Eurovision Young Musicians: Στο Ζάγκρεμπ ο διαγωνισμός του 2020!

Ο διαγωνισμός νέων μουσικών της EBU (Eurovision Young Musicians) διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια σε κάποια Ευρωπαϊκή πόλη (η οποία επιλέγεται από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση) και έχει σκοπό να αναδείξει νέους (ηλικίας 12-21) και ταλαντούχους μουσικούς απ’ όλη τη Γηραιά Ήπειρο.

Σε λιγότερο από ένα χρόνο από σήμερα και συγκεκριμένα στις 21 Ιουνίου 2020 η EBU θα διεξάγει τον 20ο κατά σειρά Eurovision Young Musicians Contest. Στο εγχείρημα αυτό θα τη βοηθήσει το κρατικό κανάλι της Κροατίας HRT μιας και η πόλη που αποφασίσθηκε να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό του χρόνου είναι το Ζάγκρεμπ!

Νέοι μουσικοί από όλη την Ευρώπη θα εμφανιστούν σε υπαίθρια σκηνή στην πλατεία King Tomislav της Κροατικής πρωτεύουσας ενώ ο τελικός έχει προγραμματιστεί να συμπέσει με τη Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής!

Γνωρίζουμε ότι το HRT θα παράγει ένα φαντασμαγορικό show που θα επιτρέψει στους νέους μουσικούς να λάμψουν! Αυτός ο διαγωνισμός εδραίωσε κάποια από τα μεγαλύτερα αστέρια της κλασσικής μουσικής ανά τον κόσμο και αναμένουμε να γνωρίσουμε τα επόμενα μεγάλα ονόματα, το επόμενο καλοκαίρι” δήλωσε ο Executive Supervisor της EBU κ. Jan Ola Sand. 

Τις δηλώσεις του Jan Ola Sand συνέχισε ο Γενικός Διευθυντής του HRT κ. Kazimir Bačić:

Είναι ιδιαίτερη τιμή για το HRT να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό των νέων μουσικών στο Ζάγκρεμπ! Θα διοργανώσουμε τον διαγωνισμό για πρώτη φορά και είμαστε όλοι πολύ υπερήφανοι γι’ αυτό! Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συνεργασία μας με το Κροατικό Υπουργείο Πολιτισμού για τις ανάγκες της εκδήλωσης αυτής. Ως χώρα η οποία είναι ευρέως γνωστή για τα μουσικά της ταλέντα καθώς και για τη μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά της, η Κροατία και συγκεκριμένα το Ζάγκρεμπ δηλώνει έτοιμο για την υπέροχη αυτή εμπειρία! Θα θέλαμε όλοι μας να ευχαριστήσουμε την EBU για την ευκαιρία που μας δόθηκε.”

Υπενθυμίζουμε ότι ο διαγωνισμός του 2018 διεξάχθηκε στο Εδιμβούργο (Ηνωμένο Βασίλειο) και βρήκε μεγάλο νικητή τον 18χρονο Ivan Bessonov από τη Ρωσία, ο οποίος διαγωνίσθηκε παίζοντας πιάνο. Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στον ίδιο διαγωνισμό ήταν ο 17χρονος κιθαρίστας Θάνος Τζανετάκης. Δυστυχώς, η χώρα μας δεν κατάφερε να προκριθεί στη φάση του Τελικού παρά την αρκετά καλή απόδοση του εκπροσώπου μας στη κιθάρα (Μπορείτε να δείτε την εμφάνισή του ΕΔΩ). 

Για την ιστορία, η Ελλάδα ξεκίνησε να λαμβάνει μέρος στον εν λόγω διαγωνισμό το 1990. Έκτοτε έχει καταφέρει να εμφανισθεί σε τελικό γύρο μόνο τρεις φορές από τις οποίες τη μία, το 2008, κατάφερε να φτάσει μέχρι τη κορυφή κερδίζοντας τη πρώτη θέση ανάμεσα στις 16 συμμετοχές. Εκπρόσωπός μας τότε ο ταλαντούχος Διονύσης Γραμμένος ο οποίος έπαιξε κλαρινέτο.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις που αφορούν στον διαγωνισμό νέων μουσικών της EBU “Eurovision Young Musicians”! 

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ