ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Ξεκίνησε η διαδικασία επιλογής της πόλης που θα φιλοξενήσει τη Eurovision 2020!

Η νίκη του Duncan Laurence στον 64ο Διαγωνισμό της Eurovision έδωσε το δικαίωμα στην Ολλανδία να διοργανώσει για πέμπτη φορά στην ιστορία της τον διαγωνισμό. Σήμερα ξεκίνησε η διαδικασία επιλογής της πόλης που θα διοργανώσει τον 65ο Διαγωνισμό της Eurovision το 2020.

Μέχρι στιγμής, ενδιαφέρον για την ανάληψη της διοργάνωσης του διαγωνισμού έχουν εκφράσει αρκετές πόλεις (δείτε περισσότερα εδώ) όπως το Άμστερνταμ, το Ρότερνταμ, το Άρνεμ, το Μάαστριχτ και η Χάγη. Ο δήμαρχος του Άμστερνταμ σε δηλώσεις του τόνισε ότι δε θα σταθεί εμπόδιο στην διοργάνωση της Eurovision από κάποια άλλη πόλη, από τη στιγμή που στο Άμστερνταμ έχουν ήδη προγραμματιστεί να διεξαχθούν αγώνες τόσο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου όσο και αγώνες Ιστιοπλοΐας.

Οι τρεις τηλεοπτικοί φορείς της Ολλανδίας, NPO, NOS και AVROTROS είναι έτοιμοι να δεχτούν τις προτάσεις των ενδιαφερομένων πόλεων.

  1. Σε πρώτη φάση, οι ενδιαφερόμενες πόλεις θα λάβουν ένα έγγραφο από τους τηλεοπτικούς φορείς με τα κριτήρια που πρέπει να καλύπτουν.
  2. Σε δεύτερη φάση, οι ενδιαφερόμενες πόλεις πρέπει να καταθέσουν τον ολοκληρωμένο φάκελο με την πρόταση τους για την διοργάνωση μέχρι τα μέσα Ιουλίου.
  3. Στα μέσα Ιουλίου, οι τηλεοπτικοί φορείς, αφού επισκεφτούν τις ενδιαφερόμενες πόλεις, θα καταλήξουν από κοινού σε αυτή που θα διοργανώσει τον 65ο Διαγωνισμό της Eurovision.

Αξίζει να αναφερθεί πως τις προηγούμενες τέσσερις φορές που διοργανώθηκε η Eurovision στην Ολλανδία, τον διαγωνισμό φιλοξένησαν το Χίλβερσουμ (1958), το Άμστερνταμ (1970) και η Χάγη (1976, 1980).

Τέλος, στην αναμονή βρίσκονται οι απανταχού φίλοι του διαγωνισμού της Eurovision όσον αφορά τις ημερομηνίες διεξαγωγής για το 2020. Πιθανότερη ημερομηνία φαντάζει αυτή τη στιγμή το Σάββατο 16 Μαΐου αλλά ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι. Σίγουρα, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα υπόλοιπα αθλητικά γεγονότα που θα πραγματοποιηθούν το Μάιο στην Ευρώπη (ημιτελικοί Champions League, ημιτελικοί Europa League, Ευρωπαϊκό Grand Prix της Formula 1- θα διεξαχθεί στην Ολλανδία μετά από 35 χρόνια, τελικός γερμανικού κυπέλλου ποδοσφαίρου), καθώς και ότι στις 5 Μαΐου είναι η εθνική εορτή της Ολλανδίας.

Ποια πιστεύετε θα είναι τελικά η πόλη διεξαγωγής του 65ου Διαγωνισμού της Eurovision; Πείτε μας στα σχόλια!

Για όλα τα νέα σχετικά με τον 65ο Διαγωνισμό της Eurovision μείνετε συντονισμένοι στο www.ogaegreece.com

[Φωτογραφία:hit-channel.com]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

2 ΣΧΟΛΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ