ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Η απάντηση της EBU στο LRT για τη βαθμολογία του Β’ Ημιτελικού!

Τα λάθη σχετικά με τη βαθμολογία του 64ου Διαγωνισμού της Eurovision είναι πάρα πολλά. Εξαιτίας ΄ενός τέτοιου λάθους, το LRT, ο τηλεοπτικός φορέας της Λιθουανίας, και η EBU βρίσκονται σε διαμάχη. Το λάθος αφορά τα αποτελέσματα της τηλεψηφοφορίας του ιταλικού κοινού στον δεύτερο ημιτελικό που εξέδωσε η RAI, τα οποία είναι διαφορετικά από αυτά που δημοσίευσε η EBU.Σαν αποτέλεσμα, η Λιθουανία έχασε το όνειρο του τελικού και στη θέση της προκρίθηκε σαν δέκατη χώρα η Δανία (δείτε εδώ περισσότερα)

Το LRT, ζήτησε επίσημα εξηγήσεις από την EBU σχετικά με αυτό το θέμα και σήμερα ήρθε η απάντηση εκ μέρους της. Σύμφωνα με την επίσημη τοποθέτηση της EBU, οι βαθμοί που αποδόθηκαν στον Β’ Ημιτελικό είναι έγκυροι και έχουν ελεγχθεί από το συνεργάτη της επί της ψηφοφορίας, την Digame. Χωρίς να γίνεται αιτιολόγηση της διαφοράς μεταξύ της βαθμολογίας που παρουσίασε η EBU και αυτής που παρουσίασε η RAI, η EBU ουσιαστικά επιρρίπτει ευθύνες στον Ιταλικό τηλεοπτικό φορέα για τη σύγχυση που έχει προκληθεί. Σημειώνεται επίσης, στην ανακοίνωση της EBU, ότι οι έγκυροι ψήφοι είναι όσοι προσμετρούνται κατά την χρονική περίοδο που το παράθυρο ψηφοφορίας είναι ανοιχτό και όχι όσοι είναι εκπρόθεσμοι.

Το LRT έχει έρθει σε επαφή με τη RAI για να αποσαφηνιστεί τι έχει ακριβώς συμβεί με τις δημοσιευμένες τηλεψηφοφορίες του ιταλικού κοινού.

Μείνετε συντονισμένοι στο www.ogaegreece.com για όλες τις εξελίξεις.

[Πηγή: LRT]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και η ξεφτίλα συνεχίζεται
    Κατάφεραν όπως ήταν αναμενόμενο με όλα αυτά που γίνονται χρόνια τώρα από κιτς παρουσίες φαν ένα βήμα πριν το ψυχίατρο από την υστερία, τα κακέκτυπα τραγουδιστών και η στημένη ψηφοφορία να οδηγήσουν στο απόλυτο μηδέν
    Ας κάτσουν με τους χαριτωμένους φαν να κάνουν διαγωνισμό και να ονομαστεί αλλιώς ή να προσθέσουν κάτι άλλο
    Κάναμε το διαγωνισμό λες και είναι παρελάσεις υπερηφάνειας όπως τις λεν άσχετα αν είναι το αντίθετο αλλά τόσο τους κόβει., κάθε καημένος πάει εκεί μπας και πουλήσει κανα cd εγχώρια ντύνονται καρναβάλια διατυμπανίζοντας την κατά αλλά διαφορετικότητα
    Δηλαδή η εμφάνιση της Κοντσιτα σας άρεσε ;
    Αρκετά πια με όλα τα καρναβάλια και τα trash
    Θυμίζει τα ξεκατινιάσματα στο παρελθόν της ελληνικής τηλεόρασης πια
    Και έχει ακόμη ο κατήφορος

    • Τάσος Κ θα σου πω τα εξής: Παρακολουθώ σε κάθε post σου να “σταζεις απίστευτη χολή” για καθετί που σχετίζεται με τη Eurovision. Άμα σε χαλάει, μην ασχολείσαι!!! Εδώ πάνω απ’ όλα είναι ένα δημόσιο βήμα συνάντησης ανθρώπων που γουστάρουν κ αγαπούν τη Eurovision κ θέλουν να την βλέπουν να βελτιώνεται. Τα δικά σου ομως σχόλια παραπέμπουν στη σπαστική γκομενα που μπαίνει σε μια αντροπαρεα την ώρα του τελικού του champions league λέγοντας τους “Ήθελα να ξερα τι σας αρέσει σε αυτή τη μαζική υποκουλτουρα”! Προσωπικά είμαι 45 χρονών, παρακολουθώ Eurovision εν γνώσει μου από το 1981 (και έχω δει σε βίντεο κ παλιότερους διαγωνισμούς). Δεν ειμαι κανενα καγκουροπαιδακι που ανακαλυψε το διαγωνισμο με το Παμε Στοιχημα (οπως αρκετοι εδω μεσα), και είμαι σε θέση να αντιληφθώ ότι ο διαγωνισμός (όπως κ καθετί άλλωστε) δεν θα μπορούσε να μεινει στάσιμος, αλλά εξελίσσεται όπως καθετί στη μουσική βιομηχανία κ την τέχνη. Και ίσως εν τέλει αυτό να είναι το μυστικό της επιτυχίας της: το ότι μπορεί κ επαναπροσδιοριζεται (πόσοι άραγε θεσμοί έχουν επιβιώσει 65 σχεδόν χρόνια?). Ας μη γινόμαστε λοιπόν τοξικοι κ στο κάτω κάτω όπως σου είπα άμα σε χαλάει κ άμα σου ταράζει η προβολή της όποιας διαφορετικότητας τα ρατσιστικά σου ενστικτα, μην την βλέπεις. Δεν σε πίεσε κανείς να γίνεις fan

  2. Mε λίγα λόγια, σηκώθηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι. Αντί να παραιτηθεί κανείς, κουνούν & το δάχτυλο από πάνω. Κανόνισε όμως EBU μου να μη σε ξαναφτύσει στο τέλος η RAI & την κυνηγάς για άλλα 14 χρόνια.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ