?? ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Πέντε πόλεις υπέβαλαν υποψηφιότητα για τη διοργάνωση της Eurovision 2020!

Άποψη των πέντε υποψήφιων πόλεων για τη διοργάνωση της Eurovision 2020 (Άρνεμ, Μάαστριχτ, Ρότερνταμ, Χερτόγκενμπος και Ουτρέχτη)

Ο επόμενος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα φιλοξενηθεί σε μία από τις πέντε ολλανδικές πόλεις που κατέθεσαν την υποψηφιότητά τους, σήμερα, στον επίσημο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της χώρας (NPO) και την EBU. Πρόκειται για το Άρνεμ, το Μάαστριχτ, την Ουτρέχτη, το Ρότερνταμ και το Χερτόγκενμπος.

Η Shula Rijxman, υπεύθυνη του NPO, που παρέλαβε τους φακέλους των υποψηφίων πόλεων για τη Eurovision 2020 - NPO
Η Shula Rijxman, υπεύθυνη του NPO, που παρέλαβε τους φακέλους των υποψηφίων πόλεων για τη Eurovision 2020 – NPO

Συγκεκριμένα, η πόλη της Ουτρέχτης παρέδωσε τον φάκελο της υποψηφιότητάς της με μια ποδηλάτισσα, την Karen Poot, η οποία δήλωσε: «Η Ουτρέχτη ήθελε να είναι παιχνιδιάρικη και διαφορετική, δύο λέξεις που περιγράφουν τέλεια την πόλη, αλλά και επειδή η ποδηλασία είναι υγιής, ιδιόμορφη και βιώσιμη».

Στη συνέχεια, η δήμαρχος του Μάαστριχτ, Annemarie Penn-te Strake, ανέφερε: «Έχουμε δουλέψει πραγματικά σκληρά τους τελευταίους δύο μήνες και αυτή η διαδικασία μας έχει φέρει τόσα πολλά ήδη. Μπορούμε να το κάνουμε, μπορούμε να διεκπεραιώσουμε ό,τι έχει ζητηθεί. Το Μάαστριχτ είναι μια πόλη σε μια περιοχή που εκτιμά την ενότητα, την ποιότητα, την αξιοπιστία και τη δημιουργικότητα». Άλλωστε, σύμφωνα με το ad.nl, η συγκεκριμένη υποψηφιότητα φέρεται να συγκεντρώνει την προτίμηση των ιθυνόντων λόγω του ότι είναι «ευρωπαϊκή», καθώς εκεί υπεγράφη η ομώνυμη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πριν από 17 χρόνια.

Ο δημοτικός σύμβουλος του Χερτόγκενμπος που είναι επιφορτισμένος με ζητήματα Πολιτισμού, Mike van der Geld, τόνισε από την πλευρά του: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα πάρτι της Eurovision. Είμαστε υπέρ της καινοτομίας και της δημιουργίας, αλλά και της παράδοσης και της φιλοξενίας».

Ο Said Kasmi, δημοτικός σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού του Ρότερνταμ, υποστήριξε -μεταξύ άλλων- κατά την παράδοση του φακέλου υποψηφιότητας της πόλης: «Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision πρεσβεύει το να είσαι ο εαυτός σου, την ποικιλομορφία, την αφοσίωση και αυτές είναι λέξεις που περιγράφουν την πόλη μας και τους κατοίκους μας, 175 διαφορετικών εθνικοτήτων».

Ο δήμαρχος του Άρνεμ, Ahmed Marcouch, σημείωσε -ανάμεσα σε άλλα- κατά την παρουσίαση υποψηφιότητας της πόλης: «Είμαστε πολύ περήφανοι που η Ολλανδία θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2020 και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Duncan (σ.σ. Laurence) γι’ αυτό. Το Άρνεμ είναι μια πολύ φιλόξενη πόλη και όλοι γνωρίζουν την ιστορία του, ιδίως όταν σκέφτεστε τη Μάχη του Άρνεμ (σ.σ. 1944). Άλλωστε, θα γιορτάσουμε τα 75 χρόνια ελευθερίας το 2020».

Η τελική απόφαση θα ληφθεί από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Ολλανδίας (NPO), που έχει αναλάβει τη διοργάνωση της Eurovision 2020 χάρη στη νίκη του Duncan Laurence, αλλά και την EBU. Η πόλη που θα φιλοξενήσει τον μουσικό θεσμό, τον επόμενο Μάιο, θα ανακοινωθεί στα τέλη Αυγούστου βάσει του τωρινού χρονοδιαγράμματος.

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ