EUROVISION 2020: Πού θα γίνει η κλήρωση των χωρών και η τελετή έναρξης!

Καθώς γνωρίζουμε πλέον την πόλη που θα διοργανώσει τον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, έρχονται στο φως δημοσιεύσεις που παρουσιάζουν τους τόπους διεξαγωγής δύο πολύ σημαντικών εκδηλώσεων της διοργάνωσης κάθε χρονιάς.

Η κλήρωση για τη θέση εμφάνισης των χωρών

Η πρώτη εκδήλωση κάθε διοργάνωσης είναι το λεγόμενο Host Insignia Exchange (Ανταλλαγή Εμβλημάτων Διοργανωτών), εκεί δηλαδή όπου ο προηγούμενος διοργανωτής παραδίδει στον επόμενο τα σκήπτρα του διαγωνισμού. Επίσης, την ίδια μέρα γίνεται και η κλήρωση για τη θέση που θα εμφανιστούν οι χώρες στους 2 ημιτελικούς, καθώς και σε ποιους ημιτελικούς θα ψηφίσουν οι Big 5 και η διοργανώτρια χώρα.

Ο τόπος διεξαγωγής γι’ αυτή την εκδήλωση θα είναι το Δημαρχείο της Πόλης, κτήριο που σώθηκε από τους βομβαρδισμούς του Ρότερνταμ το 1940. Βρίσκεται στο Coolsingel, τον πιο σημαντικό δρόμο της πόλης. Η πιο πιθανή ημερομηνία για την κλήρωση τοποθετείται περί τα τέλη Ιανουαρίου 2020.

Αποτέλεσμα εικόνας για Rotterdam city hall
© https://www.cityguiderotterdam.com

Το Κόκκινο Χαλί

Η εκδήλωση που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του διαγωνισμού, το λεγόμενο Κόκκινο Χαλί (Red Carpet), είναι πάντα αυτή που τραβάει το ενδιαφέρον των οπαδών και δημοσιογράφων. Το Κόκκινο Χαλί μάλιστα αυτή τη φορά θα είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα υλικά. Γι’ αυτή την εκδήλωση υπάρχουν, μέχρι στιγμής, δύο υποψήφιες τοποθεσίες:

ΓΕΦΥΡΑ ERASMUS: Είναι γνωστή και με το όνομα Erasmusbrug στα ολλανδικά. Είναι η εντυπωσιακή γέφυρα, μήκους 800 μέτρων, που ενώνει το βόρειο και νότιο κομμάτι του Ρότερνταμ. Πήρε το όνομά της από τον γνωστό Ολλανδό αναγεννησιακό ανθρωπιστή, Desiderius Erasmus Roterodamus. Εγκαινιάστηκε από τη Βασίλισσα της Ολλανδίας Beatrix τον Σεπτέμβρη του 1996 και έναν μήνα μετά δόθηκε στην κυκλοφορία. Από τη γέφυρα αυτή πέρασαν οι διαδρομές των Tour de France 2010 και 2015. Επίσης, εκεί γυρίστηκε το 1998 η ταινία «Who Am I?» με τον Jackie Chan.

© https://en.rotterdam.info

COOLSINGEL: Πρόκειται για έναν από τους πιο γνωστούς δρόμους του Ρότερνταμ και βρίσκεται στην περιοχή Cool. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται έργα στον εν λόγω δρόμο και εκεί βρίσκεται το Δημαρχείο της Πόλης, το εμπορικό κέντρο Beurs-World Trade Center και τα πιο εντυπωσιακά McDonald’s του κόσμου, σύμφωνα με τη γνωστή ειδησεογραφική ιστοσελίδα metro.co.uk.

© https://rotterdamsedakendagen.nl

Η χρηματοδότηση της διοργάνωσης

Ο επικεφαλής του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού της Ολλανδίας, NPO, πρόκειται να ζητήσει χρηματική στήριξη ύψους 15-20 εκατομμυρίων ευρώ από την κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Mark Rutte, εμφανίζεται διστακτικός απέναντι σ’ αυτή την ιδέα δηλώνοντας ότι δεν είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιούνται οι φόροι που πληρώνουν οι πολίτες για τη Eurovision 2020. Οι συζητήσεις επί του θέματος έχουν ήδη ξεκινήσει με άλλους να τάσσονται υπέρ και άλλους κατά της χρηματοδότησης.

Όπως πάντα, μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλα τα νέα σχετικά με τη Eurovision 2020!

πηγή: escxtra, eurovoix

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ