ΣΕΡΒΙΑ: Η Nevena Božović εκφράζει τα παράπονά της για το αποτέλεσμα!

Η Nevena Božović στον τελικό του περασμένου Σαββάτου, εκπροσωπώντας τη Σερβία, κατέλαβε την 18η θέση. Το κοινό την κατέταξε 13η με 54 βαθμούς και οι κριτικές επιτροπές αντίστοιχα 19η με 35. Το τελικό αποτέλεσμα δεν φαίνεται να ικανοποίησε την Nevena, σύμφωνα με τον σερβικό τύπο. Ιδιαίτερα, φαίνεται πως ενοχλήθηκε από την μη ψήφισή της από την επιτροπή της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία την κατέταξε 14η. Το ίδιο συνέβη και με τις επιτροπές Ουγγαρίας και Σλοβενίας, ενώ Κροατία και Μαυροβούνιο της έδωσαν 4 και 12 βαθμούς αντίστοιχα.

Η Tamara Todevska, φετινή εκπρόσωπος της Βόρειας Μακεδονίας, σε συνέντευξή της στην σερβική Telegraf, απολογήθηκε για τους μηδέν βαθμούς της χώρας της, δηλώνοντας πως η Nevena ήταν καθηλωτική στη σκηνή του Tel Aviv και άξιζε περισσότερους βαθμούς.

Σε αντίθεση με τις επιτροπές, στο tele-voting οι γείτονες έδειξαν μεγαλύτερη αγάπη στη Σερβία. Έλαβε 12 από το Μαυροβούνιο, 10 από Σλοβενία και Βόρεια Μακεδονία και 3 βαθμούς από τη Ρουμανία.

Αναφορά στο μηδενικό της επιτροπής έκανε και η πρώην νικήτρια της χώρας στον διαγωνισμό, Marija Šerifović, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: “Η Βόρεια Μακεδονία δεν έδωσε ούτε έναν βαθμό στη Σερβία; Είδα σωστά; Ποια είναι τα μέλη της επιτροπής τους;

Παρόμοια κριτική, στην ψήφο από γείτονες, είχε κάνει και ο Jacques Houdek (Κροατία 2017), καθώς είχε ψηφιστεί μόνο από την επιτροπή του Μαυροβουνίου με 5 βαθμούς!

Ποια η γνώμη σας για τις “φιλικές ψήφους” στο tele-voting;

Πηγή φωτό: eurovision.tv

24 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το να είναι απογοητευμένη από τις επιτροπές γενικότερα το καταλαβαίνω, αλλά συγκεκριμένα από τις γειτονικές όχι… Είναι σαν λέει ξεκάθαρα ότι το όλο παιχνίδι είναι πολιτικοποιημένο όσο δεν πάει και περιμένει να την ψηφίσουν μόνο και μόνο γιατί είναι γείτονες και όχι γιατί το αξίζει πραγματικά. Απλά τραγικό να το ζητάνε και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες και ακόμα χειρότερα να πρέπει να βγαίνουν οι καλλιτέχνες άλλων χωρών να απολογούνται για τις επιτροπές μόνο και μόνο για να μην χαλάσουν τις ανταλλαγές ψήφων του χρόνου. Άμα είναι έτσι και εμείς να παραπονεθούμε για Σερβία, Αλβανία κτλ. που ουσιαστικά μας είχαν τελείως ξεγραμμένους για να μην το πω και αλλιώς.

  2. Η αλήθεια είναι ότι και εγω παραξενεύτηκα με το 0 από Βόρεια Μακεδονία. Πέριμένα 10-12.

    • Γιατί; Αφού αυτός έγραψε το τραγούδι για την τοτε ΠΓΔΜ το 2017 και για την jesc το 2018.

    • Αν δεν βγεις πρώτος τι νόημα έχει να ζητιανεύεις ψήφους;
      Για να πας μια θέση παραπάνω;

      Αυτό είναι η eurovision, στρατηγική. Ειδικά οι επιτροπές εξυπηρετούν ακριβώς τον σκοπό αυτό. Πληρώνεις για να ψηφίζεις πχ Νορβηγία, βγαινει πρώτη στο κοινό και έρχεται η επιτροπή, αγνοεί τα λεφτακια σου και λέει όχι. Η Νορβηγία θα βγει 5.

      Να μη συμμετέχει το κοινό με ψηφους. Αυτή είμαι η τιμωρία.

  3. Μία ακόμα απόδειξη ότι οι επιτροπές, παρά τις αδυναμίες τους, ψηφίζουν πολύ λιγότερο συναισθηματικά και μεροληπτικά από τον κόσμο.

    • Δηλαδή τώρα εσύ συμφωνείς με την 1η θέση των Σκοπίων &,τη 2η θέση της Σουηδίας στις επιτροπές; Το τερμάτισες!

      • Εσύ συμφωνείς με την πρώτη θέση της Νορβηγίας και τις πάμπολλες ανταλλαγές 12αριών μεταξύ γειτονικών χωρών στο televoting;
        Να καταλαβαίνετε τι διαβάζετε. Είπα ότι οι επιτροπές έχουν αδυναμίες, αλλά το όργιο του televoting είναι ακόμα χειρότερο.

  4. Ορίστε η απόδειξη ότι το televoting είναι πιο στημένο και από επιτροπές ώρες ώρες. Ποιος είπε ότι ο κόσμος ψηφίζει με το μουσικό του κριτήριο;;; Με βάση τη χώρα ψηφίζει και τίποτα άλλο. Αηδία έχει καταντήσει αυτό με την βαθμολογία, τελικά θέλετε να είναι με βάση την γειτονία ή όχι, δεν έχω καταλάβει. Ντροπή να βγαίνεις και να λες τέτοιο πράγμα. Ψηφίζουν στημένα, βγαίνει ο ένας και λέει όχι, να ψηφίζουν με βάση το μουσικό κριτήριο. Ψηφίζουν με βάση το μουσικό κριτήριο ή τελοσπάντων κάτι διαφορετικό από γειτονία, βγαίνει ο άλλος όχι να ψηφίζουν με βάση ποια χώρα είναι φίλη τους. Ψηφίζουν και με τα δύο, βγαίνει ο τρίτος και λέει όχι να μην ψηφίζουν καθόλου. Εεεε μα πια αποφασίστε τι θέλετε και μας λέτε.

  5. μάλιστα..δηλαδή αν την ψήφιζαν οι επιτροπες των γειτονικων χωρών που καποια στιγμη΄αποτελούσαν την ενιαια γιουγκοσλαβια θα ηταν ολα καλά για αυτην ε?ο ορισμος της διαπλοκής μου φαινεται αυτό..με την ίδια λογική ολοι θα επρεπε να περιμενουν το κατιτις απο τις γειτονικες τους χώρες..βεβαια λογικο ειναι να αισθανονται πικραμενοι απο τα σκόπια αφου τα χάρισαν 24 βαθμους οι σερβοι απο την άλλη του χρόνου ας ψηφισουν με βαση μουσικα κριτηρια κ οχι πελατειακες σχεσεις..αυτα!

  6. Το θέατρο του παραλόγου. Μου θύμισαν την Μαρία Έλενα που βγήκε και κλαιγόταν γιατί η επιτροπή της Κύπρου δεν της έδωσε το 12αρι λες και της το χρωστάγανε. Πραγματικά κάτι τέτοια με κάνουν να νιώθω ηλίθιος που ασχολούμεθα με τον διαγωνισμό. Η Σερβία κάθε χρόνο στέλνει τις ίδιες βαλκανικές μπαλάντες και πηγαίνει καλά λόγω των συμμάχων της και θα κάνουν και παράπονο. Δηλαδή η Κατερίνα που στον ημιτελικό κριτές την έβαζαν πρώτη και στον τελικό τελευταία τι πρέπει να βγει και να πει;

  7. Επειδή κάποιοι ρωτάνε γιατί τα βάζουμε με τις επιτροπές και οχι με τον κόσμο ο οποίος ψηφίζει πιο μεροληπτικά είναι πολυ απλή η απάντηση: από τη στιγμή που ο κόσμος πληρώνει την ψήφο του έχει το δικαίωμα να ψηφίσει ότι θέλει, οι επιτροπές είναι άλλος ο ρόλος τους. Σε καλούν να γίνεις μέλος της επιτροπής για να ψηφίσεις με μουσικά κριτήρια. Αν μπορείς να το κανείς πήγαινε αν οχι κάτσε και δες την Eurovision από το σπίτι σου και ψήφισε όσο μεροληπτικά θελεις πληρώνοντας όμως.

  8. Η Eurovision με κάνει πλέον να νιώθω ηλίθιος. Είναι ένας ΚΑΡΑστημενος διαγωνισμός, βγάζει ματιά εδώ και 5 χρόνια και εμείς οι eurofans παρακολουθούμε κτλ. Πλέον, η Eurovision έχει άλλη θέση στην καρδιά μου, δεν αντέχονται τόσες αδικίες πλέον. Νομίζω ότι η 3η θέση της Ιταλίας το 2015 ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει γίνει ποτέ

  9. Συμφωνώ Κωνσταντίνε. Ειδικά φέτος με την βόρεια μακεδονία έκανε μπαμ, ήταν εμετικό. Με την Ιταλία υπήρχε άλλος λόγος που δεν βγήκε. Η Ιταλία η ίδια είχε ζητήσει σαν όρο από την EBU να της εξασφαλίσουν ότι δεν θα νικήσει ώστε να επιστρέψει στην eurovision γιατί την ενδιέφερε μόνο το Σαν Ρεμο. Οπότε επέστρεψε μονο μετά τις επιτροπες οι οποίες μπορούσαν να ρυθμίσουν αποτελέσματα. Αν θέλεις αδικίες μπορώ να σου βρω πάρα πολλές. Αρχικά Ρωσία 2016 και το σταματάω εκεί. Προσέξτε δεν μιλάω για προσωπικό γούστο, δεν μειώνω την αξία των άλλων που βγήκαν, μιλάω για ένα ανεξήγητο βαθύ αίσθημα αδικίας που αφήνει σε πολλούς τα τελευταία χρόνια η eurovision που δεν άφηνε παλιότερα. Κάτι πάει στραβά και μακάρι να το φτιάξουν, ή εστω να το βελτιωσουν στα θετικά έχουν ξυπνήσει πολλές χώρες και ξυπνάνε όλο και περισσότερες!

    • Δε νομίζω να ισχύει αυτό που λες…! Φέτος στο Τσακ δε νίκησε η Ιταλία. Και πήγε πολυ καλά στις επιτροπές

    • Α, μωρέ ναι, αυτό συμφώνησαν Ιταλία και EBU γι’ αυτό όταν γύρισε η πρώτη στον διαγωνισμό το 2011 οι επιτροπές την είχαν στην 1η θέση.
      Ρε παιδιά, σοβαρευτείτε.

  10. Γιατί σας φαίνεται παράλογο αυτό που η είπε η Σέρβα τραγουδίστρια;; Οι επιτροπές ψηφίζουν πολιτικά και οι διαγωνιζόμενοι το ξέρουν. Άσχετα εάν δεν το λένε όλοι δημοσίως. Οι επιτροπές ψηφίζουν πολιτικά οπότε και η Σερβία περίμενε ότι οι επιτροπές των γειτονικών χωρών θα την ψήφιζαν. Κάποιοι συνεχίζουν να κρύβονται πίσω από το δαχτυλό τους και να νομίζουν ότι οι επιτροπές καλώς υπάρχουν. Οκ. συνεχίστε.

    • Οι επιτροπές είναι ηλίου φαεινότερο ότι τις περισσότερες φορές ψηφίζουν πολιτικά, είναι όμως ντροπή να γκρινιάζουμε όταν το κάνουν και όταν δεν το κάνουν πάλι να γκρινιάζουμε. Τελικά θέλουμε την πολιτικοποίηση αυτή ή όχι;;; Γιατί μου φαίνεται πως γκρινιάζουμε μόνο όταν αυτή η πολιτικοποίηση ΔΕΝ μας συμφέρει

  11. Ο κόσμος ψηφίζει με συναίσθημα χώρα γειτονιά χώρα καταγωγής κλπ κλπ
    Οι επιτροπές ψηφίζουν πολιτικά καο καθοδηγούνται από άλλου
    Πιο από τα δυο είναι χειρότερο ; Φυσικά των επιτροπών που υποτίθεται είναι του χώρου τρομάρα τους
    30% οι επιτροπές και τέλος
    Κανονικά φέτος πολλές χώρες έπρεπε να την κάνουν αλλά είναι κότες

  12. Άξιζε περισσότερη στήριξη απο τις επιτροπές,αλλά το να ζητάς εξηγήσεις από τις γειτονικές χώρες που δε σε ψήφισαν είναι λάθος…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ