Υπό παραίτηση το Δ.Σ. της ΕΡΤ!

Ραδιομέγαρο ΕΡΤ

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη φέρνει και σαρωτικές αλλαγές στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, καθώς ο εξ απορρήτων του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνος Ζούλας, λέγεται ότι ζήτησε την παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ.

Το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ αποτελείται από έξι μέλη και, συγκεκριμένα, από τους Χριστόφορο-Ευτύχιο Λεοντή, Ιωάννη Δρόσο, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Ελευθέριο Αρβανίτη, Αικατερίνη Τσατσαρώνη και Αριστοτέλη Μεταξά.

Ήδη, ο Ιωάννης Δρόσος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, και ο Μιχάλης Ψύλος, πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, ο οποίος τους ζήτησε να παραμείνουν στη θέση τους μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας αντικατάστασής τους.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες του ethnos.gr, οι διαδικασίες θα είναι fast track και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα έχει επιλεγεί πριν από τις 9 Αυγούστου, όταν δηλαδή και αρχίζουν οι εργασίες του Θερινού Τμήματος της Βουλής.

Φυσικά, κάθε απόφαση σχετικά με τη συμμετοχή της Ελλάδας στον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision θα ληφθεί από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ.

Τι υποστηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου

Από το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, δόθηκαν διευκρινίσεις ως προς τις παραιτήσεις των κ.κ. Δρόσου και Ψύλου.

Όπως αναφέρει το cnn.gr, από το Μέγαρο Μαξίμου τονίζεται ότι «ουδείς ζήτησε τις παραιτήσεις των κ.κ. Δρόσου και Ψύλου. Και οι δυο τις υπέβαλαν χωρίς καμία προηγουμένη επικοινωνία της νέας κυβέρνησης μαζί τους».

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

10 ΣΧΟΛΙΑ

    • Μα τι το λες συνέχεια? Τι καλό έχει κάνει ο Καλημέρης και ανυπομονείς να έρθει?

      • Ας τα πάρουμε από την αρχή! 1ον αν δε ξέρεις τον διαγωνισμό Χρόνια μην μπαινεις στον κόπο να γράψεις! 2ον ο Τζωνι Καλημερης ήταν ο άνθρωπος που με τις επιλογές του έφερε τις μεγαλες επιτυχίες στην Ελλάδα και φυσικά την νίκη της Έλενας Παπαρίζου! Γράφετε που γράφετε ας είστε παρακαλώ λίγο πιο ενημερωμένοι!

    • Απο περιέργεια ρώτησα, όχι για να σου την πω, οπότε η επιθεσή σου δεν πιάνει τόπο.
      Ο Καλημέρης όμως ελπίζω να βοηθήσει να στείλουμε κάτι σύγχρονο και όχι κάτι τύπου throwback στο 2005

  1. Στο καλό Συριζαιοι ακόμα και στην Eurovision χάλια πήγαμε.Μακαρι να επιστρέψει ο Ελληνικός τελικός.

  2. Αλλο ενα πράγμα το οποίο ειχα προβλέψει… Μαζί με την κυβέρνηση αλλάζει και η ΕΡΤ.. Η ΕΡΤ ηταν ενα συριζιακο μόρφωμα και μαζί με αυτό πηγαίναμε και αίσχος στην Eurovision.. Τώρα η ΕΡΤ θα αναγκαστεί να αλλάξει και προφανώς θα βελτιωθει και η επίδοση μας στον διαγωνισμό όπως προ του 2014..

  3. Τι σχέση έχει η κυβέρνηση με τις επιδόσεις μιας χώρας τη Eurovision; (για τα σχόλια που γραφετε το λέω) Η Κύπρος από το 2013 έχει ΔΗΣΥ και έχει φέρει και αποκλεισμό και δεύτερη θέση. Οι χώρες δλδ που τα πάνε καλά είναι λόγω της κυβέρνησης;

    • Όχι, οι χώρες που τα πάνε καλά στον διαγωνισμό, είναι επειδή υπάρχει διαφάνεια σε αυτές. Όμως σε μία χώρα όπως στην Ελλάδα, όπου το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοσίας Τηλεόρασης αλλάζει όταν αλλάζουν και οι κυβερνήσεις της χώρας τότε καταλαβαίνεις ότι κάτι πάει στραβά.
      Τέλος πάντων, ελπίζω να βάλουν επί κεφαλή στο θέμα eurovision κάποιον που ξέρει από τηλεόραση (γκουχ Τζώνης Καλημέρης γκουχ), γιατί τα τελευταία χρόνια (2018,2019) το πρόβλημα μας περισσότερο ήταν στο τηλεοπτικό/σκηνοθετικό που δεν μπορούσε να αποδοθεί σωστά… Και δεν έφταιγε η κακιά ebu, αλλά η απειρία των ανθρώπων που τους ανατέθηκε η δουλειά αυτή (Chali Jennings και Έφη Γούση, η μία είναι χορογράφος και η άλλη φωτογράφος)…

  4. Εντάξει τα τελευταία χρόνια είδαμε χωρες που παραδοσιακά μοίραζαν 8αρια, 10αρια και 12αρια στην Ελλάδα να μην δίνουν τίποτα (πχ Σερβία, Σαν Μαρίνο, κλπ). Δε φταίει μόνο η ΕΡΤ γι αυτό, σίγουρα με ένα καλό τραγούδι και μια καλή σκηνική παρουσία δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα αλλά όταν δε σε συμπαθεί κάνεις στην Ευρώπη και στο δείχνει επί χρόνια τι άλλο μπορείς να περιμένεις;

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ