?? ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ: Το RTL δεν θα επιστρέψει στο διαγωνισμό ούτε το 2020!

Το Λουξεμβούργο παρά την έντονη φημολογία για πιθανή επιστροφή στο διαγωνισμό το 2020, τελικώς δε θα επιστρέψει. Το κρατικό κανάλι της χώρας RTL, επιβεβαίωσε ότι δε θα επιστρέψει στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision την επόμενη χρονιά.

Συγκεκριμένα το κανάλι δήλωσε ότι πλέον επικεντρώνονται σε ειδησεογραφικά προγράμματα, παρά σε μουσικά και ψυχαγωγικά. Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του καναλιού, πρόσθεσε ότι η συμμετοχή στο διαγωνισμό θα προκαλέσει οικονομικά προβλήματα.

Όπως γίνεται αντιληπτό οι όποιες πιέσεις των φαν και της Anne-Marie David για επιστροφή της χώρας στο διαγωνισμό απέβησαν άκαρπες. Δείτε στο προηγούμενο μας άρθρο πως εξελίχθηκαν τα πράγματα και τι δήλωναν όλες οι πλευρές εκατέρωθεν.

Επομένως, το Λουξεμβούργο εντάσσεται με την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Ανδόρα και τη Σλοβακία στον κατάλογο των χωρών που έχουν επιβεβαιώσει την απουσία τους από την Eurovision 2020 της Ολλανδίας.

Το Λουξεμβούργο συμμετείχε τελευταία φορά στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 1993. Εκπροσωπήθηκε από τους Modern Times με το τραγούδι «Donne-moi une chance«, τελείωσε στην 20η θέση με 11 πόντους.

Η χώρα σχεδίαζε να επιστρέψει στο διαγωνισμό στα μέσα της δεκαετίας του 2000. Το 2004, το Λουξεμβούργο ανακοινώθηκε ως μία από τις χώρες που επέστρεφαν ή έκαναν ντεμπούτο στο διαγωνισμό εκείνης της χρονιάς μαζί με την Ανδόρα, την Αλβανία και τη Λευκορωσία. Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας όμως, αποχώρησε πριν από τον διαγωνισμό λόγω οικονομικών ζητημάτων.

Θα επιθυμούσατε την επιστροφή της χώρας μελλοντικά; Ποια συμμετοχή είναι η αγαπημένη σας;

[Πηγή άρθρου: esctoday.com]

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ