🇧🇪 ΒΕΛΓΙΟ: Με απευθείας ανάθεση ο εκπρόσωπος για το 2020!

Το παζλ των χωρών που θα συμμετέχουν στον 65ο Διαγωνισμό της Eurovision το 2020 στην Ολλανδία συμπληρώνεται. Μια από τις πρώτες χώρες  που επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της είναι το γειτονικό στην Ολλανδία, Βέλγιο.

Το VRT, ο φλαμανδικός τηλεοπτικός φορέας της χώρας επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του Βελγίου στον διαγωνισμό της Eurovision το 2020. Έδωσε  μάλιστα πληροφορίες για την διαδικασία της επιλογής του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει τη χώρα, η οποία δεν είναι άλλη από την απευθείας ανάθεση. Βλέπουμε πως το Βέλγιο, παρά τα δύο συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα (αποκλεισμοί από τον τελικό το 2018 και το 2019) επιμένει στην επιλογή του εκπροσώπου του με απευθείας ανάθεση και όχι με κάποιο ανοιχτό διαγωνισμό. Στην ίδια λογική, βέβαια, κινείται και ο έτερος τηλεοπτικός φορέας της χώρας, RTBF, ο οποίος τα τελευταία χρόνια δέχεται τραγούδια από δημιουργούς καθ’ όλη την διάρκεια της χρόνιας και επιλέγει επίσης με απευθείας ανάθεση τον εκπρόσωπό του (δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ).

Το Βέλγιο φέτος εκπροσωπήθηκε στη Eurovision 2019 από τον Eliot και το τραγούδι «Wake Up», σε σύνθεση και στίχους του ιδίου και του Pierre Dumoulin. Δεν κατάφερε να προκριθεί στον Μεγάλο Τελικό καθώς τερμάτισε στην 13η θέση συγκεντρώνοντας 70 βαθμούς (50 από τις κριτικές επιτροπές και 20 από το κοινό).

Πιστεύετε ότι πράττει σωστά το Βέλγιο επιμένοντας στην απευθείας ανάθεση εκπροσώπου; Πείτε μας στα σχόλια!

[Φωτογραφία:Youtube]

Written by 

Related posts

One Thought to “🇧🇪 ΒΕΛΓΙΟ: Με απευθείας ανάθεση ο εκπρόσωπος για το 2020!”

  1. Esc41

    Το Βέλγιο τα τελευταία χρόνια έχει θέμα με το staging και την φωνή του τραγουδιστή ενω τα τραγούδια τους ειναι πολυ ιδιαίτερα και τελεια… Γι αυτο πρέπει να προσέξουν αν θέλουν να περάσουν παλι..

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ