?? ΣΟΥΗΔΙΑ: Άρχισε η υποβολή τραγουδιών για το Melodifestivalen 2020!

Ο John Lundvik αναδείχθηκε νικητής του Melodifestivalen 2019 – © Stina Stjernkvist/SVT

Η Δημόσια Τηλεόραση της Σουηδίας (SVT) απηύθυνε, σήμερα, πρόσκληση για υποβολή τραγουδιών στο πλαίσιο του Melodifestivalen 2020, απ’ όπου θα προκύψει και ο εκπρόσωπος της χώρας στον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision.

Σύμφωνα με την πρόσκληση, που έχει αναρτηθεί σε ιστοσελίδα του SVT, όσοι επιθυμούν να υποβάλουν τη συμμετοχή τους, μπορούν να το κάνουν από σήμερα (26/8) έως και τις 23:59 (τοπική ώρα) της 15ης Σεπτεμβρίου 2019 μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα του Melodifestivalen 2020.

Όπως επισημαίνεται, τα τραγούδια πρέπει να πληρούν τα κριτήρια και της Eurovision 2020. Στο επόμενο Melodifestivalen θα λάβουν μέρος 28 καλλιτέχνες και μία από αυτούς θα είναι η 22χρονη Amanda Aasa. Στόχος των διοργανωτών είναι να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή γυναικών στην παραγωγή των κομματιών, η οποία να αγγίζει ακόμα και το 50%.

Από τους 28 συμμετέχοντες του Melodifestivalen 2020, οι μισοί θα επιλεγούν από ειδική κριτική επιτροπή και οι μισοί από τους διοργανωτές. Η λίστα τόσο των καλλιτεχνών όσο και των τραγουδιών που θα ερμηνευθούν, θα έχει οριστικοποιηθεί μέχρι τον Νοέμβριο. Στον διαγωνισμό, φυσικά, μπορούν να λάβουν μέρος και ξένοι μουσικοί παραγωγοί, οι οποίοι θα έχουν συνεργαστεί με Σουηδούς συναδέλφους τους.

Η Σουηδία εκπροσωπήθηκε στον διαγωνισμό της Eurovision 2019 από τον John Lundvik και το τραγούδι Too Late For Love, το οποίο κατετάγη στην 5η θέση, συγκεντρώνοντας 334 βαθμούς.

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αναμένουμε την ημέρα που θα πάρουν πόδι οι επιτροπές,εκεί θα δούμε την Σουηδία αν θα μπαινει 10αδα κάθε χρόνο.

  2. Άρχισε η υποβολή τραγουδιών για το Melodifestivalen 2020

    Το μαγειρεμα για το ποιο τραγουδι θα βγει 1ο στις επιτροπες στον τελικο του 2020, θες να πεις πως αρχισε….αυτο νομιζω ταιριαζει απολυτα.
    Αλλα ναι σωστα, δε θα βγει 1ο γιατι θα τους κραξουν. Στη χειροτερη 3ο ετσι για τα ματια του κοσμου

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ