EUROVISION 2019: Νέο λάθος στη βαθμολογία του δεύτερου ημιτελικού;

Τα λάθη στη βαθμολογία των ημιτελικών και του τελικού δεν έχουν σταματημό φέτος! Όπως σας έχουμε ενημερώσει ήδη μέσα από άρθρα μας χτες, φαίνεται ότι η Λιθουανία έχασε την πρόκριση της στον Τελικό από λάθος αποτελέσματα του Ιταλικού televoting! Σα να μην έφτανε το Televoting της Ιταλίας, ένα νέο κρούσμα λανθασμένης βαθμολόγησης έρχεται στην δημοσιότητα το οποίο και πάλι φαίνεται να επηρεάζει το αποτέλεσμα της Λιθουανίας στον 2ο ημιτελικό!

Αυτή τη φορά το λάθος σχετίζεται με την βαθμολογία της επιτροπής της Ρωσίας και συγκεκριμένα του 3ου μέλους της επιτροπής, Igor Gulyaev. Φαίνεται ότι το συγκεκριμένο μέλος της επιτροπής βαθμολόγησε ανάποδα τους 17 υποψηφίους του ημιτελικού του, τοποθετώντας στην 1η θέση την Δανία και στην 17η και τελευταία το Αζερμπαϊτζάν.  

Παρατηρώντας, όμως, τα αποτελέσματα του Τελικού, πιθανόν το μέλος της επιτροπής ενημερώθηκε για το λάθος του και τοποθέτησε το Αζερμπαϊτζάν στην 1η θέση και την Δανία στην 25η! 

Αυτό το λάθος, είχε σαν αποτέλεσμα η Δανία να λάβει στον ημιτελικό από την επιτροπή της Ρωσίας τρεις βαθμούς και η Λιθουανία μηδέν!  Οι τρεις αυτοί βαθμοί ήταν αρκετοί ώστε να δώσουν την πρόκριση στην Δανία (10η θέση) και να αφήσουν τη Λιθουανία στην 11η με μόλις 1 βαθμό διαφορά. Το ίδιο λάθος συνέβη και στην επιτροπή της Σουηδίας, όπου η Lina Hedlund, έδωσε ανάποδα τη βαθμολογίας της.

Απ’ ότι φαίνεται λοιπόν, πέραν από το λάθος της EBU και το Ιταλικό televoting, το LTR έχει να ερευνήσει ακόμη μία βαθμολογία η οποία πιθανόν και να στοίχισε στη Λιθουανία την πρόκριση στον Τελικό.  

Μείνετε συντονισμένοι στο www.ogaegreece.com για όλες τις εξελίξεις.

 

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ειλικρινα , πιστευετε πως οι ελληνες του εξωτερικου τα τελευταια 6 χρονια σταματησαν να ψηφιζουν Ελλαδα , η την ψιφιζουν μονο στον ημιτελικο ?

  2. Χαχαχαχαχαχα
    Όλο λάθη φέτος ίσως για να πλασσαρουν τίποτα νέο
    Ο άλλος βαθμολόγησε ανάποδα δηλαδή ποσό στόκος πρέπει να είσαι;
    Γενικά το θέμα Γιουροβίζιον έχει γίνει περίγελος

  3. Αφού οι επιτροπές δε ψηφίζουν που δε ψηφίζουν με αντικείμενα μουσικά κριτήρια ( πχ φωνή η το τραγούδι πόσο radio friendly είναι πόσο σύγχρονο κλπ) τουλάχιστον ας επιλέγουν ανθρώπους ικανούς στον να βαθμολογούν σωστα 17-18 η 26 χώρες. Τι πάει να πει ανθρώπινο λάθος; Οδηγίες δε δίνονται…. Η μήπως παρά δίνονται….
    Λογικά και η Κατερίνα καταλάθος θα ήρθε πρωτοδευτερη στους κριτές στις επιτροπές Μαυροβουνιου και Ισραήλ στον ημιτελικό και bottom3 στο τελικό,στους ίδιους ανθρώπουςς μόλις μετά από 4μερες… Ανθρώπινο λάθος και εκεί….
    Ε ρε μαγειρέματα(μέχρι και στο televoting όπως αποδείχθηκε στην περίπτωση του ιταλικου televoting) που γίνονται κάθε χρόνο…. Και πόσα ακόμα θα βγουν στη φόρα….
    Νομίζω αρκετη αξία δίνουμε σε έναν εξοφθαλμα στημένο διαγωνισμό…

  4. Κλάμα… Ειχα να μπω να δω νεα 5 μέρες και μπαίνω τώρα και βλέπω απανοτα 3 λαθη σε βαθμολογίες…. Δεν ξέρω αν ειναι στημένα αλλα τι να πω… Ο διαγωνισμός αυτός πρέπει να επανεξετάσει τι πρεσβεύει

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ