EUROVISION 2020: Marnix Kaart και Marc Pos οι δύο σκηνοθέτες του διαγωνισμού!

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός της Ολλανδίας, NPO, αποκάλυψε τα δύο πρόσωπα που θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στον τομέα της σκηνοθεσίας του 65ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2020. Πρόκειται για τους Marnix Kaart και Marc Pos. Οι δυο τους θα συνεργαστούν με τον τετραμελή «πυρήνα» (Core Team) του διαγωνισμού, που αποτελείται από δύο εκτελεστικούς παραγωγούς και δύο αναπληρωτές εκτελεστικούς παραγωγούς: Inge van de Weerd, Sietse Bakker, Emilie Sickinghe και Jessica Stam.

Marnix Kaart

52 χρονών με πολλή πείρα σε μεγάλα τηλεοπτικά σόου, όπως το Holland’s Got Talent, So You Think You Can Dance και Life4You, καθώς και σε συναυλίες, όπως Vrienden van Amstel Live, Toopers in Concert και του Armin Van Buuren, δήλωσε ότι ήταν «όνειρο και τιμή» που επιλέχτηκε για τη θέση του σκηνοθέτη της Eurovision 2020 στο Ρότερνταμ. Σχετικά με το Ahoy, τον χώρο διεξαγωγής του διαγωνισμού, δήλωσε:

Το Ahoy ήταν ο χώρος που προτιμούσα. Τον ξέρω καλά, οπότε γνωρίζω τι μπορούμε να κάνουμε εκεί. Το ύψος της οροφής βοηθάει εξαιρετικά για να δουλέψουμε. [Δεν μπορέσαμε να ψηφίσουμε], αλλά δώσαμε τη συμβουλή μας. Θα ασχοληθούμε με οτιδήποτε ζητήσουν οι συμμετέχουσες χώρες. Κάποιες χώρες, όπως η Σουηδία, θα μας έρθουν με ολοκληρωμένο σενάριο και σχέδιο φωτισμού, άλλες πάλι σίγουρα θα χρειαστούν πιο πολύ την υποστήριξή μας.

Marc Pos

50 ετών με καταγωγή από το Den Bosch και έχει δουλέψει για πολλά χρόνια στην τηλεοπτική μπίζνες της Ολλανδίας. Δηλώνει πολύ χαρούμενος που το Ρότερνταμ θα διοργανώσει τον διαγωνισμό. Θέλει η έναρξή του να είναι «θρυλική» με τη μουσική να παίζει σημαντικό ρόλο. Στόχος του είναι ο διαγωνισμός να δείξει ότι είναι ολλανδικό προϊόν δείχνοντας στον κόσμο τι είναι η Ολλανδία. Ο Marc Pos έχει ανοίξει τη δική του εταιρία τηλεοπτικών προγραμμάτων. Στο παρελθόν έχει σκηνοθετήσει τα σόου του Idol και δική του ήταν η ιδέα του talk-show De Wereld Draait Door, μέσα από το οποίο παρουσιάστηκαν οι συμμετοχές της Ολλανδίας το 2014, 2018 και 2019. Για το ρόλο του στη Eurovision είπε χαρακτηριστικά:

Θα ασχοληθώ με νύχια και με δόντια!

Στο ακόλουθο βίντεο μπορείτε να πάρετε μια ιδέα από το σόου Televizier-Ring Countdown 2014 σε ιδέα και σκηνοθεσία του Marc Pos:

πηγή: escxtra

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ