EUROVISION 2020: Έξι υποψήφιες διοργανώτριες πόλεις!

Η Ολλανδία έχει πάρει ζεστά το θέμα της διοργάνωσης της επόμενης Eurovision και ήδη έχει αρχίσει τις πρώτες ενέργειες σχετικά με την επιλογή της διοργανώτριας πόλης, η οποία είναι ένα από τα πιο σημαντικά θέματα της διεξαγωγής του διαγωνισμού.

Όπως έχουμε ήδη ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο μας (το οποίο μπορείτε αναλυτικά να διαβάσετε ΕΔΩ) οι τρεις τηλεοπτικοί φορείς της Ολλανδίας, NPO, NOS και AVROTROS έχουν ήδη γνωστοποιήσει τα κριτήρια που χρειάζονται για την επιλογή της πόλης που θα φιλοξενήσει τον Μάιο του 2020 τον δημοφιλή διαγωνισμό τραγουδιού της EBU. Ήδη κάποιες πόλεις είχαν προταθεί ως κατάλληλες, ανάμεσα στις οποίες και η Χάγη που έχει φιλοξενήσει τον διαγωνισμό παλαιότερα δις (1976, 1980). Πλέον όμως, η διοικητική πρωτεύουσα της Ολλανδίας φαίνεται να μην ενδιαφέρεται πια για την φιλοξενία του 65ου διαγωνισμού τραγουδιού δεδομένου ότι δεν πληρεί πλήρως τις απαραίτητες προϋποθέσεις σχετικά με τον χώρο διεξαγωγής του θεσμού.  Συγκεκριμένα, ο μόνος χώρος που βολεύει για τις ανάγκες της Eurovision είναι το στάδιο ADO το οποίο όμως είναι ανοιχτό και οι ειδικοί επιβεβαίωσαν ότι δεν συμφέρει ούτε οικονομικά αλλά ούτε και χρονικά να δημιουργηθεί ειδική οροφή για να κλείσει το στάδιο. Παράλληλα, οι πολιτικοί της πόλης έδειξαν να στηρίζουν τη πόλη Ρότερνταμ για την διεξαγωγή του διαγωνισμού δηλώνοντας πως είναι η πλέον κατάλληλη πόλη για ένα τέτοιο γεγονός και πως θα μπορούν οι επισκέπτες να επωφεληθούν της κοντινής απόστασης των δύο αυτών πόλεων σε περίπτωση που χρειαστούν έξτρα δωμάτια σε ξενοδοχεία ενώ δεν παρέλειψαν να “δεσμευτούν” με πολλές εκδηλώσεις και βραδιές eurovision ειδικά για το κοινό που επιθυμεί να επισκεφθεί τη Χάγη.

Την απόφαση της Χάγης ακολούθησαν και δύο ακόμη πόλεις: το Leeuwarden και η Breda με τη πρώτη να δηλώνει πως το υποψήφιο στάδιο που διαθέτει είναι ιδιαίτερα χαμηλοτάβανο για ένα μεγάλο event όπως η Eurovision ενώ η δεύτερη δήλωσε πως δεν θα αντέξει οικονομικά την όλη διοργάνωση παρά το γεγονός ότι διαθέτει στάδιο που πληρεί τις προϋποθέσεις.

Με τις αποχωρήσεις αυτές πλέον έξι πόλεις είναι διαθέσιμες στη… πάλη της επιλογής! Ο λόγος για τις πόλεις Amsterdam (τη πρωτεύουσα της χώρας), Arnhem, Den Bosch, Maastricht, Rotterdam και Utrecht. Η διορία επίσης κατάθεσης του φακέλου ενδιαφέροντος για την διοργάνωση και τη διεξαγωγή της Eurovision 2020 στους τρεις κρατικούς φορείς της χώρας λήγει στις 10 Ιουλίου 2019 ενώ η επίσημη ανακοίνωση της διοργανώτριας πόλης του 65ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision αναμένεται να γίνει τον Αύγουστο. Αξίζει να αναφερθεί επιπλέον, ότι ακόμη δεν έχουν αποκαλυφθεί επίσημα οι ημερομηνίες διεξαγωγής του διαγωνισμού, με τις πρώτες ανεπίσημες συζητήσεις όμως να θέτουν πιο πιθανές ημερομηνίες κάποιες από το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου του 2020.

Εσείς ποια από τις έξι υποψήφιες πόλεις θα θέλατε να αναλάβει τη διεξαγωγή και τη διοργάνωση της Eurovision 2020; 

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη διεξαγωγή της Eurovision 2020! 

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η διαμονή στην Ολλανδία είναι πανάκριβη σε κανονικές περιόδους, ούτε καν θέλω να σκεφτώ πόσο θα πάνε τα ξενοδοχεία.

    Το Ρότερνταμ συνδέεται με μέτρο με την Χάγη, ενώ με το γρήγορο τρένο είναι μόλις 20 λεπτά από το Άμστερνταμ.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ