EUROVISION 2019: Το βραβείο Barbara Dex στον Conan Osíris!

φωτογραφία: eurovision.tv

Για 23η χρονιά δόθηκε το βραβείο Barbara Dex για την πιο κακοντυμένη εμφάνιση καλλιτέχνη στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Ο Conan Osíris από την Πορτογαλία πήρε το βραβείο για το 2019, που συμμετείχε με το τραγούδι «Telemóveis». Πήρε τη 15η θέση στον 1ο Ημιτελικό με 51 βαθμούς και δεν προκρίθηκε στον Τελικό.

Η πεντάδα για το βραβείο

Τα 5 τραγούδια που πήραν τις περισσότερες ψήφους για το βραβείο Barbara Dex ήταν:

  1. Πορτογαλία – Conan Osíris
  2. Κύπρος – Τάμτα
  3. Λευκορωσία – ZENA
  4. Βέλγιο – Eliot
  5. Βόρεια Μακεδονία – Tamara Todevska

Η ιστορία του βραβείου Barbara Dex

Ο θεσμός της απονομής του βραβείου για τον πιο κακοντυμένο καλλιτέχνη της Eurovision καθιερώθηκε το 1997. Πήρε το όνομα από τη Βελγίδα Barbara Dex, που συμμετείχε στη Eurovision το 1993 (25η θέση / 3 βαθμοί). Εμφανίστηκε στο Millstreet της Ιρλανδίας με ένα φόρεμα που το είχε σχεδιάσει η ίδια.

Σχετική εικόνα
Η Barbara Dex στη Eurovision 1993

Η ψηφοφορία για την απονομή του βραβείου αυτού διεξάγεται κάθε χρόνο από την ιστοσελίδα Songfestival.be, όπου κάθε φαν μπορεί να ψηφίσει μόνο μία φορά. Η ψηφοφοφρία διήρκεσε 7 ημέρες και φέτος καταγράφτηκαν περίπου 4000 ψήφοι· αριθμός ρεκόρ!

Τα βραβεία από το 1997 μέχρι το 2019

ΕΤΟΣΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣΧΩΡΑ
2019Conan OsírisΠορτογαλία
2018Eye CueΠ.Γ.Δ.Μ.
2017Slavko KalezicΜαυροβούνιο
2016Nina KraljićΚροατία
2015Trijntje OosterhuisΟλλανδία
2014Vilija MatačiūnaitėΛιθουανία
2013Moje 3Σερβία
2012Rona NishliuΑλβανία
2011EldrineΓεωργία
2010Milan StankovićΣερβία
2009Zoli ÁdokΟυγγαρία
2008GiselaΑνδόρρα
2007Verka SerduchkaΟυκρανία
2006NonstopΠορτογαλία
2005Martin VučićΠ.Γ.Δ.Μ.
2004Sanda LadoșiΡουμανία
2003t.A.T.u.Ρωσία
2002Μιχάλης ΡακιντζήςΕλλάδα
2001PiasekΠολωνία
2000Nathalie SorceΒέλγιο
1999LydiaΙσπανία
1998Guildo HornΓερμανία
1997Debbie ScerriΜάλτα

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα χειρότερα για μένα ήταν: Λευκορωσσια, Μαυροβούνιο, Σερβία, Κροάτια. Ούτε αυτό που φόρεσε η Τάμτα με ενθουσίασε. Ήταν πολυ λίγο για την Τάμτα, μπορούσε και καλύτερα

  2. Δίκαιο το αποτέλεσμα,το περίμενα ότι η Πορτογαλία θα κέρδιζε το βραβείο,η αλήθεια είναι ότι η εμφάνιση ήταν λίγο κιτς.Παραλίγο η Τάμτα να το κερδίσει αυτή,ευτυχώς όμως που το πήρε η Πορτογαλία,η εμφάνιση της Τάμτας εμένα μου άρεσε,ήταν εντυπωσιακή…

  3. Η δικια μας ούτε σε αυτη την πεντάδα ηταν ικανή να μπει με το σεμεν που φορούσε ;;;;

  4. Βέβαια αν θέλουμε να είμαστε σωστοί, το 2018 και το 2005 δεν υπήρχε το κράτος που αναφέρεται στο άρθρο και το οποίο «κέρδισε» το βραβείο…

  5. Για μένα με διαφορά τα χειρότερα ήταν Δανία και Κροατία. Η Τάμτα καθόλου δεν με χάλασε για να πω την αλήθεια, δεν ήταν η καλύτερη επιλογή αλλά σε καμία περίπτωση δεν το βρήκα άσχημο, ούτε της Λευκορωσίας, του Βελγίου, της Πορτογαλίας και της Β. Μακεδονίας.

  6. Άδικη η δεύτερη θέση της Τάμτα συμφωνώ με το βραβείο. Επίσης ο καλλιτέχνης που κέρδισε το βραβείο το 2005 και το 2018 προέρχεται από την F.Y.R.O.M. ( έτσι ονομαζόταν τότε η χώρα , η αλλαγή ονόματος δεν ισχύει αναδρομικά)

  7. Παιδιά και άλλο σκάνδαλο στην ψηφοφορία! Αυτή τη φορά του 2ου ημιτελικού! Ο φορέας της Ιταλίας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του televoting Και δεν έχουν καμία σχέση με αυτά της EBU σύμφωνα με αυτά που δημοσίευσε ο ιταλικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας, η Λιθουανία προκρίνεται και η Δανία οχι! Αν είναι αλήθεια τότε θα υπάρξουν μεγάλες αντιδράσεις!!!

  8. Άνθρωποι του ogae . Έχω μια ερώτηση , επιθυμώ να γράψω τραγούδι με το οποίο θα εκπροσωπήσω την Ελλάδα στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της eurovision . Δεν είμαι κανένας γνωστός παραγωγός ή κάτι τέτοιο . Απλά θέλω να. Σας ρωτήσω αν γίνεται . Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απαντηση.

    • Μπορείτε να απευθυνθείτε με την πρόταση σας απευθείας στην ΕΡΤ.

      • Είτε email, είτε παίρνετε κάποιο τηλέφωνο και σας κατατοπίζουν οι ίδιοι πως να κινηθείτε.

    • Ερώτηση θα το ερμηνεσευτε εσείς το τραγούδι? Ή θα το δώσετε σε κάποιον άλλο καλλιτέχνη? Και αν θέλετε πείτε μας το στυλ του!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ