?? ΕΛΒΕΤΙΑ: Θα δώσει το “παρών” στη Eurovision 2020!

Η Ελβετία, όπως ήταν αναμενόμενο, επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της στον 65ο Διαγωνισμό της Eurovision που θα διεξαχθεί το 2020 στην Ολλανδία. Η χώρα που διοργάνωσε και κέρδισε με τη Lys Assia τον πρώτο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 1956, μετά την πρόσφατη επιτυχία που σημείωσε ο Luca Hänni κατακτώντας την τέταρτη θέση με 364 βαθμούς, συνεχίζει και το 2020 με την ίδια επιτυχημένη μαγική συνταγή η οποία της χάρισε το πολύ καλό αποτέλεσμα το Μάιο στο Τελ Αβίβ.

Το SRF καλεί λοιπόν νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη συμμετοχή της χώρας στον διαγωνισμό του 2020 από τις 2 μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου. Όπως και πέρσι, ένα πάνελ 100 ακροατών και μια διεθνής κριτική επιτροπή ειδικών θα αναλάβουν να επιλέξουν τον εκπρόσωπο και το τραγούδι της Ελβετίας για το 2020. Τόσο ο καλλιτέχνης όσο και το τραγούδι θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία από τους τηλεοπτικούς φορείς SRF, RTS, RSI και RTR.

Μέχρι στιγμής, έντεκα ακόμη χώρες έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στη Eurovision 2020. Πρόκειται για τις: Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Φινλανδία, Άγιος Μαρίνος, Τσεχία, Γερμανία, Βέλγιο, Αυστραλία, Λιθουανία και φυσικά τη διοργανώτρια χώρα Ολλανδία.


Η Ιστορία της Ελβετίας στη Eurovision με μια ματιά…

  • H Ελβετία ξεκίνησε να λαμβάνει μέρος στον διαγωνισμό το 1956, με πρώτο εκπρόσωπο τη Lys Assia, η οποία και κέρδισε τον πρώτο διαγωνισμό.
  • Έχει συμμετάσχει συνολικά στον διαγωνισμό 60 φορές, συμμετέχοντας 49 φορές στον τελικό.
  • Μετράει μόλις τέσσερις απουσίες: το 1995, το 1999, το 2001 και το 2003 λόγω κακών αποτελεσμάτων σε προηγούμενους διαγωνισμούς..
  • Η υψηλότερη θέση στην οποία έχει βρεθεί είναι η πρώτη, δύο φορές. Η πρώτη το 1956 και η δεύτερη το 1988.
  • Στον φετινό διαγωνισμό, η χώρα τερμάτισε στην 4η θέση του τελικού με τον Luca Hänni και το τραγούδι “She got me”συγκεντρώνοντας 364 βαθμούς.

Μείνετε με τον OGAE Greece για όλα τα νέα για την επιλογή της συμμετοχής της Ελβετίας στη Eurovision 2020!

[Πηγή: SRF]

 

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ