλά αυτό γίνεται και τώρα θα μου πεις και ει δυνατόν να κερδίζει κάθε χρόνο! Θα μου πεις κι αυτό γίνετα κάθε χρόνο στην τριάδα είναι.. Λίγο το μαγείρεμα με το κοινό να φτιάξουν γιατί στις επιτροπές έχουν τους καλύτερους σεφ, κάνουν τις πιο δημιουργικές μαγειρικές! Να δούμε πως θα ξεφορτωθούμε αυτή τη γάγγραινα που λέγεται Σουηδία..

  3. Δεν καταλαβαίνω γιατί παραπονιέσαι για την Σουηδία κάθε χρόνο έτσι γίνεται απλά δεν το αναφέρουν, η Σουηδία είναι πάντα ο τελευταίος εθνικός τελικός και από τους τελευταίους που ανακοινώνουν το τραγούδι τους

    • Ναι καλε κανένα πρόβλημα με την Σουηδία.Καθε χρόνο τοπ 3 στις επιτροπές συν ότι οι μισοί συντελεστές είναι Σουηδοί.

      • Πάντα ήταν έτσι όχι μόνο τώρα. Επίσης η Σουηδία τα πάει καλά στις επιτροπές την τελευταία δεκαετία που στέλνει αντικειμενικά καλά τραγούδια (με μια μικρή εξαίρεση το 2017 αλλά δεν είναι κακο). Την προηγούμενη δεν τα πήγαιναν τόσο καλά και όταν ήταν και μόνο επιτροπές πάλι δεν ήταν πάντα ψηλά. Απλά όλοι υπερβάλλουν με την Σουηδία

      • Μας κοροειδευεις τώρα;Άξιζε να πάρει το 2018 αυτό το trash κομμάτι 253 βαθμούς;Άξιζε το 2015 να νικήσει το Heroes?

        Απλά την γλύφουν κάθε χρόνο.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ