Αναμνήσεις από το 2005 και την πρωτιά της Έλενας!

Ήταν 21 Μαΐου του 2005, όταν, σαν σήμερα η Ελλάδα κατάφερνε να πετύχει τη πρώτη και μοναδική της (μέχρι τώρα) νίκη στη Eurovision και αυτό φυσικά χάρη στην Έλενα Παπαρίζου και το My number one!

Πέρασαν 14 χρόνια από όταν η Έλενα Παπαρίζου (ανήμερα της ονομαστικής της εορτής) έκανε υπερήφανους όλους τους Έλληνες και έτσι όλα όσα ζήσαμε τότε έχουν αποτυπωθεί ανεξίτηλα στις αναμνήσεις μας!

Ζήσαμε τόσο όμορφες και δυνατές στιγμές! Σε ευχαριστούμε πολύ ΕΛΕΝΑ!

Βέβαια, δε θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε την εξαιρετική χορογραφία του Φωκά Ευαγγελινού που μάγεψε όλη την Ευρώπη, τον Άλεξ Παναγή στα φωνητικά, τους χορευτές της Έλενας και φυσικά όλους όσους απάρτιζαν την ελληνική αποστολή της ΕΡΤ και δούλεψαν πολύ σκληρά και τελικά τα κατάφεραν! Σας ευχαριστούμε όλους!

Η Ελλάδα στην αρχή της βαθμολογίας είχε αρχίσει πολύ χλιαρά και δεν έπαιρνε αρκετές ψήφους, ωστόσο στη συνέχεια άρχισαν να έρχονται και τα 12αρια και όλο το κλίμα ανατράπηκε! Τελικώς πήραμε 10 12αρια και συνολική βαθμολογία 230 βαθμούς!

Μπορείτε να θυμηθείτε ξανά όλη την βαθμολογία στο παρακάτω βίντεο!

Στο ακόλουθο βίντεο μπορείτε να δείτε ξανά τη βράβευση της Έλενας!

Και εδώ μπορείτε να απολαύσετε τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της Αθήνας τη μαγική και αξέχαστη βραδιά της 21ης Μαΐου του 2005!

Βέβαια το καλύτερο σας το αφήσαμε για το τέλος!

Ας απολαύσουμε όλοι μαζί τη νικητήρια εμφάνιση της μοναδικής Έλενας Παπαρίζου! 


Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η χώρα μας δεν έχει καλές επιδόσεις στον διαγωνισμό και γενικώς δείχνει να έχει χάσει τον βηματισμό της. Πέρσι, η Ελλάδα μετά από πολύ καιρό συμμετείχε με ένα καθαρά ελληνικό τραγούδι και με στίχο εξολοκλήρου στα ελληνικά. Και η αλήθεια είναι ότι αγαπήθηκε πάρα πολύ, τόσο από τους Έλληνες όσο και από τους ξένους. Ωστόσο, για δεύτερη φορά μέσα σε 3 χρόνια η Ελλάδα αποκλείστηκε και έτσι έμεινε εκτός τελικού. Φέτος ωστόσο, υπήρξε μία τελείως διαφορετική προσέγγιση εκ μέρους της ΕΡΤ με πολύ αφοσίωση και επαγγελματισμό στο όλο project Eurovision. Η συμμετοχή μας αγαπήθηκε και πάλι για δεύτερη συνεχή χρονιά από Έλληνες και ξένους, η Ελλάδα κατάφερε να περάσει τελικό με αξιώσεις, όμως στον τελικό είχαμε τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.

Επομένως το ερώτημα που τίθεται είναι το ακόλουθο. Πιστεύετε θα ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές και άραγε θα καταφέρει η Ελλάδα να ξανακερδίσει τη Eurovision? Αν το πιστεύετε ποια θα ήταν η ιδανική πρόταση για να μας εκπροσωπήσει και να φέρει το βραβείο? Αναμένουμε τις προτάσεις σας.

OGAE Greece

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αχ Ελλάδα!
    Ας δούμε τους κορυφαίους βαθμούς της Ελλάδας.
    12αρια (10 στο σύνολο)
    Γερμανία
    Σουηδία
    Σερβία
    Κύπρος
    Αλβανία
    Τουρκία
    Βρετανία
    Ουγγαρία
    Βέλγιο
    Βουλγαρία

    10αρια (2 στο σύνολο)
    Ολλανδία
    Ρουμανία

    8αρια (2 στο σύνολο)
    Ισπανία
    Γαλλία

    Σύνολο 230 βαθμοί.
    Μετά το 2013 και την 6η θέση (152 βαθμοί) τελειώσαμε σαν χώρα στον διαγωνισμό.

    • μάλλον απο το 2013 κ μέτα η ελλάδα αποφασισε να τελειωσει απο το διαγωνισμο στελνωντας ειτε θλιβερες μετριοτητες(demy) ειτε ανεκδιηγητα κομμάτια δηθεν ποιοτητας τυπου ντουσκα κ αργκο!
      οταν παρουμε τον διαγωνισμο στα σοβαρά να δείς που θα μας ερθουν κ καλύτερα αποτελεσματα!

  2. Εντάξει το τελειώσαμε σαν χώρα ηχεί μελοδραματικό. Κι η Ολλανδία 44 χρόνια περίμενε για να ξανακερδίσει.
    Ωραία τραγούδια χρειάζονται και καλοί ερμηνευτές. Που να κοιτούν κατάματα την κάμερα και να επικοινωνούν με τον τηλεθεατή. Και θα έρθουν πάλι καλά αποτελέσματα.

    • Μακαρι! Παντος η δικη μου προταση για του χρονου ειναι ο χρηστος μαστορας που ξερει να γογτευει με την ερμηνεια του και με τα υπεροχα τραγουδια του που με εκπλησουν καθε φωρα

  3. Στείλτε το κορίτσι …. το χει !!!!!!!!! Φουρειρα και το λέω εγώ που δεν είμαι fun της

    • απλά να σου θυμίσω οτι δν γινεται μια ζωη να στελνουμε φουρειρα,ρουβα κ παπαρίζου!!υπάρχουν ενα σωρο αξιοπρεπεις καλλιτεχνες με φωνή που μπορουν να μας εκπροσωπήσουν επάξια!

  4. ωραίες αναμνήσεις!αν και για να ειμαι αντικειμενικός εκεινη η χρονιά ειχε πολλά καλά κομμάτια που μπορουσαν ανετα να πάρουν την πρωτιά!αλλα λιγο η καλη προωθηση λιγο το οτι η ελλαδά ηταν στα καλυτερα της διεθνώς επαιξαν ρόλο!το γεγονός οτι το number one βρεθηκε πάνω απο αξιλογες συμμετοχές τύπου ελβετίας,ισραήλ,ουγγαρίας αποτελεί απο μόνο του άθλο!

  5. Βλέπετε βρε παιδιά τι λέμε; Υπήρχανε τότε δεύτερες σκέψεις; Υπήρχανε αμβιφολίες, παραπλευρες φωνές ότι εκείνο δεν πάει καλά, το άλλο δεν αρέσει; Τοτε τα σημάδια ήταν όλα καλά. Υπήρχε τρομερή αδράνεια, δεν μας σταμάταγε τιποτα. Το πράγμα μίλαγε. Ητανε το άστρο της Παπαρίζου, ήτανε η χρονιά μας, δεν μπορεί κανείς να το πει, αλλά το μόνο σίγουρο ήταν ότι εκείνη η δουλειά από μόνη της φώναζε επαγγελματισμό. Ηταν άρτια. Αυτό πιστεύω: ότι η καλή συμμετοχή φαίνεται. Δεν την καταπίνει ούτε η σκηνή ούτε οι κακοπροαίρετοι. Θα βγεί προς τα έξω. Το καλό είναι πάντα καλό και δεν χωρούν υποκειμενικότητες εκεί. Η καλή συμμετοχή δεν καθυποτάσεται, δεν ψυχοραγεί. Θα ξεχυθεί, θα γεμίσει στάδια και ψυχές, Θα λάμψει, θα ανθίσει σαν την πρώτη μέρα της άνοιξης!

    • να φανταστω φορας και στεφανι πρωτομαγιας με λουλουδια η μονο τα ρουχα απο την εποχη των λουλουδιων? Λαθος εποχη γεννηθηκες… ΞΥΠΝΑ!

  6. Αχ, στα να ήταν χθες θυμάμαι τη Δάφνη Μπόκοτα μετά την αποτυχία της Μαντούς να αναρωτιέται, μα γιατί δε μας ψήφισαν, και τις κορώνες μας τις βγάλαμε, και τα αβυσσαλέα δερμάτινα μας τα βάλαμε, και τα φωνητικά μας φορούσαν κουστούμια artisti italiani, χαχα!
    Εμ, έτσι ήταν πάντα η Γιουροβίζιον, απρόβλεπτη. Σήμερα βέβαια, με τα στοιχήματα, τα polls, τα προγνωστικά καταλαβαίνεις προς τα πού πάει το πράγμα. Εγώ θα επιμείνω σε δυο πράγματα: τραγούδι και ερμηνευτής. Όλα τα άλλα έπονται.Οι κορώνες υστερίας, οι κακοπροαίρετες αποδοκιμασίες, οι χειροκροτητές άνευ αντικειμένου ας λείπουν. Και του χρόνου πιο μυαλωμένοι!

    • σναρωτιοταν τετοια πράγματα η μποκοτα??αναυδος!!το γεγονος οτι το τραγούδι ηταν αθλιο δν το σκέφτηκε??τι να σωσουν τα αρτιστι ιταλιανι τα δερματινα και οι κορώνες οτι το άσμα ειναι απλά αδιάφορο..αλλη μια κακη΄επιλογη το 2003!

  7. Ναι θεάρα η Παπαρίζου, φωνάρα, υπέροχη χορογραφία αλλά το τραγούδι απλά καλό. Αν υπήρχαν οι επιτροπές πολύ πιθανόν να μην κέρδιζε και να κέρδιζε η Κιάρα από την Μάλτα που ήταν δεύτερη. Επίσης λόγω Σουηδικής καταγωγής και επιτυχίας στην Σκανδιναβία τσίμπησε βαθμούς που γενικά η Ελλάδα δεν ξαναπήρε πολλές φορές από αυτές τις χώρες. Η Ελλάδα ήταν στα καλύτερα της μετά από Ολυμπιάδα, έπεσε τρελή προώθηση και τρελά λεφτά και πάλι πιθανότατα να μην κέρδιζε με το νέο σύστημα. Κάποιες χώρες δεν μας ψήφισαν ούτε με αυτή την συμμετοχή ή έδωσαν πολύ χαμηλές βαθμολογίες οπότε δεν νομίζω να μας ψηφίσουν και ποτέ ψηλά αν ούτε τότε. Η διασπορά μας τότε με υψηλό το ελληνικό φρόνημα λόγω Ολυμπιάδας και Euro ποδοσφαίρου ήταν πολύ συσπειρωμένη εξού και βαθμάρες από χώρες με πολλούς Έλληνες (Αγγλία, Γερμανία, Ολλανδία) που πλέον δεν παίρνουμε τίποτα. Και τότε στα Βαλκάνια ήμασταν πρότυπο και μας ψήφιζαν φουλ ενώ τώρα οι κακοί γείτονες. Η Παπαρίζου είναι μια καλή επιλογή για μια θέση ίσως στην δεκάδα, αν και πλεόν παλιοί νικητές δεν πάνε καθόλου καλά γιατί το θεωρούν κάπως άδικο (βλ. Περέλι, Ντάνα, Ρίμπακ) και δεν τους ψηφίζουν. Δύσκολα θα ξαναέφερνε νίκη η Έλενα.

    Προτιμώ το Die for you που έπρεπε να κερδίσει εκείνη την χρονιά σε σχέση με το νικητήριο και την 2η θέση Εσθονία και Δανία. ‘Όλες γειτόνισσες και μοιράστηκαν οι ψήφοι.

    • Και εδω η ερωτηση μου… πως κοντεψε περυσι να κερδισει η Κυπρος με ενα προυπολογισμο σχεδον τον ιδιο με την φετινη μας συμμετοχη?… Μην ακουω μπουρδες

      • Όπως το είπες κόντεψε. Δεν κέρδισε όμως ενώ ίσως θα έπρεπε. Και αφού δεν το έκανε πέρυσι με την Φουρέιρα που είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να στείλει Ελλάδα/Κύπρος όπως η Έλενα τότε, που είχε από πίσω ένα ΡΙΚ που θέλει τρελά να κερδίσει, με μια Σουηδική ομάδα και φουλ υποστήριξη, με την Ελένη να έχει την υποστήριξη της Κύπρου, της Ελλάδας, της Αλβανίας και τις διασπορές τους, με τρελή προώθηση παντού, δεν θα το κάνει ποτέ. Ταβάνι της θα είναι η 2η θέση.

    • Η Έλενα δεν έχει σουηδική καταγωγή. Είναι Ελληνίδα που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σουηδία απο γονείς Έλληνες μετανάστες. Η Έλενα κατέχει και την σουηδική ιθαγένεια λόγω ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε εκεί.
      Αυτό. Στα υπόλοιπα συμφωνώ με όλα!

  8. Η πρόταση μου είναι να απέχουμε από τον διαγωνισμό ακόμα και τον Sergey η την Παπαρίζου στα καλά της να στέλναμε με το ζόρι δεκάδα θα μπεναμε οπότε εξω από τον διαγωνισμό της ντροπής.

  9. Πιστεύω πως η Κατερίνα Ντούσκα πρέπει να ξαναπάει στην Eurovision γιατί θα έχει μεγαλύτερη εμπειρία ,θα μπορεί να επικεντρώσει την σκηνική της εμφάνιση στην φωνή της(όπως η Ολλανδία φέτος),θα είναι γνωστή από την φετινή της συμμετοχή και γιατί τέλος πάντων δεν της αξίζει η 21η θέση, άμα ξαναπάει θα τους πάρει τα σώβρακα. Από κει και ύστερα μην περιμένουμε νέο 2005 όσο στέλνουμε ότι πλασάρουν οι δισκογραφικές ή ότι κάνει σουξέ για λίγο καιρό.Άλλη μια καλή επιλογή για την Ελλάδα είναι η Μαρίνα Σάττι!Ή Σάττι ή Ντούσκα γιατί δεν σωζόμαστε!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ