?? JUNIOR EUROVISION 2019: Χωρίς τη συμμετοχή της Κύπρου!

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Κύπρος θα απουσιάζει από τον παιδικό διαγωνισμό τραγουδιού της EBU, Junior Eurovision, ύστερα από αντίστοιχη απόφαση του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος του νησιού της Αφροδίτης. Η απόφαση αυτή, όπως τόνισε η κ. Εύη Παπαμιχαήλ στο Eurofestivales, οφείλεται σε “απόφαση διαχείρισης” των υπεύθυνων του καναλιού.

Υπενθυμίζουμε πως ο διαγωνισμός Junior Eurovision 2019 θα είναι ο 17ος κατά σειρά διαγωνισμός τραγουδιού για παιδιά και θα διοργανωθεί από την Telewizja Polska (TVP) στη πόλη Gliwice της Πολωνίας στις 24 Νοεμβρίου 2019, υπό το σύνθημα “Share the joy” (Μοιράσου τη χαρά).

Μέχρι στιγμής, δεκατρείς χώρες έχουν επιβεβαιώσει επισήμως τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό. Αυτές είναι η Αλβανία, η Αυστραλία, το Αζερμπαϊτζάν, η Γαλλία, η Γεωργία, η Ιρλανδία, η Ολλανδία, η Βόρεια Μακεδονία, η Πορτογαλία, η Ρωσία, η Ουκρανία, η Ουαλία και φυσικά η διοργανώτρια χώρα Πολωνία.

H Κύπρος στη Junior Eurovision 

Η Κύπρος έλαβε μέρος στη Junior Eurovision για πρώτη φορά το 2003, στη πρώτη διοργάνωση του θεσμού. Εκπρόσωπος της χώρας ήταν η Θεοδώρα Ράφτη η οποία ερμήνευσε τη μπαλάντα “Μια ευχή” καταλαμβάνοντας την 14η θέση ανάμεσα σε 16 συμμετοχές. Έκτοτε, η Κύπρος στον εν λόγω διαγωνισμό μετρά συνολικά εννέα (9) συμμετοχές, αν υπολογίσουμε ότι τις χρονιές 2010, 2011, 2012, 2013, 2015 και 2018 δεν έστειλε συμμετοχή ενώ η επιλεγμένη συμμετοχή της για το 2005 (“Τσίρκο” / Ρένα Κυριακίδη) αποσύρθηκε. Η υψηλότερη θέση της στην ιστορία της Junior Eurovision είναι η 8η θέση την οποία έχει πετύχει δύο φορές: το 2004 χάρη στον Μάριο Τοφή και τη συμμετοχή “Όνειρα” και το 2006 με τη συμμετοχή “Αγόρια, Κορίτσια” σε ερμηνείες των Λούης Παναγιώτου και Χριστίνας Χριστοφή. Η τελευταία μέχρι στιγμής εμφάνιση της Κύπρου στη Junior Eurovision ήταν το 2017 όταν η χώρα εκπροσωπήθηκε από την Nicole Νικολάου και το τραγούδι “I Wanna be a star”. Η συμμετοχή δυστυχώς κατέλαβε τη τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας συγκεντρώσει συνολικά 45 βαθμούς.

Θα θέλατε τόσο η Κύπρος όσο και η Ελλάδα να επιστρέψουν στη Junior Eurovision; 

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον διαγωνισμό τραγουδιού για παιδιά!  

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Aπό το φιλμάκι λείπει η τελευταία κυπριακή συμμετοχή του 2017, με τη Νικόλ Νικολάου και το τραγούδι I WANNA BE A STAR!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ