?? JUNIOR EUROVISION 2019: H Melani García θα εκπροσωπήσει την Ισπανία!

Στο προηγούμενο άρθρο μας, σας γνωστοποιήσαμε τις 19 χώρες που θα λάβουν μέρος στον φετινό, 17ο διαγωνισμό τραγουδιού της Junior Eurovision. Ανάμεσα σε αυτές συναντήσαμε και την Ισπανία, η οποία κάνει την επανεμφάνισή της στον εν λόγω διαγωνισμό έπειτα από δεκατρία χρόνια απουσίας!

Σήμερα, ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας, TVE, ανακοίνωσε επίσημα πως την Ισπανία θα εκπροσωπήσει η νεαρή Melani García Gaspar. Η επιλογή της 12χρονης τραγουδίστριας έγινε εσωτερικά μιας και η απόφαση του καναλιού ήταν να γίνει απευθείας ανάθεση στον εκπρόσωπο της χώρας. Το κομμάτι με το οποίο η Ισπανία θα κάνει το περιβόητο come back στη Junior Eurovision θα ανακοινωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Melani García Gaspar είναι η δεύτερη εκπρόσωπος για τη φετινή Junior Eurovision το όνομα της οποίας ανακοινώνεται επίσημα μιας και η Βόρεια Μακεδονία έχει ήδη ανακοινώσει πως θα εκπροσωπηθεί από την 14χρονη Mila Moskov.

Ποια είναι η Melani García Gaspar;

Η Melani García Gaspar γεννήθηκε τον Ιούνιο του 2007 και από νωρίς εξέφρασε την αγάπη της για τη κλασσική μουσική. Στα οχτώ της χρόνια έγινε μέλος της τοπικής χορωδίας της Βαλένθια ενώ τις περισσότερες ώρες τις πέρναγε στο σπίτι της μαθαίνοντας μόνη της να τραγουδά όπερα! Στα δέκα της μόλις χρόνια συμμετείχε στο talent show “The Voice Kids” (το αντίστοιχο “The Voice” για παιδιά). Στις blind auditions ερμήνευσε το “O Mio Babbino Caro”, μία από τις πιο γνωστές άριες που έχει συνθέσει ο Giacomo Puccini, σοκάροντας θετικά τους κριτές!

O μέντοράς της Ramón Melendi Espina στην ομάδα του οποίου επέλεξε η ίδια να ανήκει, τη βοήθησε να αναδείξει το ταλέντο της βάζοντάς την να ερμηνεύσει δύσκολες άριες μεταξύ των οποίων τα “Nessun Dorma” και “Prince Igor”. Στον τελικό γύρο, η μικρή Melani κατάφερε να αναδειχθεί νικήτρια του show!

Στις 29 Ιουνίου 2018 η Melani κυκλοφόρησε το πρώτο της single “Vivo por ella”, μια Ισπανική διασκευή της μεγάλης Ιταλόφωνης επιτυχίας του Andrea Boccelli “Vivo per lei”. Το 2019 κυκλοφόρησε η δεύτερη δισκογραφική δουλειά της με τίτλο “O Sole Mio”, που ήταν επίσης διασκευή του γνωστού Ιταλικού οπερατικού τραγουδιού. Πρόσφατα η νεαρή και ανερχόμενη καλλιτέχνης, συμμετείχε στην παράσταση “We Love Queen” στην Ισπανία κατά τη διάρκεια της οποίας είχε την ευκαιρία να ερμηνεύσει το κομμάτι “Barcelona” των Freddy Mercury και Montserrat Caballé. Τον Ιούλιο του 2019, το Ισπανικό κρατικό κανάλι TVE ανακοίνωσε τη συμμετοχή της Melani στη Junior Eurovision της ίδιας χρονιάς μιας και οι υπεύθυνοι του καναλιού την επέλεξαν εσωτερικά για την εκπροσώπηση της χώρας.

Η Ισπανία στη Junior Eurovision! 

H Ισπανία ξεκίνησε να συμμετέχει στη Junior Eurovision το 2003. Εκτέλεσε ένα εξαιρετικό ντεμπούτο μιας και η συμμετοχή της χώρας “Desde el cielo” με ερμηνευτή τον νεαρό  Sergio κατάφερε να τερματίσει στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας συγκεντρώσει συνολικά 125 βαθμούς! Την επόμενη χρονιά, ο… σίφουνας María Isabel κατάφερε να σαγηνέψει όλη την Ευρώπη και να κερδίσει τη πρώτη θέση στον διαγωνισμό χάρη στη χαριτωμένη συμμετοχή της “Antes muerta que sencilla” (171 βαθμοί). Ακόμη μία δεύτερη θέση ήρθε για την Ισπανία, το 2005, χάρη στον καλλίφωνο Antonio José ο οποίος ξεσήκωσε το Ethias Arena του Βελγίου με την ερμηνεία του στο flamenco style κομμάτι “Te traigo flores” (146 βαθμοί). Η τελευταία μέχρι στιγμής Ισπανική συμμετοχή στη Junior Eurovision ήρθε το 2006 όταν τη χώρα εκπροσώπησε ο Dani Fernández με τη ραδιοφωνική μπαλάντα “Te doy mi voz” (4η θέση / 90 βαθμοί).

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον 17ο διαγωνισμό τραγουδιού της Junior Eurovision! 

Πηγή: TVE, Junior Eurovision 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ