?? ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Ποιες πόλεις διεκδικούν τη διοργάνωση της Eurovision 2020;

Ο νικητής της Eurovision 2019, Duncan Laurence – EBU/Thomas Hanses

Η Ολλανδία, μετά τη νίκη του Duncan Laurence στη Eurovision 2019, απέκτησε το δικαίωμα διοργάνωσης του επόμενου διαγωνισμού και πολλές πόλεις έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους.

Άμστερνταμ

Η ολλανδική πρωτεύουσα, που έχει πληθυσμό 2,4 εκατ. κατοίκους στη μητροπολιτική περιοχή, μπαίνει στην κούρσα της Eurovision 2020 με τρεις προτάσεις και η πρώτη είναι το Ziggo Dome, χωρητικότητας 17.000 θέσεων.

Το Ziggo Dome - ArchDaily
Το Ziggo Dome – ArchDaily

Η δεύτερη είναι το «σπίτι» του Ajax, Johan Cruyff Arena, με τουλάχιστον 55.000 θέσεις.

Το Johan Cruyff Arena - My Little Adventure
Το Johan Cruyff Arena – My Little Adventure

Η τελευταία τοποθεσία που προτείνεται είναι το Amsterdam RAI, εκεί όπου φιλοξενήθηκε η Eurovision 1970, με 13.000 θέσεις.

Το Amsterdam RAI - rai.nl
Το Amsterdam RAI – rai.nl

Άρνεμ

Το Άρνεμ βρίσκεται στα ανατολικά, με πληθυσμό 361.000 κατοίκων στη μητροπολιτική περιοχή. Η πόλη έχει προτείνει το GelreDome, χωρητικότητας 28.000 θέσεων.

Το GelreDome - ad.nl
Το GelreDome – ad.nl

Μάαστριχτ

Η πόλη στην οποία υπεγράφη η ομώνυμη Συνθήκη με απότοκο τη δημιουργία του Ευρώ, το Μάαστριχτ, έχει πληθυσμό 3,5 εκατ. κατοίκων στη μητροπολιτική περιοχή. Έχει προταθεί το Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο (MECC Maastricht) με χωρητικότητα 20.000 θέσεων.

Το MECC Maastricht - tiqets.com
Το MECC Maastricht – tiqets.com

Ρότερνταμ

Το Ahoy Rotterdam, με χωρητικότητα 16.000 θέσεων, φιλοξένησε και τον διαγωνισμό Junior Eurovision 2007. Η ολλανδική πόλη έχει το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης και πληθυσμό 2,2 εκατ. κατοίκων.

Το Ahoy Rotterdam - ahoy.nl
Το Ahoy Rotterdam – ahoy.nl

Χάγη

Το Cars Jeans Stadion, χωρητικότητας 15.000 θέσεων, είναι η πρόταση της Χάγης, η οποία είναι και η έδρα της ολλανδικής κυβέρνησης. Η πόλη, με πληθυσμό 2,2 εκατ. κατοίκους στη μητροπολιτική περιοχή, έχει φιλοξενήσει τον διαγωνισμό το 1976 και το 1980.

Το Cars Jeans Stadion - Wikipedia
Το Cars Jeans Stadion – Wikipedia

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

23 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν μπολικοι κατάλληλοι χώροι στη συγκεκριμένη χώρα. Και ευτυχώς δεν θα γίνει σε χώρο 7,000 θέσεων με ουρανοξυστικες τιμές εισιτηρίων όπως φέτος στο Τελ Αβιβ

  2. Νομίζω ότι το στάδιο στο Άμστερνταμ θα αποκλειστεί αμέσως καθώς είναι ανοιχτός χώρος, καλύτερα λειτουργούν οι αρένες σε τέτοιες εκδηλώσεις. Και λογικά θα είναι το Άμστερνταμ αυτό που θα επιλεχθεί.

  3. Μετά το 2016 όπου οι Σουηδοί έκαναν μια τέλεια διοργάνωση πιστεύω ότι οι Ολλανδοί θα κάνουν τέλεια διοργάνωση.

    Οι καλύτερες διοργανώσεις για έμενα
    Βρετανία 1998
    Οσλο 2010
    Ντισελντορφ 2011
    Μαλμε 2013
    Κοπενχαγη 2014
    Βιέννη 2015
    Στοκχόλμη 2016

    Οι χειρότερες
    2017 Κιέβο
    2018 Λισαβόνα
    2019 Τέλ Αβιβ

    Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει στο Ροτερνταμ.

    • Γιατί ήταν κακή η διοργάνωση του Τελ Αβιβ;; Μέχρι και την Μαντόνα εφεραν

    • Θα προσέθετα το Μπακού 2012, όπου είχε γίνει εξαιρετική δουλειά, όπως κ το 1997 Δουβλίνο (κ με καλά τραγούδια αμφότερες χρονιές). Θα αφαιρουσα όμως το Όσλο 2010 (άχρωμη, αγευστη, κ αοσμη), καθώς κ το Μάλμε 2013 (μάλλον η πιο αδύναμη σουηδική διοργάνωση κ με μέτριες συμμετοχές). Έχω πολύ θετικό feeling για του χρόνου

    • Κι όμως η διοργάνωση του BBC στο Birmingham δεν εντυπωσίασε. Απλά έμεινε στην ιστορία ως η τελευταία χρονιά της ζωντανής ορχήστρας & η 1η φορά που χρησιμοποιηθηκε full televoting από όλους. Και φυσικά λόγω Dana International.
      Το 2010 ήταν σα να μην είχαμε σκηνή & υπήρχε πλήρης απουσία των postcards πριν από το κάθε τραγούδι (η κάμερα εδειχνε απλά το κοινό).
      Για Dusseldorf 2011 & Copenhagen 2014 θα συμφωνήσω. Στη Βιέννη προσωπικά δε μου άρεσε καθόλου η σκηνή. Οι Σουηδοί δεν μπόρεσαν ποτέ να ξεπεράσουν τους Δανούς & τους Γερμανούς.

      • Όντως!Αρχικα και το 2012 ήταν ωραία χρόνια!Το 1998 ήταν επίσης εξαιρετική χρόνια.

        Όμως το 2011 και 2014 με διαφορά οι καλύτερες διοργανώσεις.

    • So κανένας δεν θα αναφέρει της Μόσχας το 2009? Το μεγαλύτερο σε χωρητικότιτα κτίριο και μεγαλήτερη σκηνή που είχε ποτέ ο διαγωνισμός! Και πολύ ωραία διοργάνωση επίσης με νικητή τον Αlexander Rybak

    • Νομίζω πως ένας χώρος με χωρητικότητα 15.000-17.000 θέσεων είναι οκ. Οπότε η Ziggo dome η Ahoy Rotterdam. Προτιμώ Άμστερνταμ η αλήθεια είναι . Πάντως φέτος υπάρχει ποικιλία σε χώρους διεξαγωγής. Ευτυχώς δεν θα γίνει πάλι σε συνεδριακό κέντρο με χωρητικότητα 7.000 θέσεων.

  4. Το στάδιο του Άγιαξ έχει οροφή που ανοιγοκλείνει. Προφανώς δεν θα είναι διαθέσιμο της ημερομηνίες τους διαγωνισμού λόγω αγώνων της ομάδας.

    Ακριβώς δίπλα του είναι το Ziggo Dome, εντυπωσιακή κατασκευή με γιγαντοουονη γύρω του.

    Αυτό που πρέπει να προβληματίζει είναι οι ακριβές τιμές των ξενοδοχείων στην Ολλανδια

  5. Σε εμάς άραγε πόσες πόλεις θα διεκδικούσαν ή θα μπορούσαν να διεκδικήσουν τη διοργάνωση; Βλέποντας τις υποδομές που έχουν οι πόλεις του εξωτερικού (εξαιρουμένης της πρωτεύουσας) και κάνοντας σύγκριση με τις δικές μας μόνο θλίψη μπορεί να σου προκληθεί.
    Θυμάμαι το 2006 που γινόταν από τα ΜΜΕ ντόρος με τη συμμετοχή της Βίσση για ενδεχόμενο double & βγήκε ο τότε περιφεριάρχης Θεσσαλονίκης & δήλωσε πως σε περίπτωση 2ης νίκης θα μπορούσε ο επόμενος διαγωνισμός να γίνει στη Θεσσαλονίκη & δημιουργήθηκε ένας ψιλοχαμούλης. Ώρες ώρες βγάζουμε σαν λαός μια εντελώς χωριάτικη (με την κακή έννοια) συμπεριφορά.

    • Δυστυχώς αυτοί είμαστε, αενάως αρχοντοχωριατες κ ειδικά εκείνα τα χρόνια που έρεε κ παχυλο ακόμα το χρήμα, ακόμα εντονότερα

    • Αφου η Περιφερεια ειναι παρατημενη απο το κρατος. Τοσα λεφτα εχουν φαει της ΕΕ και των Ελληνων και δεν εχουν εχουν αφησει τιποτα καλο στην Περιφερεια.

  6. Εμεις θα την ξανακαναμε σιγουρα ξανα στο οακα που ειναι μια χαρα χωρος

  7. Γενικότερα οι υποδομές στην Ελλάδα δεν υπάρχουν όπως θα έπρεπε ή δεν αξιοποιούνται αυτές που υοαρχουν
    Μιλάω γενικά και όχι για τον διαγωνισμό της ξεφτίλας οοως κατάντησε πλέον

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ