?? ΕΣΘΟΝΙΑ: Χωρίς αλλαγές το Eesti Laul 2020, στις 29 Φλεβάρη ο τελικός!

Η Εσθονία ήταν από τις χώρες που επιβεβαίωσαν γρήγορα σχετικά τη συμμετοχή τους στην επόμενη διοργάνωση και ήδη έχουμε τις λεπτομέρειες της εθνικής τους επιλογής. Φαίνεται ότι ο υπεύθυνος του Eesti Laul, κ. Tomi Rahula δε θέλει να περιμένει και έχει βάλει ήδη τις μηχανές εμπρός.

O επικεφαλής του show έδωσε στη δημοσιότητα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες της φετινής διαδικασίας που θα ακολουθηθεί. Πλέον, μένει να μάθουμε σε λίγους μήνες από τώρα ποιος θα είναι ο διάδοχος του Victor Crone!

Ημερομηνία εθνικού τελικού ορίσθηκε η 29η Φεβρουαρίου 2020!

Ο μεγάλος τελικός του Eesti Laul 2020 θα λάβει χώρα στις 29 του Φλεβάρη το 2020, με το κρατικό κανάλι ERR να αποκαλύπτει το πρόγραμμα και τους κανόνες της διαδικασίας επιλογής. Ένα σύνολο 24 καλλιτεχνών θα διαγωνιστούν ώστε ένας να πάρει το εισιτήριο για να εκπροσωπήσει την Εσθονία στην Eurovision της Ολλανδίας που θα γίνει στο Ρότερνταμ στις 12, 14 και 16 Μαΐου του 2020.

Η υποβολή τραγουδιών για το Eesti Laul 2020 ξεκινά αύριο την 1η Σεπτεμβρίου, με την προθεσμία να λήγει στις 6 Νοεμβρίου τα μεσάνυχτα. Τα τραγούδια που θα επιλεγούν, θα ανακοινωθούν το αργότερο στις 15 Νοεμβρίου.

Όπως είθισται, έτσι και φέτος θα έχουμε δύο ημιτελικούς, όπου στον καθένα από αυτούς θα διαγωνιστούν 12 καλλιτέχνες με τους 6 να περνάνε στον τελικό. Οι ημερομηνίες των δύο ημιτελικών έχουν ορισθεί για τις 13 και 15 Φεβρουαρίου αντίστοιχα, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί η τοποθεσία.

Από κάθε ημιτελικό, όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, 6 τραγούδια θα περνάνε στον τελικό. Θα υπάρχουν δύο γύροι ψηφοφορίας. Στον πρώτο γύρο κοινό και κριτική επιτροπή θα συναποφασίζουν τα 4 τραγούδια που θα πάνε τελικό. Στον επόμενο γύρο ψηφοφορίας μόνο το τηλεοπτικό κοινό θα έχει δικαίωμα ψήφου και θα επιλέγει 2 ακόμα τραγούδια στον τελικό!

Στον τελικό, δύο γύροι ψηφοφορίας και πάλι. Από τον πρώτο γύρο οι 3 αγαπημένοι αθροιστικά από κοινό και επιτροπή θα πάνε στο super final. Εκεί μόνο το τηλεοπτικό κοινό θα ψηφίσει και θα αναδείξει τον μεγάλο νικητή και εκπρόσωπο της χώρας!

Ανάμεσα  στους κανόνες του Eesti Laul 2020, αναφέρεται πως ο νικητής δεν έχει δικαίωμα να αλλάξει το staging του στη σκηνή της Eurovision. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με αυτό που συμβαίνει στο Melodifestivalen. Αλλαγές στην σκηνική παρουσία θα μπορούν να συμβούν μόνο σε περίπτωση που κάτι έρχεται σε αντίθεση με τους κανονισμούς της EBU.

Ημερομηνίες Eesti Laul 2020!

Υποβολή συμμετοχών: 1-9-2019 / 6-11-2019

Ανακοίνωση υποψήφιων καλλιτεχνών: 15-11-2019

Δημοσίευση υποψήφιων τραγουδιών: Δεκέμβριος 2019

Live shows

A’ Ημιτελικός: 13-2-2020

B’ Ημιτελικός: 15-2-2020

Τελικός: 29-2-2020

Τελευταίος εκπρόσωπος της χώρας μέχρι στιγμής ήταν ο Σουηδός Victor Crone ο οποίος με το τραγούδι του «Storm» (σύνθεση και στίχοι: Stig Rästa, Vallo Kikas, Victor Crone, Sebastian Lestapier, Fred Krieger) τερμάτισε στην 20η θέση του Μεγάλου Τελικού της Eurovision 2019!

Μείνετε συντονισμένοι στο ogaegreece.com για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το Eesti Laul 2020!

Γιώργος Φλίγκος

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ