?? ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Στο Ρότερνταμ η Eurovision 2020!

Άποψη του Ρότερνταμ – Rotterdam Tourist Information

Ο κύβος ερρίφθη και, πριν από λίγο, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ολλανδίας (AVROTROS) ανακοίνωσε πως το Ρότερνταμ θα διοργανώσει τον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Ο πρώτος ημιτελικός θα διεξαχθεί στις 12 Μαΐου 2020, ο δεύτερος στις 14 Μαΐου 2020 και ο μεγάλος τελικός στις 16 Μαΐου 2020.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση έγινε μέσω δίλεπτης εκπομπής που προβλήθηκε στο πρώτο κανάλι του NPO και αφορούσε στις δύο υποψηφιότητες, του Μάαστριχτ και του Ρότερνταμ, για τη διοργάνωση της Eurovision 2020. Πρωταγωνιστής ήταν ο νικητής του φετινού διαγωνισμού, Duncan Laurence.

Το Ahoy του Ρότερνταμ που θα φιλοξενήσει τη Eurovision 2020 - ahoy.nl
Το Ahoy του Ρότερνταμ που θα φιλοξενήσει τη Eurovision 2020 – ahoy.nl

Ως εκ τούτου, ο διαγωνισμός της Eurovision 2020 αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Ahoy του Ρότερνταμ, χωρητικότητας περίπου 16.000 θέσεων. Σύνθημα της υποψηφιότητας είναι το «Make It Happen». Στην ίδια εγκατάσταση είχε φιλοξενηθεί και η Junior Eurovision 2007.

Λίγα λόγια για το Ρότερνταμ

Το Ρότερνταμ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας και, βρίσκεται στην περιφέρεια της Νότιας Ολλανδίας. Οι περίπου 2,2 εκατομμύρια κάτοικοι, που ζουν στο όριο της μητροπολιτικής περιοχής, απολαμβάνουν την ομορφιά του δέλτα των ποταμών Ρήνου-Μόσα-Σκάλδη.

Η ιστορία του Ρότερνταμ ανάγεται στον 10ο αιώνα, όταν ένα φράγμα κατασκευάστηκε στις όχθες του ποταμού Ρότε. Το 1340 έλαβε τον τίτλο της «πόλης» στο πλαίσιο της Κομητείας της Ολλανδίας. Πλέον, η πόλη έχει το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης και είναι γνωστή για το Πανεπιστήμιο Erasmus.

Πώς επελέγη η διοργανώτρια πόλη της Eurovision 2020

Η νίκη του Duncan Laurence με το τραγούδι «Arcade» στον διαγωνισμό της Eurovision 2019, με 498 βαθμούς, έδωσε το δικαίωμα στην Ολλανδία να διοργανώσει τον επόμενο. Η χώρα έχει φιλοξενήσει τον μουσικό θεσμό άλλες τέσσερις φορές (Χίλβερσουμ 1958, Άμστερνταμ 1970, Χάγη 1976 και 1980).

Η EBU, σε συνεργασία με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Ολλανδίας (AVROTROS), κάλεσαν τις πόλεις της χώρας να καταθέσουν την υποψηφιότητά τους για την ανάληψη της διοργάνωσης της Eurovision 2020. Έτσι, στις 10 Ιουλίου 2019, το Άρνεμ, το Μάαστριχτ, η Ουτρέχτη, το Ρότερνταμ και το Χερτόγκενμπος παρέδωσαν τους σχετικούς φακέλους.

Ειδική επιτροπή της EBU και του AVROTROS αξιολόγησε τις υποψηφιότητες των πέντε πόλεων και, στις 9 Αυγούστου 2019, ανακοινώθηκε πως το Μάαστριχτ και το Ρότερνταμ προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση της διαδικασίας επιλογής.

Στη συνέχεια, κλιμάκιο της EBU και του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Ολλανδίας (AVROTROS) επισκέφθηκε τις δύο πόλεις, τις προτεινόμενες εγκαταστάσεις και αξιολόγησε εκ νέου τους φακέλους υποψηφιότητας. Έτσι, σήμερα (30/8), ανακοινώθηκε ο τόπος που θα φιλοξενήσει τη Eurovision 2020.

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

Πώς σας φαίνεται η επιλογή του Ρότερνταμ ως διοργανώτριας πόλης της Eurovision 2020; Συμφωνείτε ή διαφωνείτε; Θα καταφέρει να ετοιμάσει μια καλή διοργάνωση;

Μείνετε σταθερά συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλα τα νέα της Eurovision 2020!


Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquizπαιχνίδια και διάφορα Euro-battles Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όσους αγαπάνε τον θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό! 

Επίσης, πολλά Eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

3 ΣΧΟΛΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ