?? ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Εξετάζει τη συμμετοχή της στη Eurovision 2020!

Βουλγαρία, Eurovision – Πηγή: eurovision.tv

Μπορεί να απείχε από τον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, αλλά η Βουλγαρία φαίνεται πως εξετάζει τη συμμετοχή της στον επόμενο, που αναμένεται να φιλοξενηθεί στην Ολλανδία.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο Twitter, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός της Βουλγαρίας (BNT) κατέστησε σαφές πως «η απόφαση για τη συμμετοχή του στη Eurovision 2020 εκκρεμεί και αναμένεται να έχει ανακοινωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου».

https://twitter.com/bg_eurovision/status/1159537515499544576

Η ιστορία της Βουλγαρίας στη Eurovision

Η Βουλγαρία έκανε το ντεμπούτο της στον διαγωνισμό το 2005, αλλά προκρίθηκε για πρώτη φορά στον τελικό το 2007, φτάνοντας στην πέμπτη θέση χάρη στο τραγούδι «Water», που ερμήνευσαν η Elitsa Todorova και ο Stoyan Yankoulov.

Ακολούθησαν έξι χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών και το BNT αποφάσισε το 2014 και το 2015 να μην συμμετάσχει στη Eurovision, επικαλούμενο οικονομικούς λόγους.

Το 2016, η Poli Genova με το τραγούδι «If Love Was A Crime» έφτασε μέχρι την τέταρτη θέση και, έναν χρόνο αργότερα, ο Kristian Kostov με την μπαλάντα «Beautiful Mess» άγγιξε το βραβείο του διαγωνισμού, αλλά αρκέστηκε στο… «αργυρό μετάλλιο» με 615 βαθμούς, πετυχαίνοντας την καλύτερη επίδοση της Βουλγαρίας στη Eurovision.

Παρά τις υψηλές προσδοκίες για τον διαγωνισμό του 2018, οι Equinox περιορίστηκαν στη 14η θέση του τελικού, αφού το τραγούδι «Bones» συγκέντρωσε μόλις 166 βαθμούς.

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και ενα ελπιδοφόρο νεο.. Ελπίζω να επιστρέψουν διότι μεταξύ 2016-2018 έστειλαν πολυ όμορφες συμμετοχές.

  2. μακάρι να επιστρέψουν! ήταν μία από τις χώρες που τα τελευταία χρόνια έστελναν πολύ προσεγμένες και δουλεμένες συμμετοχές! έλειψαν φέτος οι γείτονες..ας ελπίσουμε!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ