EUROVISION 2019: 182 εκατομμύρια οι τηλεθεατές παρακολούθησαν την Eurovision 2019!

Τον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision παρακολούθησαν φέτος, 182 εκατομμύρια θεατές. Η αναμετάδοση έγινε από 40 τηλεοπτικούς σταθμούς και παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση στα ποσοστά τηλεθέασης των νέων.

Ο Μεγάλος Τελικός, που διεξήχθη στις 18 Μαΐου, πέτυχε μία ποσοστιαία μονάδα υψηλότερη κατά μέσον όρο στα ποσοστά τηλεθέασης σε σχέση με το προηγούμενο έτος, φτάνοντας στο 36,7%. Επίσης ξεπέρασε στο διπλάσιο τον μέσο όρο τηλεθέασης, των δημόσιων τηλεοπτικών σταθμών των χωρών, που είναι περίπου 16,7% στην ζώνη υψηλής τηλεθέασης.

Στα νεανικά κοινά τα ποσοστά είναι εντυπωσιακά, με τον μέσο όρο να φτάνει στο 45,3% των τηλεθεατών ηλικίας 15-24 ετών, περίπου δύο ποσοστιαίες μονάδες παραπάνω από τον περσινό μέσο όρο και σχεδόν τέσσερις φορές πάνω από τα ποσοστά τηλεθέασης των δημοσίων καναλιών, που κυμαίνονται στο 11,7%.

Online, ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision είχε 40 εκατομμύρια τηλεθεατές, μέσα από 225 κανάλια του YouTube, σε όλη την διάρκεια της εβδομάδας της Eurovision. To 72% αυτών ήταν ηλικίας κάτω από 35 ετών. Καταγράφηκαν επίσης 5 εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις στα social media του επίσημου λογαριασμού του Eurovision Song Contest, με κυρίαρχο το Instagram σε ποσοστό περίπου 70%.

Στην μεγάλη φετινή νικήτρια χώρα Ολλανδία, η τηλεθέαση της Eurovision ήταν η μεγαλύτερη από το 2014 και μετά. Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας NPO/AVROTROS έφτασε σε ποσοστό τηλεθέασης το 73,4%, δηλαδή 4,5 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Η ιταλική RAI σημείωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη τηλεθέαση μετά την επανένταξή της στο Διαγωνισμό το 2011, με 3,4 εκατομμύρια τηλεθεατές, αυξημένο κατά 5% σε σχέση με το 2018. Στο ARD της Γερμανίας 7,6 εκατομμύρια άτομα είδαν τον Τελικό, αριθμός μεγαλύτερος από κάθε τηλεοπτικό πρόγραμμα της χώρας για ένατη συνεχόμενη χρονιά.

Στο Ισραήλ, χώρα που φιλοξένησε την Eurovision 2019, η τηλεθέαση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα KAN αυξήθηκε κατά 24% σε σχέση με το 2018, με 1,3 εκατομμύρια τηλεθεατές να συντονίζονται στον Μεγάλο Τελικό.

Ο Μεγάλος Τελικός του 64ου Διαγωνισμού της Eurovision μεταδόθηκε επίσης από 13 ραδιοφωνικούς σταθμούς που ανήκουν στην EBU.

πηγή: eurovision.tv

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ