JUNIOR EUROVISION 2019: Δεκαεννέα χώρες διεκδικούν το βραβείο!

Δεκαεννέα χώρες θα… “μοιραστούν τη χαρά” στις 24 Νοεμβρίου 2019 στα πλαίσια του 17ου διαγωνισμού τραγουδιού της παιδικής Eurovision.

Με κεντρικό σύνθημα “Share the joy” η όμορφη πόλη Gliwice της Πολωνίας θα υποδεχθεί τις συμμετοχές και τις αποστολές από δεκαεννέα χώρες για να αναδείξει μόνο μία ως μεγάλη νικήτρια.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της EBU και της διοργάνωσης της Junior Eurovision 2019 οι δεκαεννέα χώρες που θα λάβουν μέρος στον φετινό διαγωνισμό παιδικού τραγουδιού είναι οι:

  1. Αλβανία
  2. Αρμενία
  3. Αυστραλία
  4. Λευκορωσία
  5. Γαλλία
  6. Γεωργία
  7. Ιρλανδία
  8. Ιταλία
  9. Καζακστάν
  10. Μάλτα
  11. Βόρεια Μακεδονία
  12. Πολωνία
  13. Πορτογαλία
  14. Ρωσία
  15. Σερβία
  16. Ισπανία
  17. Ολλανδία
  18. Ουκρανία
  19. Ουαλία

H Ουαλία και το Καζακστάν θα συμμετάσχουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον διαγωνισμό μετά το ντεμπούτο τους στον αντίστοιχο περσινό ενώ το Ισραήλ και το Αζερμπαϊτζάν δηλώνουν απουσία. Μεγάλη έκπληξη η επιστροφή της Ισπανίας έπειτα από απουσία δεκατριών ολόκληρων ετών! Η χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου που έλαβε μέρος στη Junior Eurovision τη πρώτη χρονιά (2003) μετρούσε μόλις τέσσερις συμμετοχές όμως όλες ιδιαίτερα επιτυχημένες βαθμολογικά αφού ποτέ καμία της συμμετοχή δεν τερμάτισε εκτός πρώτης πεντάδας, με αποκορύφωμα τη νίκη της το 2004 χάρη στη María Isabel και το “Antes muerta que sencilla”.

Η Ελλάδα θα είναι απούσα από τον διαγωνισμό για 11η συνεχόμενη χρονιά ενώ η Κύπρος επίσης δήλωσε πως δεν θα επιστρέψει στον διαγωνισμό φέτος με τη τελευταία της συμμετοχή μέχρι στιγμής να είναι το 2017.

Από τις δεκαεννέα διαγωνιζόμενες χώρες μόλις μία μέχρι στιγμής έχει ανακοινώσει επίσημα τον εκπρόσωπό της. Ο λόγος για τη Βόρεια Μακεδονία η οποία θα εκπροσωπηθεί στον διαγωνισμό από την 14χρονη Mila Moskov. Το κομμάτι με το οποίο η νεαρή Mila θα διαγωνισθεί τον Νοέμβριο στο Gliwice της Πολωνίας θα ανακοινωθεί μέσα στον Αύγουστο.
Για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον 17ο διαγωνισμό τραγουδιού για παιδιά μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece! 
Πηγή: junioreurovision.tv 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ