🇦🇱 ΑΛΒΑΝΙΑ: Ο νικητής του Festivali i Këngës 58 θα πάει Ολλανδία!

Η Αλβανία, μέσω του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού της οργανισμού RTSH, επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της στη Eurovision 2020! Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε επίσημα ότι ο νικητής του φετινού εθνικού φεστιβάλ της χώρας Festivali i Këngës, που θα διεξαχθεί τον προσεχή Δεκέμβριο, θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο διαγωνισμό της Eurovision στην Ολλανδία.

Ως γνωστόν, η Αλβανία, τα τελευταία χρόνια μέσω του Festivali i Këngës, είναι η πρώτη χώρα που επιλέγει εκπρόσωπο και τραγούδι μέσω εθνικού τελικού για την  Eurovision. Όπως σας έχουμε ενημερώσει με άρθρο μας εδώ, η διαδικασία υποβολής των τραγουδιών για το Festivali i Këngës 58 έχει ξεκινήσει από τα τέλη Μαϊου, για τους τραγουδιστές και τους συνθέτες από όλη την Αλβανία οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο Διαγωνισμό.

Στο διαγωνισμό του Τελ Αβίβ την χώρα εκπροσώπησε η Jonida Maliqi, νικήτρια του περσινού Festivali i Këngës, η οποία και κατέλαβε την 17η θέση στο Τελικό (90 βαθμοί) με το τραγούδι της “Ktheju tokës”.

[Πηγή: RTSH]


Η Ιστορία της 🇦🇱 Αλβανίας στη Eurovision με μια ματιά…

 • Έχει ήδη 16 συμμετοχές, από τις οποίες 9 φορές προκρίθηκε σε Μεγάλο Τελικό.
 • Η πρώτη της συμμετοχή ήταν το 2004 με το τραγούδι «The image of you» και την Anjeza Shahini (7η θέση – 106 βαθμούς).
 • Δεν έχει ακόμα νίκη, και η καλύτερή της θέση ήταν η  (146 βαθμούς) το 2012 που έλαβε με το τραγούδι «Suus» και την Rona Nishliu
 • Η χειρότερή της θέση (17η – 49 βαθμούς στον ημιτελικό) ήταν το 2007 συμμετέχοντας με το «Hear my Plea» και τον Frederic Ndoci
 • Τους περισσότερους βαθμούς τους έχει λάβει από Βόρεια Μακεδονία, Ελλάδα και Ελβετία.
 • Τους περισσότερους βαθμούς τους έχει δώσει σε Ελλάδα, Ιταλία και Τουρκία μόνο στους Τελικούς, σε Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία συνολικά.

Written by 

Related posts

2 Thoughts to “🇦🇱 ΑΛΒΑΝΙΑ: Ο νικητής του Festivali i Këngës 58 θα πάει Ολλανδία!”

 1. Πέτρος Τ.

  Πότε ήταν η Ιταλία σε ημιτελικό και δεν το θυμάμαι;

  1. Ioannis Daniil

   Αγαπητέ φίλε, έχεις δίκιο. Εκ παραδρομής γράφτηκε για την Ιταλία, ως αφορά στη συνολική βαθμολογία (Τελικών και Ημιτελικών), γιατί αυτό εννοούσαμε. Διορθώθηκε και σε ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή σου και την επισήμανσή σου! Καλό καλοκαίρι!

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ