?? ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Με τον εθνικό τελικό ”Eurovision: Australia Decides 2020” η επιλογή εκπροσώπου!

Μια από τις χώρες που επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους ήδη από το τέλος Μαϊου για τη Eurovision της Ολλανδίας είναι η Αυστραλία, όπως σας ενημερώσαμε με άρθρο μας εδώ. Αυτή θα είναι η 6η κατά σειρά συμμετοχή της Αυστραλίας και του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας SBS Australia στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Το SBS Australia ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επιλέξει τον εκπρόσωπό της για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μέσω του εθνικού τελικού «Eurovision: Australia Decides». Πέρσι στο ντεμπούτο του εθνικού τελικού η χώρα των καγκουρό επέλεξε ως γνωστόν την Kate-Miller Heidke που κατάφερε με την…ιπτάμενη εμφάνισή της στο «Zero Gravity» όχι μόνο να αντιμετωπίσει την βαρύτητα, αλλά να προκριθεί στον τελικό και να πλασαριστεί μάλιστα μέσα στη πρώτη δεκάδα (9η θέση – 285 βαθμοί).

Όπως και το 2019, η Αυστραλία θα πραγματοποιήσει τον εθνικό τελικό στο δεύτερο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου. Ο εθνικός τελικός θα διεξαχθεί σε δύο ημέρες – Παρασκευή 7 και Σάββατο 8 Φεβρουαρίου. Αν ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με πέρσι, το show της κριτικής επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, με το ζωντανό τελικό να πραγματοποιείται το Σάββατο.

Ο Joel Creasey και η Myf Warhurst θα παρουσιάσουν και πάλι το show, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Gold Coast Convention and Exhibition Centre. Δέκα τραγούδια θα επιλεγούν για να διαγωνισθούν στο εθνικό τελικό από όλους όσους υποβάλλουν υποψηφιότητα και οι συμμετοχές θα ανακοινωθούν λίγες μέρες πριν τον εθνικό τελικό.

Ο διευθυντής του δημιουργικού τμήματος του «Eurovision: Australia Decides» Paul Clarke έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές και “εκπλήξεις”  στη μορφή του show για το 2020 και θα υπάρξουν «μερικές πραγματικές εκπλήξεις για το ποιος θα διαγωνισθεί». Πέρυσι, πολλά μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής της Αυστραλίας  έλαβαν μέρος στον εθνικό τελικό, συμπεριλαμβανομένων των Act Courtney και Sheppard.

Οι υποψήφιοι καλλιτέχνες μπορούν πλέον να υποβάλλουν τις συμμετοχές τους για το «Eurovision: Australia Decides» online μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του διαγωνισμού. Η προθεσμία υποβολής συμμετοχής είναι η 30η Σεπτεμβρίου 2019.

Υπενθυμίζουμε ότι η χώρα ξεκίνησε να λαμβάνει μέρος το 2015 ενώ ο κρατικός φορέας μετέδιδε τον διαγωνισμό στην Αυστραλία αδιάκοπα από το 1983! Η υψηλότερη θέση που έχει λάβει ποτέ η Αυστραλία στον Τελικό της Eurovision είναι η το 2016 ενώ η αντίστοιχη χαμηλότερη, η 20η (2018). Στις φάσεις των Ημιτελικών, η χώρα της Ωκεανίας έχει καταφέρει να πρωτεύσει δύο φορές: μία το 2016 και άλλη μία φέτος (2019).

 Αναλυτικά οι συμμετοχές της Αυστραλίας στη Eurovision είναι:

ΕΤΟΣΣΥΜΜΕΤΟΧΗΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ
2015«Tonight Again»Guy Sebastian5 (196 βαθμοί)
2016«Sound of silence»Dami Im2 (511 βαθμοί)
2017«Don’t come easy»Isaiah9 (173 βαθμοί)
2018«We got love»Jessica Mauboy20 (99 βαθμοί)
2019«Zero Gravity»Kate Miller-Heidke9 (285 βαθμοί)

[Πηγή: ESCxtra / Φωτογραφία: Eurovision.tv]

Εσείς πως βρίσκεται τη διαδικασία του εθνικού τελικού που ξεκίνησε να ακολουθεί η Αυστραλία από την περασμένη χρονιά; Νομίζετε ότι επηρέασε θετικά την περσινή της συμμετοχή;

Μείνετε σταθερά συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλα τα νέα της Eurovision 2020 και της επιλογής εκπροσώπου της Αυστραλίας!

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ