?? ΜΟΝΑΚΟ: Αποχή από το διαγωνισμό για 14η συνεχόμενη χρονιά!

Η δημόσια τηλεόραση του πριγκιπάτου του Μονακό δεν προτίθεται να επιστρέψει στον διαγωνισμό της Eurovision στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους του TMC στο esctoday.com. Το κρατικό κανάλι της χώρας TMCεπιβεβαίωσε ότι δε θα συμμετάσχει στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision την επόμενη χρονιά που θα γίνει στην Ολλανδία.

Επομένως, το Μονακό εντάσσεται με το Λουξεμβούργο, την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Ανδόρα και τη Σλοβακία στον κατάλογο των χωρών που έχουν επιβεβαιώσει την απουσία τους από την Eurovision 2020 της Ολλανδίας.

Πριν από αρκετά χρόνια το κανάλι δήλωνε, ότι οι λόγοι που δε μπορούν να συμμετάσχουν είναι αμιγώς οικονομικοί, καθώς ο προϋπολογισμός του καναλιού δεν μπορεί να υποστηρίξει μια τέτοια δαπάνη, χωρίς την συνδρομή εξωγενών χορηγών. Παρά το γεγονός ότι η δημόσια τηλεόραση της Γαλλίας έχει εξαγοράσει από το 2011 το 80% των μετοχών του TMC, οι όροι της συμφωνίας αυτής προβλέπουν ότι το TF1 δεν μπορεί να συνδράμει οικονομικά σε οποιαδήποτε δραστηριότητα της θυγατρικής -πλέον- εταιρείας, παρά μόνο δύναται να παράσχει τεχνική και δημοσιογραφική υποστήριξη. Κατά συνέπεια, τα κονδύλια για μια συμμετοχή στην Eurovision δεν μπορούσαν να δοθούν από καμία άλλη πηγή, πέραν της ίδιας της τηλεόρασης του πριγκιπάτου και των χορηγιών από τρίτους, πιθανότητα η οποία δε φαίνεται εφικτή μέχρι και σήμερα.

Το Μονακό εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη σκηνή της Eurovision τo 1959 και μετρά συνολικά 24 συμμετοχές στην ιστορία του θεσμού. Στο ενεργητικό του έχει ένα βραβείο (1971, Severine, «Un Banc, Un Arbre, Une Rue»), ενώ σημείωσε μια μακρά περίοδο αποχής από τον διαγωνισμό, από το 1980 ως το 2003. Η τελευταία συμμετοχή του ήταν το 2006, με την Séverine Ferrer να ερμηνεύει το τραγούδι «La Coco-Dance», τερματίζοντας στην 21η θέση του Ημιτελικού της διοργάνωσης της Αθήνας, με 14 βαθμούς.

Θα επιθυμούσατε την επιστροφή της χώρας μελλοντικά; Ποια συμμετοχή είναι η αγαπημένη σας;

[Πηγή άρθρου: esctoday.com]

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εγώ προσωπικά, λυπάμαι, που χώρες μικρές, όπως το Μονακό, το Λουξεμβούργο, οι οποίες κατάφεραν σημαντικά πράγματα στο παρελθόν, να αδυνατούν πλέον, να επιστρέψουν για οικονομικούς λόγους. Ο διαγωνισμός έχει δείξει ότι συμμετοχές αυτών των χωρών τον έκαναν ακόμη πιο όμορφο και “πλούσιο” από πλευράς τραγουδιών/συμμετοχών. Μακάρι στο μέλλον να επανέλθουν τα κρατίδια αυτά για να μας θυμίσουν τις παλιές καλές εποχές της Γιουροβίζιον.

    • Πρώτον ουτε το Μονακό ουτε το Λουξεμβούργο έχουν ανεξάρτητο ραδιοτηλεοπτικό φορέα που μπροκ να αναλάβει την Eurovision οποτε ειναι σχεδόν αδύνατη η επιστροφή τους.. Ακόμη ελπίζω να αναφέρεσαι στις συμμετοχές του περασμένου αιωνα γιατί δεν μπορώ να πω ότι η Ανδορα η το Μονακό μεταξύ 2004-2006 πλουταιναν τον διαγωνισμό..

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ