ΔΑΝΙΑ: Δηλώνει επίσημα παρούσα στη Eurovision 2020!

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν… κάτι τέτοιο μάλλον σκέφτονται στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Δανίας και ήδη όχι μόνο δηλώνουν παρόντες στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στην Ολλανδία του χρόνου, αλλά και ξεκίνησαν τις διαδικασίες για την επιλογή εκπροσώπου!

Η Δανία είναι η τέταρτη χώρα που επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της στην Ολλανδία, μετά τη Νορβηγία, τον Άγιο Μαρίνο και την Τσεχία. Το DR ανακοίνωσε ότι πρόθεσή του είναι και του χρόνου να διεξαχθεί ο εθνικός τελικός της χώρας για την επιλογή του εκπροσώπου, το Dansk Melodi Grand Prix 2020. To DMGP 2020 έχει προγραμματισθεί να διεξαχθεί στις 7 Μαρτίου στο Royal Arena της Κοπεγχάγης, επιστρέφοντας έτσι στην πρωτεύουσα της Δανίας μετά από 18 ολόκληρα χρόνια!  Μάλιστα, έχει ξεκινήσει και η προπώληση των εισιτηρίων για το show!

Ο δήμαρχος της Κοπεγχάγης, κ. Frank Jensen, εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Κοπεγχάγη θα φιλοξενήσει το DMGP 2020:

Το Melodi Grand Prix  είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η οποία κάθε χρόνο καταφέρνει να συγκεντρώσει τους Δανούς όλων των γενιών και από όλα τα μέρη της χώρας. Μετά από 17 χρόνια, ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε το Dansk Melodi Grand Prix  πίσω στην Κοπεγχάγη σε ένα τεράστιο λαϊκό πάρτι τόσο για τους νέους όσο και για τους ηλικιωμένους.

Ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτισμού του DR, κ. Henrik Bo Nielsen, δηλώνει:

Το Melodi Grand Prix είναι ένα φανταστικό γεγονός που ενώνει και είμαι βέβαιος ότι η Royal Arena και η Κοπεγχάγη θα αποτελέσουν ένα εξαιρετικό τόπο διεξαγωγής για το Melodi Grand Prix του επόμενου έτους. Δεν το κρύβω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος – αλλά φυσικά δεν μπορώ να πω περισσότερα αυτή τη στιγμή!

 

 Η Δανία στη Eurovision

Η Δανία πραγματοποίησε τη πρώτη της εμφάνιση στον διαγωνισμό της Eurovision το 1957, στον 2ο μόλις διαγωνισμό τραγουδιού. Η παρθενική αυτή συμμετοχή όχι μόνο κατάφερε να τερματίσει στην 3η θέση ανάμεσα σε αλλά έχει μείνει και στην ιστορία εξαιτίας του… παθιασμένου φιλιού διάρκειας 11 δευτερολέπτων που είχαν ανταλλάξει οι Birthe Wilke και Gustav Winckler στο τέλος της ερμηνείας τους!

  

Από τις 48 μέχρι στιγμής συμμετοχές της Δανίας, οι 44 έχουν δει το… φως του Τελικού αφού από τις φάσεις των Ημιτελικών, δεν έχουν καταφέρει να προκριθούν μόλις τέσσερις συμμετοχές (2004, 2007, 2015, 2016). Η Δανία είναι μια χώρα με αρκετές απουσίες από τον διαγωνισμό, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν συμμετείχε σε αυτόν από το 1967 μέχρι και το 1977, ενώ έκτοτε έχει απουσιάσει άλλες τρεις φορές (1994, 1998, 2003). Το 2002 σημείωσε τη χειρότερη απόδοσή της (τελευταία θέση) σε Τελικό αφού η συμμετοχή «Tell me who you are» αν και παραμένει ακόμη και σήμερα ιδιαίτερα αγαπητό στους fans, δεν κατάφερε να πείσει το κοινό και με 7 μόλις βαθμούς να τερματίσει στην 24η και τελευταία θέση του διαγωνισμού.

Ωστόσο, η Δανία είναι μία χώρα που μέχρι στιγμής μετρά τρεις νίκες! Η πρώτη ήρθε το 1963 όταν στον διαγωνισμό συμμετείχε το ζευγάρι των Grethe και Jørgen Ingmann το οποίο ερμήνευσε το νοσταλγικό «Dansevise». Η δεύτερη νίκη, ήρθε για τη χώρα πολλά χρόνια αργότερα: το 2000 τα αδέρφια Olsen (Jørgen και Niels) τραγούδησαν στο Globe Arena της Στοκχόλμης (Σουηδία) «Fly on the wings of love» και με 195 βαθμούς κατέκτησαν τη πρώτη θέση! Το 2013, η Δανία κέρδισε ακόμη ένα βραβείο για δεύτερη φορά επί Σουηδικού εδάφους! Νικήτρια αυτή τη φορά η Emmelie de Forest χάρη στο τραγούδι «Only Teardrops».

   

Φέτος η Δανία εκπροσωπήθηκε από τη Leonora και το τραγούδι “Love is forever” που κατέλαβε την 12η θέση στον Τελικό με 120 βαθμούς.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Δανίας στη Eurovision 2020!

[Πηγή: ESCToday – Φωτογραφία: Eurovision.tv]

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το ότι το ιδανικό για junior Eurovision τραγουδάκι της Δανίας φέτος πήγε ψηλότερα από Μάλτα κ Κύπρο με ξεπερνάει πραγματικά

  2. Το only teardrops στα τοπ 10 τραγούδια όλων των εποχών για εμένα!Εξαιρετικο και την χρόνια που η Ελλάδα πήγε για τελευταία φορά καλά (6η θέση 152 βαθμοί).

  3. Ε φυσικά επιβεβαιώνει! Αν βγήκε με αυτή την σαχλαμάρα 12η, τότε όλοι έχουν ελπίδες…
    στα θετικά ότι ξεκινάει από τώρα τις προετοιμασίες για του χρόνου. Έτσι πρέπει να γίνεται άμα το παίρνεις στα σοβαρά το θέμα..

  4. το φετινο τραγούδι της δανίας ηταν γλυκό ,τρυφερο κ εξυπνο(χρηση 4 γλωσσων) δν με εξεπληξε η θέση που πήρε!!
    η ενσταση μου ειναι για τη στημενη νικη του 2000 με τους αδελφους όλσεν!μαζι με το αζερμπαιτζαν απο πιο αδικες νικες στο διαγωνισμό!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ